Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212420
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Jak uważacie, jaką zrobią tu genezę Ultrona? Na necie widziałem różne teorie, najbardziej mi się
spodobała że prawdopodobnie będzie to zbuntowany Jarvis (na podstawie rzekomego przecieku
storyboarda)

Jerkov_Jeraka_Jeriko

też mi się tak wydaje i będzie powód żeby ironman wrócił

Jerkov_Jeraka_Jeriko

Avengers Potęga i Moc - Odcinek 23 - Zadanie Ultrona i Avengers Potęga i Moc - Odcinek 22 - Ultron-5
oraz Avengers Potęga i Moc - Odcinek 18 - Imperium Kanga. tu masz wszystko ultron to strażnik więzienia ktury ześwirował po włamaniu do komputera kanga. uznał że jego zadaniem jest zaprowadzenie ładu i porządku życie uznał że dopuki istnieje życie nie będzie ładu na ziemi. pewnie nie którym kreskówka nie będzie źrudłęm informacji ale zostałą ona opracowana przez stana lee na podstawie jego komiksów. które są postawą równnież filmów

damian2d1997

Widziałem calą kreskówkę i polecam serdecznie :) A le ant-mana nie ma w A2, więc czy zrobią że to Stark stworzy więzienie? I tak dyskucja tu to będzie czyste fantazjowanie, więc puśćmy wodze wyobraźni. Na pewno nas zaskoczą czymś nowym.

Jerkov_Jeraka_Jeriko

myślę że Stark umyślę stworzy Utlona

ocenił(a) film na 8
wort801

A ja mam 3 spekulacje na ten temat:

1.
To ta co wy wszyscy piszecie, że będzie to zbuntowany Jarvis, może być w tym dużo prawdy ponieważ po ostatnim Iron Manie 3 Stark być może skonstruował robota którym zarządzał Jarvis w celu ochrony świata skoro on obiecał Pepper że on sam już tego robić nie będzie

2.
A może być to, że Ultrona stworzy np. Hammer, który był przedstawiony w Iron Man 2... w celu zemsty nad Tonym będzie chciał udowodnić, że to on jest najlepszym konstruktorem i wynalazcą. Zbuduje Ultrona ale pójdzie coś nie tak zbuntuje się przeciwko swojemu stwórcy i zacznie się zabawa

3.
A być może rząd USA albo sama agencja SHIELD zbuduje robota w celu ochrony świata przed superbohaterami, chociaż szybciej mógłbym obstawić rząd USA który nie będzie chciał oddać ochronę świata jak to w Avengersach było powiedziane "mutantom"

Strasznie mnie to ciekawi i nie mogę się doczekać przyszłego roku ponieważ zaczną kręcić sceny już do filmu i wiele przecieków może wtedy dopiero nastąpić chociaż wiadomo że będziemy czekać aż na sam film. Przypomina mi się ile było spekulacji na temat rasy kosmitów która miała wystąpić w Avengersach, długo każdy czekał aż okazało się że to Chitauri ;)

danios221

Co do 1 to mam wątpliwości, bo nie sądze żeby z Jarvisa zaraz by zrobili coś w rodzaju Skynet. Po zwiastunie z Capitana America 2 można by pomyśleś że SHIELD to nie są jacyś superdobrzy goście więc skłaniam się ku 3 opcji

ocenił(a) film na 5
saphira123

Na comic-con w San Diego zaprezentowano trailer, w którym hełm Iron-mana zamienia się w głowę Ultrona, tak więc jego geneza ma coś wspólnego z Tonym.

zombie001

Tak się zastanawiam... a może to jest właśnie TO? Stark się nudzi - wiadomo, geniusz nie może siedzieć długo w jednym miejscu bez zajęcia. Mimo obietnicy złożonej Pepper zaczyna budować kolejną zbroję - potężniejszą, bardziej zaawansowaną technologicznie, zdalnie sterowaną tak jak w Iron Man 3. Postanawia ją udoskonalić jeszcze bardziej. Jest idealna, wszystko układa się wspaniale, gdy nagle... bum. Zbroja wariuje z niewiadomych przyczyn. Sztuczna inteligencja się zbuntowała bądź do systemu wkradł się jakiś wirus.

