Avengers : Age of Ultron jak chcecie się upewnić to zobaczcie http://marvel-movies.wikia.com/wiki/Avengers:_Age_of_Ultron.
Dziwne, bo zapowiadana Scarlet Witch nie ma z serią nic wspólnego (co więcej jest martwa w trakcie jej trwania), a kluczowymi postaciami w tym byli Wolverine i Invisible Woman.
Wnioskując: Film z komiksem będzie miał wspólny zapewne tylko tytuł i zalążek fabuły.
To byłby kompletny nonsens biorąc pod uwagę, że sam Quicksilver bierze w tej historii udział (i ma zupełnie inną rolę), a Scarlet Witch prędzej mogła by zastąpić Emme Frost.
Hahahaha. I kto to mówi. A gdzie są twoje argumenty? Napisałeś "nonsens" i myślisz ze to argument? Aleś ty mądry, normalnie powinieneś profesorem zostać. Twoje argumenty miażdżą wszstkie inne. Co za wieśniackie podejście.
No i mamy kolejny mocny argument. Teraz to musisz czuć sie wywyższony co? Niesamowite są te twoje argumenty.
Ultron jako przeciwnik w "Avengers 2"? Czemu by nie, tylko kto do ciężkiej cholery będzie złoczyńca w "Ant-manie"?
Wracając do twojej poprzedniej wypowiedzi.
Zesraćby się mogła. Użyje swojej mocy manipulowania rzeczywistością i zniweluje skutki ataku Ultrona przez co nikt nie będzie musiał przenosić się do przeszłości. Miej trochę inteligencji, to będzie adaptacja komiksu, a nie coś co ma komiks za scenariusz, po drugie, zaczerpną tylko tytuł, a faktyczne wydarzenia będą oparte na historiach w stylu jak sądzę Ultron Unlimited. Pozatym nie zapominaj, że Scarlet Witch i Vision będą małżeństwem więc musi mieć tu kluczową rolę.
Ash myślę, że w Ant Manie dadzą coś czego nikt się nie spodziewa. Film ma mieć ponoć lekki klimat, pewnie dadzą jakiegoś złego żuka gnojaka, który ściąga harecze od mrówek w central parku.
Bardzo mi przykro, że po konkretnym tytule oczekuję coś więcej niż taniego chwytu marketingowego...
Adaptacja komiksu oznacza korzystanie z fabuły, a nie kompletne zmiany przy zachowaniu może połowy bohaterów. Już pominę fakt, że akurat ten cross-over ma świetną fabułę i stanowi doskonały materiał do wykorzystania.
A poza akurat w Age of Ultron Vision jest 100% sługą Ultrona, bez żadnych namiastek własnej woli więc ciężko tu mówić o wspólnej przyszłości na podstawie tego.
Pewnie skończy się jak mówisz i film z komiksem wspólny będą mieć tytuł, ale to akurat przykre.
Za to z częścią o Ant-manie muszę się zgodzić. Do tego filmu brakowałby brak jakiegokolwiek czarnego charakteru, może w ostateczności dragon man.
Film nie będzie adaptacją komiksu, zapożyczono tylko tytuł, co więcej Whedon podobno zmieni orgin Ultrona i prawdopodobnie nie będzie on teraz tworem Ant-mana a Starka (takie są domysły fanów)..
źródło: http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=83845
Dealric....... rany bo stracę cierpliwość. Weź pod uwagę, że nie mogą zekranizować fabuły Age of Ultron bo dzieje się ona z 10 lat po tym jak pierwszy raz skopali Ultronowi tyłek. A w Uniwersum filmowym jeszcze go nie zbudowali, więc nie mogą się oprzeć na fabule Age of Ultron w 100% rozumiesz to? Zaczerpną z niego niektóre wątki, ale całość napewno będzie opowiadać o tym jak został zbudowany i zaczął rozrabiać, dlatego będzie temu filmowi bliżej do starych komiksów z Ultronem niż do nowych.
