Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212407
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Thanos

ocenił(a) film na 6

Ten kto pamięta scenie z pierwszych avengersów ten pamięta,że był tam Thanos.Pewnie
pierwotna koncepcja była taka,że ich wrogiem będzie on.Ciekawe dlaczego z tego zrezygnowali.

Mr_Apokalips

Nie zrezygnowali. To ludzie sobie wmawiali, że będzie wrogiem w dwójce. Wprowadzili go na przyszłość by ludzie oczekiwali bardziej

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

No to będzie oczekiwanie.

Mr_Apokalips

no tak

ocenił(a) film na 5
The_Fallen

bedzie w guardians of the galaxy.

Dochuu

no ja wiem

ocenił(a) film na 9
Mr_Apokalips

Ta scena jest bardzo tajemnicza bo nie wiadomo do którego filmu się odnosi w Avengers 2 będzie Ultron w Thor: Mroczny świat będzie Malekith w Guardians of the Galaxy ma niby być pachołek Thanosa Kolekcjoner Ronan Oskarżyciel i Nebula ale ta trójka to tylko nie potwierdzone plotki a w Captain America: The Winter Soldier będą Crossbones i Winter Soldier podejrzewam że te filmy przygotują dopiero grunt a trzecia faza filmów Marvela skupi się w okuł Thanosa zakulisowo oczywiście a dopiero w Avengers 3 będzie głównym wrogiem w cale bym się nie zdziwił jak by tak to rozplanowali bo Thanos to ostateczny wróg i zasługuje na rozciągnięcie jego postaci na kilka filmów. Gdyby dali go tylko w jednym filmie i mściciele by go pokonali to wyszedł by z niego nie mega koksiarz tylko mega frajer.

ocenił(a) film na 6
Itachi696

Mógł by być w Avengers 3.Gdyby w GOTG byli pomocnicy Thanosa,to dopiero w następnej części GOTG mógłby być on.Po filmie,w którym głównym przeciwnikiem był Thanos mogli by wprowadzić Annihilusa ;)

ocenił(a) film na 7
Mr_Apokalips

Whedon lubi tanie efekciarstwo więc potrzebował jakiegoś finałowego twistu. Wybrał więc najbardziej oklepany w komiksach: Loki okazał się jedynie przedsmakiem tego co ma nastąpić czyli ....złowieszczego uśmieszku Thanosa.

katedra

tobie oczywiscie to przeszkadza za pewne....

ocenił(a) film na 7
katedra

Ten uśmieszek znaczył miał spore znaczenie. :) Nie znasz komiksów to się nie wypowiadaj. Thanos jest zakochany w Śmierci. :) A jego pachoł mu mówi "to challenge them is like court death" Może Cię to zaskoczy ale "court" ma więcej znaczeń niż "sąd". W tym kontekście znaczy zazwyczaj "igrać" ale pasuje też "zalecać się" bo Thanos ją kocha przecież. Dodam jeszcze, że chyba polskie napisowe tłumaczenie tej linijki było zje..ane. Nie wiem jak w dubbingu. Dali by fanowi jakiemuś przetłumaczyć albo jakiś większy "risercz" by się przydał. :P

ocenił(a) film na 7
saitek

Aha czyli Thanos Whedona jest zajebisty,bo uśmiecha się jak w komiksach, a ja się na tym uśmiechu nie znam?:D

ocenił(a) film na 7
katedra

Nie. Thanosa Whedona jeszcze nie znamy. Chodziło mi tylko o to, że powód jego złowieszczego uśmiechu jest czymś więcej niż tylko "ależ ja jestem zły". :)

saitek

Należałoby jeszcze dodać że Śmierć w świecie Marvela jest postacią istniejącą.

ocenił(a) film na 7
Aleo

Trochę wskazuje na to, że Śmierć napisałem wielką literą. ;) No ale mogłem napisać dla jasności.