To dość ciekawa wizja, moim zdaniem. Niekoniecznie S.H.I.E.L.D. musi maczać swoje lepkie palce w stworzeniu Ultrona. Wszystko może być jednym wielkim błędem starka, bądź najzwyklejszym w świecie zbiegiem okoliczności.

Freedoooom

Też mi się wydaje, że tak będzie tylko bez wirusa, bo po prostu SI się usamodzielni. Plus IM3 daje nam podpowiedź, że będzie nowe SI za tym stojące po tym jak Jarvis prawie zabił Pepper. Tony pewnie będzie chciał stworzyć bardziej samodzielny byt.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

To nie Jarvis,ale Tony podczas snu, on kontrolował je swoim mózgiem

katedra

Co? Mi chodzi o finał Kejti, a nie o jakąś tam scenkę ze środku filmu.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Dziwne żeby ktokolwiek wiedział o co ci chodzi

katedra

Akurat dosyć jasno wynika to z mojej wypowiedzi, ale twoje IQ wynosi gdzieś z 10 chyba :).

ocenił(a) film na 7
neo_angin

"Plus IM3 daje nam podpowiedź, że będzie nowe SI za tym stojące po tym jak Jarvis prawie zabił Pepper. Tony pewnie będzie chciał stworzyć bardziej samodzielny byt."

człowiek z IQ 200 nie miałby pojęcia, o którą konkretnie scenę ci chodzi. Postawmy sprawę jasno: nie jest kwestią inteligencji i błyskotliwości odgadywanie twoich myśli

katedra

Przepraszam, ale tak w ogóle to po co się znowu podpinasz pod moje wypowiedzi? Tym razem to nie twój temat :).

Wiesz. Dla mnie to byłoby oczywiste, ale wiadomo, że jestem inteligentniejszy od ciebie Kejti więc nie wiem czego oczekiwałem. Przepraszam.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Podpinam się, bo do ciebie piszę, czy to takie niezrozumiałe i nienormalne?
Dlaczego ty podpiąłeś się pod wypowiedź Freedoma?

Nie jesteś, bo wymagasz ode mnie abym wiedział o jaką scenę ci chodziło

katedra

Racja. Wymagam od ciebie zbyt wiele.

Ty się podpinasz pod moje wypowiedzi wiecznie.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Ale dlaczego ty podpinasz się wiecznie pod wypowiedzi innych userów?

A o czym ja teraz myślę? Tylko nie mów,że nie wiesz, przecież jesteś inteligentniejszy ode mnie, no nie?

katedra

Serio jesteś idiotą Kejti.

Ty nie myślisz. To jest akurat proste :)

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Chyba lepszej odpowiedzi nikt nie musi mieć aby widzieć jaki jesteś:)

neo_angin

Muszę Cię zasmucić, ale tylko Ty rozumiesz o co Ci chodziło. Albo mów jasno albo nie odzywaj się w ogóle.

danios221

Wydaje mi się ze opcja 2 odpadnie bo w drugiej czesci Ironmana było pokazane ze Hammer to zwykly tępak, wiec wątpie zeby stworzył bardziej niszczycielską maszynę niż skafander Starka, jest po prostu na to za głupi, juz szybciej Jarvis sam by sobie zrobił ciało robota

ocenił(a) film na 5
Jerkov_Jeraka_Jeriko

w opisie filmu na filmwebie, jest napisane ze rzad usa stworzy ultrona. co by w sumie pasowalo do tego ze wlasnie potwierdzili ze pojawi sie rhodney i ten senator czy wiceprezeydent z ktorym klocil sie stark w im2 o ile dobrze pamietam. plus fakt ze maska im zmienia sie w maske ultrona, moze tony zacznie z nimi wspolpracowac albo beda cos grzebac z jego projektami? podejrzewam ze wykorzystaja to co bylo we wczesnej fazie jedynki avengers - zbuntowany jarvis. nie wiem czy to jeszcze jest na yt, ale wyciekl filmik przedstawiajacy wczesny concept art, tam tony udaje ze jest pod wladza lokiego w stark tower i w miedzyczasie gdy rozmawia z jarvisem, orientuje sie ze cos jest nie tak, jarvis sam sobie zbroje stowrzyl i gada jakies dziwne rzeczy. nie pamietam dokladnie :\ no i koles ktory gral hammera zapowiadal ze chetnie powroci do mcu.