A ciągnąć wątek Ant Mana. Może po prostu nie dadzą żadnego prywatnego wroga Ant Mana, tylko kogokolwiek innego. Jest pełno złych gości na których może przypadkiem się napatoczyć w swoim filmie. I ja bym chyba jednak nie chciał, żeby zbudował go Stark. Przecież Stark ma swojego Jarvisa, to po co mu jeszcze Ultron?
A trać sobie cierpliwość, bo wyraźnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, więc powtórzę jak dla kompletnego debila:
IRYTUJE MNIE, ŻE SPECJALNIE BIORĄ TYTUŁ DOBREJ SERII, BYLE PODBIĆ SPRZEDAŻ, A OLEWAJĄC SAM KOMIKS. IRYTUJE MNIE, ŻE AMBICJE WHEDONA KOŃCZĄ SIĘ TAK JAK W PIERWSZEJ CZĘŚCI I NAWET NIE PRÓBUJE KORZYSTAĆ Z KOMIKSÓW, MIMO ŻE CAŁE FILMOWE UNIWERSUM OFERUJE MU WSPANIAŁE MOŻLIWOŚCI.
easy enough?
Pominę fakt, że argument o niestworzonym jeszcze ultronie jest niewiele wart w momencie kiedy w trakcie komiksowego age of ultron robot też nie istnieje i atakuje z innego czasu... Ale fakt lepiej rozebrać fabułę świetnego komiksu, wziąć z niego głównego antagonistę (który jest też w innych seriach) i olać całą resztę...
Jakby film o Ultronie niszczącym świat nazwali "Avengers: Ch_uj na rope", to wtedy byłbyś zadowolony?
Poza tym, Age of Ultron nie było świetnym komiksem. To chyba najbardziej gówniany crossover Marvela jaki powstał w ciągu ostatnich kilku lat. 90% recenzentów potwierdza, że kiedy się go czyta, to żal dupę ściska.
Dla mnie Age of Ultron też nie miał sensu. Ta cała armia jego robocików zostałaby zmieciona przez superbohaterów w 3 sekundy, natomiast twórcy na siłę dramatyzują, jeszcze wymyślają bzdury w stylu, że jakieś leszczarskie roboty zabiły Thora i Hulka (oczywiście tego nie pokazują na stronach komiksu bo sami nie wiedzą jak niby mialyby ich zabić skoro są tak lamerskie, Thor zmiótłby sto na raz atakiem piorunami z młotka), tak więc AOU ssie pałe i dobrze,że się na nim nie wzrorują. Są lepsze komiksy o Ultronie i na nich będą się wzorować.
Jesteś typowym userem piszącym pod newsami komiksowymi:
gdy ktoś się z tobą nie zgadza, zaczynasz go pouczać,że film będzie wyglądał tak i tak, bo czytałeś taki i taki komiks
gdy ktoś pisze,że film może okazać się klapą, zaczynasz podjazdy do jego osoby, bo ktoś obraża twoja wyrocznię - komiksy
no coz...Henry Pym na stówę bedzie wspomniany w avengers 2 moze sie nawet pojawi...bo ant man to dopiero w ant manie
Ponoc maja calkowicie zmienic geneze Ultrona, takze jego tworce, wiec nie licze ze sie pojawi Ant-man.
kiedy go tworzył wcale nie musi być jeszcze ant manem. Jeśli henry pym nie stworzy Ultrona to się skompromitują totalnie....
No właśnie o to chodzi że chyba go nie zbuduje. Nie którzy spekuluje że zbuduje go Tony i będzie czuł się winny i powróci jako IM, albo zrobią taką glupote i Ultrona nikt nie zbuduje i będzie on pochodzenia kosmicznego. Mam nadzieję że nie. Ponoć największe nawiązanie do Avengers, ma byc w Winter Solidier, choć to tylko plotki.
Niestety fallen ten debilny whedeon zrobi nam z ultronem to co z mandarynem black
Sługusi Thanosa dostaną wp_ierdol w Guardians of The Galaxy i pewnie wystraszony nie będzie się jakiś czas wychylał.
Pewnie będzie antagonistą tylko w Strażnicy Galaktyki albo pojawi się w Avengers 3 (która jest potwierdzona).
