Jak uważacie, jaką zrobią tu genezę Ultrona? Na necie widziałem różne teorie, najbardziej mi się
spodobała że prawdopodobnie będzie to zbuntowany Jarvis (na podstawie rzekomego przecieku
storyboarda)
Avengers Potęga i Moc - Odcinek 23 - Zadanie Ultrona i Avengers Potęga i Moc - Odcinek 22 - Ultron-5
oraz Avengers Potęga i Moc - Odcinek 18 - Imperium Kanga. tu masz wszystko ultron to strażnik więzienia ktury ześwirował po włamaniu do komputera kanga. uznał że jego zadaniem jest zaprowadzenie ładu i porządku życie uznał że dopuki istnieje życie nie będzie ładu na ziemi. pewnie nie którym kreskówka nie będzie źrudłęm informacji ale zostałą ona opracowana przez stana lee na podstawie jego komiksów. które są postawą równnież filmów
Widziałem calą kreskówkę i polecam serdecznie :) A le ant-mana nie ma w A2, więc czy zrobią że to Stark stworzy więzienie? I tak dyskucja tu to będzie czyste fantazjowanie, więc puśćmy wodze wyobraźni. Na pewno nas zaskoczą czymś nowym.
A ja mam 3 spekulacje na ten temat:
1.
To ta co wy wszyscy piszecie, że będzie to zbuntowany Jarvis, może być w tym dużo prawdy ponieważ po ostatnim Iron Manie 3 Stark być może skonstruował robota którym zarządzał Jarvis w celu ochrony świata skoro on obiecał Pepper że on sam już tego robić nie będzie
2.
A może być to, że Ultrona stworzy np. Hammer, który był przedstawiony w Iron Man 2... w celu zemsty nad Tonym będzie chciał udowodnić, że to on jest najlepszym konstruktorem i wynalazcą. Zbuduje Ultrona ale pójdzie coś nie tak zbuntuje się przeciwko swojemu stwórcy i zacznie się zabawa
3.
A być może rząd USA albo sama agencja SHIELD zbuduje robota w celu ochrony świata przed superbohaterami, chociaż szybciej mógłbym obstawić rząd USA który nie będzie chciał oddać ochronę świata jak to w Avengersach było powiedziane "mutantom"
Strasznie mnie to ciekawi i nie mogę się doczekać przyszłego roku ponieważ zaczną kręcić sceny już do filmu i wiele przecieków może wtedy dopiero nastąpić chociaż wiadomo że będziemy czekać aż na sam film. Przypomina mi się ile było spekulacji na temat rasy kosmitów która miała wystąpić w Avengersach, długo każdy czekał aż okazało się że to Chitauri ;)
Co do 1 to mam wątpliwości, bo nie sądze żeby z Jarvisa zaraz by zrobili coś w rodzaju Skynet. Po zwiastunie z Capitana America 2 można by pomyśleś że SHIELD to nie są jacyś superdobrzy goście więc skłaniam się ku 3 opcji
Na comic-con w San Diego zaprezentowano trailer, w którym hełm Iron-mana zamienia się w głowę Ultrona, tak więc jego geneza ma coś wspólnego z Tonym.
Tak się zastanawiam... a może to jest właśnie TO? Stark się nudzi - wiadomo, geniusz nie może siedzieć długo w jednym miejscu bez zajęcia. Mimo obietnicy złożonej Pepper zaczyna budować kolejną zbroję - potężniejszą, bardziej zaawansowaną technologicznie, zdalnie sterowaną tak jak w Iron Man 3. Postanawia ją udoskonalić jeszcze bardziej. Jest idealna, wszystko układa się wspaniale, gdy nagle... bum. Zbroja wariuje z niewiadomych przyczyn. Sztuczna inteligencja się zbuntowała bądź do systemu wkradł się jakiś wirus.
To dość ciekawa wizja, moim zdaniem. Niekoniecznie S.H.I.E.L.D. musi maczać swoje lepkie palce w stworzeniu Ultrona. Wszystko może być jednym wielkim błędem starka, bądź najzwyklejszym w świecie zbiegiem okoliczności.
Też mi się wydaje, że tak będzie tylko bez wirusa, bo po prostu SI się usamodzielni. Plus IM3 daje nam podpowiedź, że będzie nowe SI za tym stojące po tym jak Jarvis prawie zabił Pepper. Tony pewnie będzie chciał stworzyć bardziej samodzielny byt.
"Plus IM3 daje nam podpowiedź, że będzie nowe SI za tym stojące po tym jak Jarvis prawie zabił Pepper. Tony pewnie będzie chciał stworzyć bardziej samodzielny byt."
człowiek z IQ 200 nie miałby pojęcia, o którą konkretnie scenę ci chodzi. Postawmy sprawę jasno: nie jest kwestią inteligencji i błyskotliwości odgadywanie twoich myśli
Przepraszam, ale tak w ogóle to po co się znowu podpinasz pod moje wypowiedzi? Tym razem to nie twój temat :).
