PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211569
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Sony i Disney rozważa poważnie taki krok!

http://whatculture.com/film/spider-man-could-feature-in-the-avengers-2.php

http://popgoestheweek.com/2012/06/will-spider-man-appear-in-avengers-2-after-all -and-what-about-a-venom-movie-tie-in-for-amazing-spider-man-2/

http://www.denofgeek.com/movies/the-amazing-spider-man/21631/could-spider-man-jo in-the-avengers-sequel

http://www.nextmovie.com/blog/amazing-spider-man-avengers-crossover/

Daje kilka linków tak aby były.

Ogólnie chodzi o to:

''Wielu z Was z pewnością wie, że Człowiek Pająk w komiksach jest częścią inicjatywy Avengers. W świecie filmu jednak prawa do tych marek należą do różnych firm. Sony jest właścicielem Spider-Mana, a Avengers stanowią własność Disneya. Okazuje się, że wielkie pieniądze pomagają przezwyciężać podziały. Ogromny sukces produkcji Whedona sprawił, że producenci na poważnie rozważają połączenie licencji i umieszczenie Spider-Mana wraz z drużyną Mścicieli w jednym filmie – potencjalnie już w The Avengers 2.''

ocenił(a) film na 5
The_Fallen

boze nieee.nienawidze spider-mana.zawsze byl dla mnie jakis taki gejaszkowaty.

Dochuu

Do Raimiego miej pretensje.

użytkownik usunięty
The_Fallen

było by suuuper!

Niom.

The_Fallen

A Lizardek na wroga.

dawidking2

Lizard może sobie zdychać. Nikt go nie potrzebuję po Spideyu jedynce.

The_Fallen

Lizard by wszystkim dokopał.

dawidking2

Tobie szczególnie.

The_Fallen

To najniebezpieczniejszy wróg Spider-Mana.Przydał by się w Avengers.

dawidking2

Ty jesteś kretynem?

The_Fallen

Po 1:Lizard byłby wtedy jednym z wrogów Avengers
Po 2:Ja cię nie obrażam kolego.
Po 3:Co masz do Lizarda.

dawidking2

1. Lizard jest tak słaby, że Iron Man i Thor, a Hulk szczególnie mają go na Hita.
2. Dla ciebie to nie obraza. Gadasz takie idiotyzmy, że dlatego jestes kretynem.
3. Gówno. '' Głowny zły jednego filmu'' więcej go nie potrzeba.

The_Fallen

1.Loki tym bardziej.
2.Ignorant i Mikromózg jesteś.
3.Do Lokiego pretensji nie masz coś,i do Magneta,i do Jokera(Choć to serię osobne.).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
dawidking2

dawaj na solo

The_Fallen

Bardzo lubię spider-mana po "The Amazing spider-man",ale jeśli wezmą innego aktora niż Andrew'a Garfild'a to ich uduszę!!!

Circus19

Tylko nie Lizard!!!! Z Lokim najlepiej

Circus19

Loki to laluś.

dawidking2

Jak twój fiutek.

The_Fallen

Lepiej powieś się to będzię o jednego trola mniej.

dawidking2

Nawet nie wiesz kiedy pisze się będzie, a kiedy będzię

The_Fallen

A ty nie umiesz wymienić wszystkich krajów UE.

dawidking2

Żegnam.

The_Fallen

Vice versa.

Circus19

Tak, zgadzam się,z Lokim najlepiej.
Mogli by z filmować jak Loki spotyka Peter'a i potem Peter przechodzi na jego stronę, ale gdy dowiaduję się co zrobił, Mściciele zabierają go do siebie i niszczą Lokiego i tak zakończyła się historia by z Lokim.
Jak myślicie?

użytkownik usunięty
The_Fallen

Liczę na to :)

Ja bardziej.

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Wolałbym Magneta, ale on nigdy nie będzie walczył dla ludzi niestety :) Ale Spiderman ma swój własny świat fanów i tak powinno zostać. Do grupy dołączyłbym za to Batmana, ale po filmach Nolana wolę go w nieco mroczniejszym klimacie. Byle nie dali Ant-mana bo mi przepona ze śmiechu pęknie :D

Marvolo666

Batmana nie ma do cholery w marvelu!

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Ja nie twierdzę, że jest. Wiem tyle o komiksach, że potrafię odróżnić DC od Marvela :) Ale fajnie byłoby zobaczyć Batmana w gronie innych superbohaterów z the Avengers. Moje zdanie.

Marvolo666

Ale nie zobaczysz, bo to nie ten sam ''komiks''

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Dlatego też w mojej wypowiedzi zamieściłem wyrażenie "fajnie byłoby" :)

Marvolo666

Postacie DC
Batman
Superman
Flesh
Green Lataren
Wonder Woman
Catwoman
Robin
Joker
Lex Luthor
Pingwin
Bane
Darkseid
Ridler
Poison Ivy

dawidking2

Postacie MARVEL
Spider-Man
Hulk
Thor
Captain America
Iron Man
Wolwerine
Daredevil
Cyklops
Venom
Abbomination
Loki
Red Skul
Green Goblin
Magneto
Lizard
Juggernaut

The_Fallen

"Z uwagi na prawa autorskie niektóre postacie superbohaterów nie mogły, mimo zamierzeń twórców, być brane pod uwagę (np. Magneto, Doctor Doom czy Green Goblin). Chociaż wszystkie postacie z uniwersum "X-Men", "Fantastic Four" i "Spider Man" należą do nabytego przez studio Disney wydawnictwa Marvel, licencje na pewne postacie zostały na pewien czas udzielone na wyłączność innym wytwórniom (Sony i Fox)."

Hm, Rosomaka bym razem z nimi chętnie zobaczył ;] Co do F4, po dwóch filmach jakoś mnie nie przekonali... W kreskówce byli lepsi ;] O, ale Srebrny Surfer i inwazja Galactusa to by było coś :D

plochol

jakby dali Silver Surfera i Galactusa bez F4 to by było świętokradztwo. Powinni od nowa wprowadzić F4 tak jak zrobili to ze Spidermanem. Chyba każdy chciałby zobaczyć "bijatykę" Hulka z The Thing a na ten moment nie ma nawet takiej opcji.

Darth_Lecter

Racja. Dobry remake F4 załatwiłby sprawę, trzeba przyznać że potrzeba jakiegoś świeżego spojrzenia na nich. Ja na pewno chciałbym zobaczyć jak oba mięśniaki wytaczają między sobą stalowe argumenty ;]

Film ma premierę dopiero w 2015, w połowie 2014 zdjęcia ruszą, a do tego czasu sporo może się zmienić.

I co do najnowszego "news'a": skoro Wasp jest brana pod uwagę, to AntMan, jako jej Romeo, pewnie też się załapie... jakoś mnie nie porywa ich obecność w filmie.

plochol

Tego można się było spodziewać bo film o Ant Manie planują przed Avengers 2.Na razie nie ma co komentować,czekam jak Ant Man i WASP wypadną w solowym filmie.