Już po teaserze widać, że ten Quicksilver będzie zupełnie inny niż REWELACYJNY Quicksilver z X-Mena. Tamten poruszał się z prędkością praktycznie zatrzymującą czas, tutaj raczej nie bardzo. Nie wiem jaka wersja jest w komiksie ale mało mnie interesuje.
No faktycznie widać , ale jeśli oni nawiązują do X-Menów to warto wziąć pod uwagę scenę po napisach Kapitana Ameryki : Zimowy Żołnierz ,
Quicksilver i jego siostra byli tam ''więźniami'' hydry więc mogli im coś w mózgu namieszać , i też mnie zastanawia czy oni sprzeciwią się hydrze czy też będą jej tajnymi agentami O.o
Odpowiedz najprawdopodobniej jest w zwiastunie Avengers Age of ultron.
Jesli wezmiemy najpierw pod uwage scene po napisach Captaina 2 to wiemy ze blizniacy sa eksperymentem a w zwiastunie Avengers 2 mamy krotka scene protesty ludzi a miedzy nimi " normalni" blizniacy - wiec przewiduje ze zostana porwani z protestu i poddani eksperymentom.
Nie zapominaj że Quicksilver z X-Men na wszystkich materiałach promocyjnych też ssał a w filmie wszystkich zachwycił! Obstawiam że tutaj będzie podobnie! Zresztą to Whedon więc jestem spokojny ;)
A jednak tak jak przypuszczałem, bez porówniania. Quicksilver od 20th century fox bije pod każdym wzgędem tego od Marvel Studios.
Nie ma co, Peters wymiata! Tyle że jego postać nie ma nic wspólnego z komiksami w przeciwieństwie do Johnsona. Do tego sprawia wrażenie wciśniętego do filmu 'na siłę' bo miał jedną świetną scenę po czym zupełnie z niego rezygnują - po co?