Wiesz. Dla mnie to byłoby oczywiste, ale wiadomo, że jestem inteligentniejszy od ciebie Kejti więc nie wiem czego oczekiwałem. Przepraszam.
Podpinam się, bo do ciebie piszę, czy to takie niezrozumiałe i nienormalne?
Dlaczego ty podpiąłeś się pod wypowiedź Freedoma?
Nie jesteś, bo wymagasz ode mnie abym wiedział o jaką scenę ci chodziło
Ale dlaczego ty podpinasz się wiecznie pod wypowiedzi innych userów?
A o czym ja teraz myślę? Tylko nie mów,że nie wiesz, przecież jesteś inteligentniejszy ode mnie, no nie?
Muszę Cię zasmucić, ale tylko Ty rozumiesz o co Ci chodziło. Albo mów jasno albo nie odzywaj się w ogóle.
Wydaje mi się ze opcja 2 odpadnie bo w drugiej czesci Ironmana było pokazane ze Hammer to zwykly tępak, wiec wątpie zeby stworzył bardziej niszczycielską maszynę niż skafander Starka, jest po prostu na to za głupi, juz szybciej Jarvis sam by sobie zrobił ciało robota
w opisie filmu na filmwebie, jest napisane ze rzad usa stworzy ultrona. co by w sumie pasowalo do tego ze wlasnie potwierdzili ze pojawi sie rhodney i ten senator czy wiceprezeydent z ktorym klocil sie stark w im2 o ile dobrze pamietam. plus fakt ze maska im zmienia sie w maske ultrona, moze tony zacznie z nimi wspolpracowac albo beda cos grzebac z jego projektami? podejrzewam ze wykorzystaja to co bylo we wczesnej fazie jedynki avengers - zbuntowany jarvis. nie wiem czy to jeszcze jest na yt, ale wyciekl filmik przedstawiajacy wczesny concept art, tam tony udaje ze jest pod wladza lokiego w stark tower i w miedzyczasie gdy rozmawia z jarvisem, orientuje sie ze cos jest nie tak, jarvis sam sobie zbroje stowrzyl i gada jakies dziwne rzeczy. nie pamietam dokladnie :\ no i koles ktory gral hammera zapowiadal ze chetnie powroci do mcu.
tak samo pare innych np. jeden pokazywal alternatywne intro im w avengers, a jeden ucieczke lokiego metrem.
:(
http://www.youtube.com/watch?v=Bwru8C46qZE
tutaj okolo pierwszej minuty mozesz chyba calosc z jarvisem zobaczyc
Ucieczke Lokiego metrem? Cholera, że też nie zdążyłam zobaczyć... ;-/ Shit happens.
fajne bylo,gonil go iron man, ale skonczyl pod gruzami :p moim zdaniem szkoda ze nie dali tego w filmie. z tego co kojarze to powinno byc w momencie odebrania tego czegos z niemiec czego potrzebowali zeby ustabilizowac tessaract, bo byl z nim hawkeye i mnostwo innych 'zlych' kolesi a nie wiem kiedy indziej on moglby sie z im spotkac. i chyba lazili tam z jakas walizka.
Dzięki za przybliżenie :-D Byłam ciekawa, jak wyglądała ta scena. Loki w metrze... Total abstrakcja :-D
nie zapominajcie że jeszcze przed A2 będzie guardian of the galaxy.. może oni też będą mieli jakiś wpływ na to. chociaż wątpię. myślę że Tony będzie współpracował z S.H.I.E.L.D. , albo jak było wspomniane będą grzebać przy jego projektach :) szkoda że nie będzie antmana bo było by prościej odgadnąć jego geneze. najważniejsze żeby było logiczne. wersja z Jarvisem też jest super ^^ troszkę będzie przerażał ten jego spokój w głosie xD wgl czemu w obsadzie nie ma gościa co zagra falcona w CA2 ?
bo nie wiemy czy falcon przezyje :\
z tego co wiem to wguardians of the galaxy pojawi sie iron man, na krotkie cameo.
w linii zabawek ktora ma wyjsc jakos niedlugo jest jedna o nazwie 'iron man'.poza tym zgadzaloby sie to z komiksami i plotkami z zeszlego roku - podobno w scenie po napisach do thora mial sie pojawic im znajdujacy statek kosmiczny guardians.moim zdaniem nakrecili to przy okazji krecenia im3 i teraz gdzies to wepchna ale to tylko moje zdanie :P
ja takze bardzo lubie downeya oraz starka ale zaluje ze nie zakonczyli juz serii z nim.im3 bylby ladnym koncem, ale niestety hajs sie musi zgadzac, a im jest najpopularniejszym z superbohaterow wiec go znowu wepchna do avengers 2 i 3.