Ja obstawiam oczywiście Spidermana, Ant-mana , Silver Surfera, Hulka(nie ogarniam dlaczego nie było go w pierwszej części) , Ludzką Pochodnię, Wasp, Aquamana, ghost ridera , batmana z robinem i nightwingiem( to byłby czad) no i OCZYWIŚCIE Supermana.Wasze typy?
O tak, Jackman jako Logan był by wspaniałym "dodatkiem" :)) Ja bym jeszcze chętnie widział Storm (oczywiście grana przez Berry)- ciekawe jakby się dogadywała z Thorem. Magneto też był by super, tylko po której stronie by się opowiedział
Poza tym oczywiście Spidermena i Venoma baardzo chętnie bym zobaczył
W niezłe odmęty absurdu wpadasz kolego.
Akurat Jackman jako Wolverine mógłby być uzasadniony, ponieważ jest członkiem obecnych Avengers, podobnie jak Spider-Man czy Daredevil.
Zaś jedyny związek Storm z Avengers o jakim słyszałem to ślub z Black Panther - członkiem Avengersów i królem Wakandy.
A Venom był członkiem ale Dark Avengers - czyli dokładnie opozycji do naszych bohaterów.
O Magneto to się nawet nie wypowiadam. Mniej więcej takie same szanse na zostanie Avengerem jak Victor Von Doom albo Schmidt.
Możliwe że wpadam w odmęty absurdu z bardzo prostego powodu, o ile znam wiele różnych serii Marvela z dzieciństwa o tyle z Avengersami nie miałem nigdy bliższej styczności- stąd nie mam pojęcia jakie związki ma z nimi Storm- wybaczysz?:)
Odnośnie Venoma to nawet przez myśl mi nie przeszło by mógł ewentualnie należec do Avengers- wydawało mi sie to na tyle oczywiste, że nie pisałem o tym
Magneto jak dla mnie mógłby się pojawić jako postać początkowo neutralna, która później wsparła by jedną ze stron
Mam nadzieje że moja niewiedza i ignorancja zostanie mi wybaczona:) Pozdrawiam:)
Pewnie że wybaczona, masz prawo nie wiedzieć. Ale też przy okazji odpowiednio skorygowana. Takoż i będziesz na przyszłość wiedział kto i kiedy w Avengers grał jakąś rolę. Polecam lekturę, jeśli temat Cię zainteresował:
http://en.wikipedia.org/wiki/Avengers_(comics)
A może Doctor Strange, wydaje mi się ciekawą postacią, nom i element magii mógłby fajnie namieszać w filmie...
Strange ma się pojawi w występie solo. Było o tym na filmwebie. Bodajże Viggo Mortensen miałby go grać.
http://www.filmweb.pl/news/Viggo+Mortensen+jako+Dr+Strange+w+%22Thorze%3A+The+Da rk+World%22-88646
Jeśli chodzi o Dark Avengers to nie powiedziałbym żeby byli oni "dokładnym" przeciwieństwem tych zwykłych (no na pewno nie w teorii ach ten iron patriot) , jednak fakt nie ma co spodziewać się postaci z x-men, spidermana, F4 i innych marvelowskich produkcji ze względu na fakt iż dotychczas wypuszczane filmy wyraźnie odbywały się bez nawiązań czy też zapowiedzi obecnych w filmach o obecnym składzie . Potraktował bym to jako zupełnie osobne universa gdyż mieszanie ze sobą wszystkich produkcji w filmach zwyczajnie było by zbyt skomplikowane dla osób nie zaznajomionych z komiksami. Ale Ant-man, Wasp byli ostatecznie w pierwszym składzie Avengers z 1960 (około) i może black panther faktycznie ale albo bardzo okroją jego historie albo nakręcą najpierw film o nim (w co wątpię bo nie jest raczej flagową postacią marvela).
Spiderman nie bedzie, masz jak w banku, bo to kwestia praw autorskich. Te postac wykupila inna wytwornia.