PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211569
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Hugh Jackman w wywiadzie zdradza, że chce doprowadzić do tego, by w jednym filmie ze złem
walczyli Wolverine, Spider-Man oraz Avengers. Czy jest to możliwe?

Prawa do ekranizacji komiksów Marvela są rozdzielone pomiędzy trzy studia. Obecnie kinowe
serie dzielą się następująco - Fox ma "X-Men" oraz "Fantastyczną czwórkę"; Sony ma "Spider-
Mana", a Marvel wszystkich członków Avengers.

Hugh Jackman w rozmowie z prasą wyjawia, że podczas produkcji "The Wolverine" rozmawiał o
tym z ludźmi ze studia Fox oraz z Marvela. Zadaje im pytanie, "czy to da się zrobić?". Podkreśla,
że jest to trudne zadanie, bo to różne studia, ale Jackman jest optymistą i sądzi, iż jest to
możliwe. Uważa, że trzy studia powinny się dogadać, podzielić równo koszty oraz zadania
dystrybucyjne i promocyjne. Wówczas fani widowisk dostają coś, o czym marzyli, a portfele
wszystkich trzech gigantów Hollywood napełniają się w szybkim tempie. Jackman chce o to
walczyć, by udało się pokazać w jednym filmie Avengers, członków X-Men, Wolverine'a i Spider-
Mana. W komiksach te postacie nie raz współpracowały, by pokonać niezwykle silnych
przeciwników, z którymi osobna nie byli wstanie walczyć.

Na tę chwilę trudno powiedzieć, czy jest to możliwe. Wyraźnie Fox i Marvel ze sobą konkurują,
czego dowodem jest postać Quicksilvera w "X-Men: Days of Future Past" oraz "Avengers 2". Sony
jest natomiast bardziej otwarte. Rok temu w przygodach Spider-Mana szykowali crossover z
uniwersum Marvela. Teraz mówi się, że w "Niesamowitym Spider-Manie 2" pojawi się Stark
Industries.

Premiera "The Wolverine" w USA i w Polsce zaplanowana jest na 26 lipca. Poniżej
siedmiominutowy film z planu. na hatak jest napisane

wort801

A co do Stark Industries w "Niesamowitym Spider-Manie 2"
http://www.heroesmovies.pl/index.php?page=article&id=%2754
Na pierwszym zdjęciu widać w tle Stark Tower.

Dude57

sorry twój link nie działa nie widać zdjęcia

wort801

http://www.heroesmovies.pl/index.php?page=article&id=%275487%27
Sorry,teraz powinno być dobrze

Dude57

dzięki tez lepiej tylko czy wiemy czy to zdjęcie jest prawdziwe ????

wort801

Przez tą wielką niebieską plamę,zdjęcie mi wygląda na fake.

Dude57

mi tak samo się wydaje

wort801

ile ja bym dal by sie to prawda okazalo

ocenił(a) film na 7
wort801

Nie brałbym na poważnie tego zdjęcia, wygląda jak klasyczny fotomontaż.

A co do samej szansy to jest zupełnie inaczej niż piszesz. Jeśli ma się pojawić współpraca to między Fox i Marvel Studio, które podlegają Disneyowi, a nie zupełnie odciętego od nich Sony.
Postać Quicksilvera nijak nie oznacza konkurencji. Wręcz może oznaczać zaczątki współpracy.

Dealric

aha dzięki za odpowiedz :)