Dochuu

Był taki filmik? Dlaczego ja nic o tym nie wiem :o

ocenił(a) film na 5
Freedoooom

byl,byl ale zniknal z szybkoscia swiatla.

ocenił(a) film na 5
Freedoooom

tak samo pare innych np. jeden pokazywal alternatywne intro im w avengers, a jeden ucieczke lokiego metrem.

Dochuu

:o jestem załamana... jezu!!! Ja zawsze mam takiego pecha :(

ocenił(a) film na 5
Freedoooom

:(
http://www.youtube.com/watch?v=Bwru8C46qZE
tutaj okolo pierwszej minuty mozesz chyba calosc z jarvisem zobaczyc

ocenił(a) film na 6
Dochuu

Ucieczke Lokiego metrem? Cholera, że też nie zdążyłam zobaczyć... ;-/ Shit happens.

ocenił(a) film na 5
rapi_aga

fajne bylo,gonil go iron man, ale skonczyl pod gruzami :p moim zdaniem szkoda ze nie dali tego w filmie. z tego co kojarze to powinno byc w momencie odebrania tego czegos z niemiec czego potrzebowali zeby ustabilizowac tessaract, bo byl z nim hawkeye i mnostwo innych 'zlych' kolesi a nie wiem kiedy indziej on moglby sie z im spotkac. i chyba lazili tam z jakas walizka.

ocenił(a) film na 6
Dochuu

Dzięki za przybliżenie :-D Byłam ciekawa, jak wyglądała ta scena. Loki w metrze... Total abstrakcja :-D

ocenił(a) film na 8
Jerkov_Jeraka_Jeriko

nie zapominajcie że jeszcze przed A2 będzie guardian of the galaxy.. może oni też będą mieli jakiś wpływ na to. chociaż wątpię. myślę że Tony będzie współpracował z S.H.I.E.L.D. , albo jak było wspomniane będą grzebać przy jego projektach :) szkoda że nie będzie antmana bo było by prościej odgadnąć jego geneze. najważniejsze żeby było logiczne. wersja z Jarvisem też jest super ^^ troszkę będzie przerażał ten jego spokój w głosie xD wgl czemu w obsadzie nie ma gościa co zagra falcona w CA2 ?

ocenił(a) film na 5
Hlontro

bo nie wiemy czy falcon przezyje :\
z tego co wiem to wguardians of the galaxy pojawi sie iron man, na krotkie cameo.

Dochuu

Też o tym słyszałam :) Ale nie wiem, czy to potwierdzona informacja

ocenił(a) film na 5
Freedoooom

w linii zabawek ktora ma wyjsc jakos niedlugo jest jedna o nazwie 'iron man'.poza tym zgadzaloby sie to z komiksami i plotkami z zeszlego roku - podobno w scenie po napisach do thora mial sie pojawic im znajdujacy statek kosmiczny guardians.moim zdaniem nakrecili to przy okazji krecenia im3 i teraz gdzies to wepchna ale to tylko moje zdanie :P

Dochuu

Im więcej Starka, tym lepiej :D Uwielbiam Downeya :o

ocenił(a) film na 5
Freedoooom

ja takze bardzo lubie downeya oraz starka ale zaluje ze nie zakonczyli juz serii z nim.im3 bylby ladnym koncem, ale niestety hajs sie musi zgadzac, a im jest najpopularniejszym z superbohaterow wiec go znowu wepchna do avengers 2 i 3.

Dochuu

Niby tak, choć z drugiej strony serduszko się trochę raduję :)