PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211569
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Słyszałem plotki, że do Avengers dołączy Spider-Man? Orientuje się ktoś czy to prawda? :)

ocenił(a) film na 5
arov2

niestety nie. paramount nie ma do niego praw.

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Nawet gdyby miał to uważam, że łaczenie zbyt wielu filmowych uniwersów naraz wprowadziło by tylko nieporządek. Spiderman i X-Men powinny być oddzielnymi światami.

ocenił(a) film na 5
Vulture363

ja uwazam ze wsadzenie xmenow do avengers to juz przegiecie :\ ale moze cos fajnego wyjdzie, poczekamy,zobaczymy...

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Ale przecież i Spiderman i X-Men należą do uniwersum Marvela.. Tylko, że inne wytwórnie mają do nich prawo;p

ocenił(a) film na 8
piotr_wyp

Chyba nie zrozumiales o co chodzi. Ja wiem, ze to wszystko Marvel, ale łączenie ich wszystkich wprowadziło by chaos i mówiąc szczerze było by bezsensu. Dany świat zyskuje tym, że nie ma nic wspólnego z pozostałymi.

Vulture363

chaos wprowadzaja tacy ludzie jak ty...zamiast polaczyc wszystko w jedno i miec porzadek to tacy jak ty kombinuja

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Moge wiedziec czemu masz do mnie pretensje? Taka jest moja opinia. Nie zmienie jej bo uwazam iz jest sluszna. A ty pokazujesz teraz brak szacunku wobec mojej osoby.
Wracajac do tematu. Uważam, że świat Marvela powinien być podzielony na X-Men, Marvel Cinematic Universe, Spiderman i pozostałe (np Kick Ass czy Punisher). Mieszanie wszystkich uniwersów stworzyło by jak już mówiłem nieporządek. Filmy powinny skupiać się na wątkach charakterystycznych dla danego bohatera. W przeciwnym wypadku osoby nie znające Marvela mogły by się pogubić.

Vulture363

kick ass to nie marvel..skoro nie wiesz nawet tego to po co ja sie trudze

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Właśnie udowodniłeś kto się zna. Kick Ass to najbardziej kontrowersyjny film Marvela. Sprawdź sobie w internecie jak nie wierzysz.

Vulture363

kick ass nie nalezy do marvela idioto..daj mi dowod jesli sie myle

użytkownik usunięty
The_Fallen

Kick Ass należy do Marvela, został jako komiksy wydany przez Marvel, film przez samo to ma jego logo...

Ale oczywiście Kick Ass nie nie należy do głównego uniwersum Marvela tylko jest niezależną od niego autorską historią- tak jak np Watchmen dla DC.

Mam nadzieję, że rozumiesz, a Vulutre pisze głupoty i zgadzam się, że powinno być jednością to co jednością zawsze było- Avengers i X-men, bo należą do jednego uniwersum.

aha, no chyba ze tak....

użytkownik usunięty
Vulture363

Kick Ass należy do Marvela, ale nie wlicza się w tzw uniwersum, tylko jest historią niezależną od głównego uniwersum- w którym jak wiadomo razem występują Avengersi, X-meni, Spider-man, Punihser, Ghost Rider czy fatanstic four.

Tak samo alogicznie DC ma Watchmen, którzy z DCU nie mają nic wspólnego, i są autorską niezależną od uniwersum historią.

Takimi wypowiedziami " Ja wiem, ze to wszystko Marvel, ale łączenie ich wszystkich wprowadziło by chaos i mówiąc szczerze było by bezsensu. Dany świat zyskuje tym, że nie ma nic wspólnego z pozostałymi." udowadniasz, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

X-meni, Avengersi to wszystko zawsze była jedna spójna całość, która spotykała się w komiksach i kreskówkach, i jakoś w tamtych mediach nie panował chaos jak to piszesz, przez zbyt wiele postaci... To twórcy filmów nagle magiczne sobie wymyślili, że to co było zawsze razem ma być oddzielnie , inaczej niż pierwotnie przez tysiące komiksów i innych materiałów, które wypracowały całe to uniwersum.

