PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211630
6,1 72 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Ostatnio zafascynował mnie serial MARVEL Agents of S.H.I.E.L.D. Aktualnie zatrzymałam się, przy sezonie drugim odcinku 6, bo 7 jeszcze nie jest dostępny. W trailerze było, że wystąpi Stark - bynajmniej przez chwilę, dlatego znalazłam się tutaj. Nevermind. Sęk w tym, że w trailerze Avengers: Age of Ultron zauważyłam Fitz i Simmons właśnie z tego serialu. Wiecie może o co chodzi? Czy wystąpi też agent Coulson, który powstał z martwych, ale nie może powiedzieć Mścicielom o tym? Skoro serial idzie w ten sam sposób, są powiązania praktycznie cały czas z Thorem, z Lady Sif, która przybyła, nowej odbudowie SHIELD po ataku Hydry (Kapital Ameryka), to także dlaczego wystąpi Czarna Wdowa i Sokole Oko, skoro PONOĆ zginęli na jakiejś misjii, oraz Dyrektor Fury, który nim nie jest już i miał się osunąć w cień, który stwierdził że nikt, go nie znajdzie?

Przepraszam, jeżeli namąciłam, za błędy składniowe lub ortograficzne ale mam nadzieje, że ktoś mi to wytłumaczy, bo na razie nie wiem o co chodzi. Dziękuję.

kolciaks

Wybaczcie, aktualnie spojrzałam jeszcze raz na trailer. Jest sam Fitz. I tu nasuwa się kolejne pytanie ale wątpię, że mi pomożecie. On miał załamanie nerwowe oraz uszkodzony jakiś tam płat skroniowy, nie pamiętam konkretne. Lecz jednak je zadam : jakim cudem on tam się znalazł? Nic z tego nie rozumiem. Proszę o odpowiedź, bo już wariuję z niewiedzy...

ocenił(a) film na 5
kolciaks

która minuta ?

derylepl

taaaaaa... spojrzałam ZNOWU i mam jakieś problemy ze spostrzegawczością. To na pewno kapitan ameryka. W pierwszej minucie dopiero po obejrzeniu serialu myślałam, że to Fitz, wyglądają z dala baaaaaaardzo podobnie. Wybacz za problem.

kolciaks

serio ? :v

kamilx98

tak serio :) ale zadałam też kilka innych pytań, oprócz tego żenującego, i może ktoś mógłby mi pomóc uzyskać odpowiedź?

kolciaks

STARK w Agenci T.A.R.C.Z.Y. ?
jedyne co pamiętam to wypowiedz Marii Hill o nim gdy rozmawiała z agentką Mei

hulk_filmaniak

mówię o trailerze odcinka 7 tego sezonu

kolciaks

Marvel ładnie nakręca atmosferę. Najpierw ogłoszenie filmów do 2019. Do tego seriale(Agent Carter od stycznia jeszcze) :)

kamilx98

słyszałam :) trudno się we wszystkim w sumie połapać czasami, trzeba obejrzeć wszystko partiami i chronologicznie aby załapać

kolciaks

Masz racje. często mam trudność z połapaniem się z tym wszystkim

ocenił(a) film na 7
kolciaks

Czekaj czekaj, skąd Ci się wzięło, że Czarna Wdowa i Hawkeye zginęli na jakiejś misji? Pierwszy słyszę ;p. No a Fury po upadku Tarczy wiadomo, musiał zająć się pewnymi sprawami, ale to dosyć oczywiste, że pojawi się w filmie, w końcu Avengersi powstali z jego inicjatywy, jest jakby ich ojcem chrzestnym, musi sprawdzic co tam słychac u jego dzieci ;D.

Anabell_

Ktoś mówił o tym jednym tylko zdaniem. Bodajże w tym odcinku jak Fitz i Ward zostali wysłani na misje. Ale nie jestem pewna czy to w konketnie tym

ocenił(a) film na 7
kolciaks

Hm, z tego odcinka kojarzę tylko, że Victoria Hand (chyba) mówiła wtedy, że Romanoff i Barton nigdy nie mają planu ewakuacyjnego na wypadek niepowodzenia misji. A jak wiadomo obydwoje żyją i mają się dobrze ;).

ocenił(a) film na 5
kolciaks

uwaga odpowiadam

1. nie wiadomo czy coulson będzie - bodajże whedon/gregg potwierdził że NIE ale marvel to marvel, nie można im ufać. dopóki idris elba nie sypnął że on i hiddleston nagrywali ostatnio scene do age of ultron też 'niby' lokiego nie miało być. myślę jednak że prędzej czy później w jakimś filmie się pojawi. aha, no i w aou jest jeden z kolesi z drużyny coulsona, niestety nie pamiętam imienia - czarnoskóry, czuł mięte do simmons :p więc w sumie logicznie patrząc powinien być i coulson, skoro wiedzą że shield wciąż istnieje...dobra, nie wiem xD pożyjemy zobaczymy
2. starka nie było do tej pory w aos ale downey dwukrotnie potwierdził chęć zagrania także wszystko przed nami :p
3. czarna wdowa i sokole oko nie zginęli na żaden misji, i nie było nic na ten temat nigdy powiedziane O.o
4. fury będzie w avengers 2 tak samo jak był w aos, nikt go nie znajdzie, ale jak on chce to znajdzie każdego : )

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Triplett ;D. Ale wydaje mi się, że jego udział w AoU ciągle jest traktowany jako plotka. Chociaż strasznie bym chciała, żeby ktoś z AoS się pojawił w filmie, to by było coś :D.

ocenił(a) film na 5
Anabell_

ale czy on nie był na zdjęciach z planu? :p

ocenił(a) film na 7
Dochuu

Ooo bym może, coś mi tam świta ;D.

ocenił(a) film na 10
kolciaks

W kinowym uniwersum marvela coulson nie żyje. Większość fanów tak myśli i niech tak zostanie. Srriale mogą se żyć swoim życiem ale niech nie łączą się z filmami

wolverine11

Ale seriale i filmy Marvela są w tym samym uniwersum. A DC nie.

ocenił(a) film na 10
Dragon179

Wiem że to samo uniwersum ale marvel tego nie łączy fabularnie i nie każde nam oglądać i filmów i serialu żeby się połapać w wątkach

wolverine11

Pokazaliby tak żeby każdy się połapał. O to sie nie martwcie.

ocenił(a) film na 7
wolverine11

W sumie Marvel to serial i te filmy w jakiś sposób łączy fabularnie :D