A co jeśli Ultron już istnieje? Przecież zaawansowana sztuczna inteligencja już istnieje od pierwszej fazy tego filmowego universum i storzył ją Tony. Według mnie to Jarvis na skutek jakichś okoliczności ewoluuje i stanie się Ultronem.Co wy na to ??:)
Wg mnie mieszanie Jarvisa w to było by słabe. W tej sytuacji, twórca powinien być nieznany przez cały film ,dopiero w scenie po napisach byśmy dowiedzieli się,że to Hank Pym stworzył Ultrona co było by dobrą zapowiedzą filmu,lub zostało by to powiedziane w "Ant Manie". Nie wiem co Marvel kombinuje, Thanos powinien być wrogiem w dwójce a Ultron w trójcę. Bo teraz Guardians of the Galaxy(w którym jest Thanos) są zbędni w II fazie,tak jak Ant Man w III fazie tuż po opowiedzeniu historii Ultrona.
Czy ja wiem? Według mnie Thanos idealny jest jako taki finalny boss. Zrobienie z Jarvisa - Ultrona było by dobrym nawiązaniem do IM3 gdzie Tony wspominał o tworzeniu własnych demonów czy jakoś tak. Po co Tony miał by tworzyć nową sztuczną inteligencjie skoro Jarvis jest już od początu i jest też sprawdzony w boju? W trzeciej części widzimy Jarvisa jak operuje w walce zbrojami, do filmu Avengers był on tylko narzędziem pomocniczy/asytentem a w IM3 stał się już wojownikiem/bronią. Widać, że już ewoluowal
finalnym bossem Thanos nie będzie.....to się prędko nie skonczy, bo gdy odzyskaja prawa do reszty lub studia sie polacza to wtedy Galactus lub Living tribunal będą final bossem...bo one above all nie mógłby być gdyż jest czyms w rodzaju boga. Jak już to go zniszczy living jakims cudem
Jeśli zrobią dwie trylogie to tak to wiedze:
Avengers: Loki z armią Chitaurii.
Avengers: Age of Ultron: Ultron. Tu chciałbym żeby Hulk go pokonał rozrywając na strzępy bo mało go było w jedynce.
Avengers 3: Thanos
Drugą mogła by być twoja historia:
Avengers 4: Galactus z Srebrnym Surferem, który potem połączy siły z Mścicielami
Avengers 5: Master of Evil
Avengers 6: Living Tribunal kóry niszczy skład Avengesów a potem wiare przywraca Odyn, który ginie w poświęceniu, że Thor pełen furii prowadzi mścicieli do wygranej i obejmuje tron w Asgardzie. ( ta część nie jest wogle z komiksu ale Joss jakby miał coś takiego zrobić to PO SWOJEMU np. Ultron to Jarvis albo Wanda i Pietro to zwykli ludzie a nie mutanci)
Troche nie realne bo ma być trylogia ale fajne.
Skład avengersów sami wymyślcie. Ja proponuje ten skład:
Spider man- Andrew Garfield
Kapitan Ameryka- Chris Evans
Wolverine- Hugh Jackman
Czarna Pantera- Chiwetel Ejiofor
Hulk- Mark Rufallo
Hawkeye- Jeremy Renner
Czarna wdowa- Scarlet Johanson
Nick Fury- Samuel L. Jackson
War Machine-Don Cheadle
Iron Man- Robert Downey Jr.
Ant Man- Ewan McGregor
Dr. Strange- Viggo Mortensen
Thor- Chris Hemsworth
Falcon- Anthony Mackie
Pomysły dobre,ale wolałbym aby już w tym universum tak nie mieszali i powinni skończyć na fazie 3. Gdy albo tak jeśli kiedyś odzyskają prawa do FF , X menów czy pająka powinni porostu zrobić restart z nowymi i na dodatek tańszymi aktorami. Oprócz Thanosa i Ultrona z chęcią bym zobaczył jeszcze Masters of Evil, ale oni mają zaplanowane mniej więcej wszystko do końca fazy 3, czyli do walki z Thanosem, i tak powinni zakończyć tę historie:)
Może dajmy im najpierw dopracować wszystkie projekty itd. Tytuł zawsze można chyba zmienić, może to zrobią, bo im również nie będzie odpowiadał?