W uniwersum Marvlea nie istnieje coś takiego jak oddzielne uniwersum dla Avengersów, X-menów i reszty- te postacie są z sobą spójne, to filmy oddzieliły je od siebie grubym murem, czego powodem jest wyłącznie, to, że Marvelowi groziło niegdyś bankructwo i musieli się jakoś ratować, czego efektem było sprzedanie praw do ekranizacji różnych komiksów różnym studiom .

Jedynym argumentem na podzielenie tego wszystkiego co jest jednością, były kryzys finansowy Marvela, a nie jakieś obawy o zbytni chaos...

ocenił(a) film na 8

Akurat nie powiedziałem, że Marvel tego nie robi bo wprowadził by chaos tylko jest to moja opinia. To, że kreskówki i komiksy pokazywały ich jako jedność to wiem to od początku. Ja się odwoływałem do filmów. Spidermana ogląda mi się przyjemniej kiedy nie ma nic wspólnego z innymi filmami. Tak samo jest z X-Men. Możesz oczywiście się nie zgadzać bo szanuje twoją opinię.

Vulture363

wierz ze masa innych ludzi ma inna opinie wiec nie wciskaj czegos takiego jak ''Wracajac do tematu. Uważam, że świat Marvela powinien być podzielony na X-Men, Marvel Cinematic Universe, Spiderman i pozostałe (np Kick Ass czy Punisher). Mieszanie wszystkich uniwersów stworzyło by jak już mówiłem nieporządek. '' bo piszesz bzdury. Czyjaś opinia nie znaczy ze musimy sie z nioa zgadzac i akceptowac ze taka istnieje jesli jest bledna

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

aha czyli jak ktos ma inna opinie od twojej to pisze bzdury? Nie musisz z nia sie zgadzac, ale tez nie powinienes stwierdzac ze moja opinia ma miano glupiej bo jest inna od twojej. Nikomu tego nie wciskam. To jest moja wola co mysle i ty nie masz na to wplywu.

Vulture363

ale twoja opinia jest głupia

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Bo inna od twojej? Naprawdę nie potrafisz rozmawiać inaczej z innymi niż udowadnianie swojej racji poprzez ośmieszanie opinii innych? Myślisz że każdy myśli tak jak ty? Kto tu teraz wciska swoje argumenty?

Vulture363

ale twoja opinia jest głupia jak juz mówilem

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Czasem mam wrażenie jakbyś był trollem. Taki, który tylko czyha by odnieść satysfakcje z irytowania innych. W sumie wiele elementów sie zgadza. Myśle, że przy tym przystanę.

Vulture363

No bo ile sensu ma twoja wypowiedź? Masz problem, że ludzie chcą wspólnego uniwersum.

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Nie powiedziałem, że mam z tym problem. Czytaj uważnie. Jeżeli ludzie maja taka opinie to ok...ale to nie znaczy ze musze myslec tak samo. Jeżeli tego nie rozumiesz to znaczy ze mnie nie szanujesz.

Vulture363

ale twoje zdanie to kompletna bzdura...w ogóle nie masz pojęcia o temacie...pieprzysz o jakimś chaosie który jest TERAZ a zniknąłby gdyby połączyli z powrotem uniwersa

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Teraz to ty jesteś kompletna bzdura. Rozmawia się z tobą jak ze ścianą. Forum to miejsce gdzie ludzie wymieniają się opiniami. Wszyscy powinni być sobie równi. Więc pytam się czy ty masz z tym problem?

zgadzam się z tobą :) to w takim razie mogła by się pojawić jeszcze fantastyczna czwórka , która również pojawiła się w avengersach :)

Vulture363

Z tego co czytałem to Spider man należał do avengersów

ocenił(a) film na 9
Vulture363

Wolverine i Pajączek praktycznie od zawsze są w Avengers i bardzo dobrze to wychodzi

Vulture363

W komiksach wszystko jest połączone i żadnego chaosu nie ma.

