PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 211 tys. ocen
7,2 10 1 211206
6,1 61 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

http://www.comicbookmovie.com/fansites/notyetamovie/news/?a=78662

Ciekawe jak to rozwiążą bez możliwości używania postaci Magneto w filmie. Może dogadali się z foxem co do takiej możliwości.

neo_angin

gdzieś było napisane sorry nie pamiętam strony nie mogą mówić o nich jako o mutantach i że są z x-menów w tedy będzie ok

ocenił(a) film na 7
neo_angin

oby to się nie sprawdziło wolałbym ant mana i wasp

dla ciekawych zrobiłem fan made trailer AVENGERS 2

http://www.youtube.com/watch?v=y110nBxOX1Q

mrPARADOKS

To jest potwierdzone czyli się sprawdzi. Plotki krążyły od dawna. Ant-Man jest w fazie 3 dopiero chociaż wczoraj czytałem o tym, że zmieniają scenariusz ze względu na pewne wydarzenia więc może się pojawi w Avengers 2.

neo_angin

Nie jestem fanem tego rozwiązania (tzn. wciśnięcia teraz do MCU postaci Scarlet Witch i Quicksilvera; zbyt trudna prawnie sytuacja moim zdaniem, za duże ograniczenie), ale każdy przyzna, że to ze strony Marvela będzie dobry krok w rywalizacji marketingowej z DC/Warner Bros. Pamiętajmy, że od niedawna DC myśli poważnie o pójściu w ślady Marvela i stworzeniu podobnego filmowego uniwersum oraz nakręcenia filmu o Justice League. Zanim to zrobią, a na 100% jedną ze sztandarowych postaci JL będzie Flash, w "Avengers 2" znajdzie się już Quicksilver. Lwia część widzów znudzi się posunięciem DC i pomyśli, że ściągają naiwnie od Marvela filmowych bohaterów, skoro to on pierwszy postawił na speed-runnera. ;)

Peeves

Jakaś tam prawda w tym jest

Peeves

O motywie z Flashem czytałem na jakimś portalu komiksowym, że to jest właśnie powód umieszczenia Quicksilvera. Ja myślę zresztą, że on i Scarlet Witch to nie będą wiodące postacie w filmie mimo wszystko.

Ograniczenie tyczy się postaci Magneto i tego, że są oni mutantami, ale myślę, że z Foxem co do tego się mogą dogadać za jakąś sumę.

BTW Marvel odzyskał od Sony prawa do Ghost Ridera.

neo_angin

"Ja myślę zresztą, że on i Scarlet Witch to nie będą wiodące postacie w filmie mimo wszystko. "

A ja ufam, że Whedon po raz kolejny pozwoli się każdemu wykazać i sprawiedliwie rozdzieli czas ekranowy między członków zespołu. Jeśli film będzie trwał przynajmniej tyle, co część pierwsza (a nawet i nieco więcej nie byłoby złym pomysłem), to nie martwi mnie to.

"Ograniczenie tyczy się postaci Magneto i tego, że są oni mutantami, ale myślę, że z Foxem co do tego się mogą dogadać za jakąś sumę."

Dla mnie to wystarczające ograniczenie. Wolałbym wstrzymanie się z wprowadzaniem mutantów do uniwersum, skoro prawa do X-Men należą się Foxowi... Z tym dogadaniem się różnie jednak bywa. Wydaje mi się, że najlepsze stosunki Marvel ma tutaj z Sony - m.in. chęć władowania budynku Oscorp do "Avengers" (spóźnili się i nie zdążyli tego zrealizować) czy odbudowa NY przez żurawie w "The Amazing Spider-Man" jako wynik rozwałki z "Avengers" (choć nie jestem pewien, czy to rozmyślne nawiązanie; osobiście nigdy bym o tym nie pomyślał, jednak na pewnym forum ktoś miał taką teorię i brzmiała rozsądnie).

"BTW Marvel odzyskał od Sony prawa do Ghost Ridera."

Wiem, czytałem.

ocenił(a) film na 5
neo_angin

Z tym, że nie jest to w 100% pewne. Feige mówił gdzieś, iż scenariusz do Avengers2 w przeciągu najbliższych 6 miesięcy może ulec znacznej zmianie. Z FoX nie muszą się nawet dogadywać, mogą użyć postaci pod warunkiem, że nie będzie wzmianki o Magneto.

Istnieje jeszcze możliwość, że FOX zrobi w konia Marvel i wciśnie postacie do X-Men w 2014roku xD

zombie001

Quicksilver był już w foxowej genezie wolverine i jakoś marvelowi to nie zaszkodziło. Nawet się tam nie odezwał. Fox nie umie kożystać z potencjału takich postaci.

użytkownik usunięty
barry4500

bo oficjalnie to nie był quicksilver tak samo jak oficjalnie nie było tam emmy Frost

Tak, mieli takie same moce i wygląd, ale byli kim innym, chociaż bycie kim innym też jest nieoficjalne, bardzo logiczne. Ta blondi była zapowiadana w artykułach jako odtwórczyni emmy frost. Nie kombinuj ^^ W spisie aktorów też jest.

użytkownik usunięty
barry4500

w spisie jest jako Emma a nie emma Frost, oficjalna wersja producentów jest taka że to inna emma ;) Ewentualnie cała geneza idzie doo śmietnika i nie należy jej włączać do kanonu ale że mamy obecnie DotFP to można będzie wszystko odkręcić tak jak w Star Treku

neo_angin

Oby. Jedne z najciekawszych postaci w uniwersum Marvela, czasami trochę zbyt mało wykorzystywane.