PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211553
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Mam pytanie, bo nie do końca zrozumiałem na czym polegał plan Ultrona. Chciał zniszczyć Avengersów i ludzkość, ale w jaki sposób? Po co umieścił w ziemi ten długi kawałek vibranium? Jak to działało?

Alfred_Pennyworth

Gdyby Sokovia spadła na ziemię zniszczyłaby przynajmniej Aazję i Europę a potem wojna pomiędzy robotami i ludźmi

Alfred_Pennyworth

Chciał wznieść ten kawał ziemi na tyle wysoko, by potem zrzucić i doprowadzić do globalnego kataklizmu. Ta konstrukcja z vibranium służyła utrzymaniu tego meteoru w ryzach, tak żeby się nie rozpadł w powietrzu. A poza tym były tam zamontowane w głębi ziemi jakieś silniki, które miały przyspieszyć potem lot tej skały.

Peeves

Mówi się że nie byłby w stanie tego zrobić. Zniszczyłby Eurazję a w innych krajach byłaby walka pomiędzmy ludźmi o jedzenie,picie itd. No i roboty

LordVader345

Gdzieś widziałem chyba filmik bądź czytałem artykuł, w którym ktoś próbował naukowo pokazać, że plan Ultrona miałby szansę powodzenia.

ocenił(a) film na 7
Peeves

Bo by miał.
Zamiast zastanawiać się nad samym planem warto go porównać do przewidywań naukowych dotyczących rzeczywiście zachodzącego zjawiska jakim jest możliwe uderzeniue asteroidy / meteoru w ziemię.
Przy odpowiedniej masie (a ta była całkiem spora, kilka kilometrów średnicy spokojnie jak dla mnie) i prędkości mogłoby to doprowadzić do gigantycznych szkód na ogromnych terenach i przyczynić się do znacznych zmian klimatycznych na całym globie.

Peeves

I ja też fo znam i do niego nawiązuję

ocenił(a) film na 9
Peeves

Dzięki za odpowiedzi. Teraz wszystko ma sens ;)

ocenił(a) film na 7
Alfred_Pennyworth

Nie mógł użyć głowic atomowych, więc postanowił użyć podobnej rzeczy która zabiła by dinozaury, wielkiego kawałka skały.