Vulture363

w komiksie też tak było

ocenił(a) film na 8
batman_fw

W porządku. Ja to rozumiem. Też słyszałem, że był. Ale czy to nadawało by się na film? Ja osobiście lubię oglądać osobne przygody Spidermana i X-Men. Taki już gust. Ale oczywiście szanuje zdanie innych jakby ktoś tego chciał.

ocenił(a) film na 8
Vulture363

O ile wierzyć temu co się pisze, to podobno Spidey chciał należć do Avengersów, ale go zwyczajnie nie przyjęli. On należy do Samotników jak Blade czy Punisher.

ocenił(a) film na 9
PIOTREKPK19

Nie, nie należy, jest ostatnio w Fantastycznej Czwórce nawet, Marvel Knighst marvela to są "samotnicy" jak Punisher, Daredevil, Ghost Rider, Blade, Elektra czy Deadpool.

Himiteshu

Historia superbohaterów Marvela jest tak rozbudowana, że moim skromnym zdaniem jest w niej jeden wielki burdel tłumaczony wieloma wymiarami. Spider-man kiedyś był tylko jeden, mam sporą kolekcję komiksów z tym superbohaterem. Z czasem twórcom komiksów zaczęła palma odbijać i rozbudowali to wszystko, wciskając tam również Bogów. Wystarczy zresztą wejść na stronę http://marvelcomics.pl/ i poczytać o co bardziej znanych bohaterach. Ja zatrzymałem się w historii Spider-Mana w momencie pojawienia się Scarlet Spidera (Bena Reilly'ego), który był klonem Petera Parkera. Teraz wszedłem sobie na wspomnianą stronę i znalazłem czterech Scarlet Spiderów. Na brak wyobraźni twórcy tych komiksów niewątpliwie narzekać nie mogą. Wczoraj przez przypadek dowiedziałem się o kolejnym Ultimate Spider-Manie - Milesie Moralesie. Jak dla mnie to kompletna paranoja. Pół życia mógłbym stracić na samym pobieżnym zapoznaniu się z Universum Marvela.

X-meni, nie X-meni, Mściciele, Nowi Mściciele, F4 i kupa innych powstałych na gruzach poprzednich. Dlatego nie dziwcie się, że Spider-Man raz jest "samotnym wojownikiem", a parę innych "razów" jest w Avengers, F4 czy innych. Nawet w "normalnej" historii S-M był w A., gdzie dostał specjalną zbroję od Tony'ego Starka.

alistair80

Dlatego nie czytam tych debilnych komiksów. Ludzie się dziwią czemu adaptacje filmowe różnią się od komiksów - filmy starają się jakoś urealnić te historie. Kiedy słyszę o jakichś końcach czy innych wymiarach to rzygać mi się chce. Komiksowi scenarzyści to matoły.

TheBlur

@TheBulr ty za to jesteś kretynem którego inteligencja wynosi 30 IQ.

The_Fallen

Zatem chylę przed Tobą czoło o wielki geniuszu, wszak musisz nim być skoro potrafisz obliczyć IQ od tak... ale przeceniasz mnie jednak, jestem znacznie głupszy niż nawet Ty jesteś to sobie w stanie wyobrazić...

TheBlur

To nawet gorzej.

Vulture363

W tym filmie nie są mutantami, a tym bardziej x-menami.

arov2

Jedyne ci słyszałam to to że mógłby się pojawić Wolverine bo pojawił się w komiksach ale raczej to się nie stanie ... a szkoda :(

ocenił(a) film na 9
agnmid

Z X-menów bardziej widziałbym Quicksilvera, Scarlet Witch albo Storm w tym filmie. Będzie na bank w drugiej części też Falcon, pojawi się już w drugim Kapitanie Ameryka. Pozdrawiam

arov2

Nie. I dobrze.