PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637247}

Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 211553
6,1 66 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

mógłby mi ktos w przybliżeniu wytłumaczyć o co chodziło z wizją thora? i ogólnie z wizjami avengersów? iron man widział co może się zdarzyć w przyszłosci? to czemu kapitan widział sceny z drugiej wojny? chodzi mi o to że skoro jedni widzieli przyszłosc a drudzy przeszłosć to o co w tym chodziło? no i najbardziej zastanawia wizja thora bo jej poswięcono najwięcej i widać że szykuje się z tego cos wielkiego. To proszę o odpowiedź od znawców, thor widział przyszłosć?

ocenił(a) film na 8
wolverine11

Wydaje mi się, że oni widzieli swoje największe leki, obawy, to, czego się boją.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

no to czemu thor leciał aż do asgardu żeby to wyjasnić? jakos nikt się tym aż tak nie przejął bo wiedzieli że to nie prawda a thor ewidentnie myslał że naprawdę asgard upadnie

wolverine11

Nie czytałem komiksów, ale jego wizja ma chyba związek z 3 częścią Thora : Ragnarok ?

ocenił(a) film na 9
wolverine11

Według mnie działało to tak. Czarna Wdowa i Kapitan zobaczyli przeszłość. Przypomnieli sobie swoje lęki, niedotrzymane obietnice. Ale jak widzimy na przykładzie Tonego i Thora ci mieli o wiele gorzej. Zobaczyli co może się stać w przyszłości jeżeli zawiodą. Wizje były powodowane mocą Scarlet Witch, która otrzymała moc o Mind Gema. Wizje te były więc powiązane z kamieniami nieskończoności.

Thor zobaczył nie tylko zmierzch Asgardu, ale i rękawicę, a w niej kamienie. Wiedział o nich najwięcej więc wiedział że prawdziwy wróg rośnie w siłę gdzieś w kosmosie i trzeba go odnależć jak najszybciej. Poza tym w odróżnieniu od reszty składu Avengers był naprawdę daleko od domu. Chciał sprawdzić czy wszystko w porządku.

Teraz wizja Iron Mana. Cóż to bardzo skomplikowane. Po pierwsze wizja portalu obudziła w nim dawne lęki związane z inwazją. Widział co się stanie jeśli kiedyś Avengers zawiodą. Przyspieszyło to jego decyzję o tym, że trzeba zbudować Ultrona. Pamiętajmy też, że z inwazją był powiązany Thanos, który gdzieś szuka kamieni. Być może zobaczyl wynik walki drużyny z szalonym tytanem. Jego wizja była iskrą, która utwierdziła go w przekonaniu że trzeba stworzyć "pancerz dla Ziemi". Ultron również pochodził z laski, może to właśnie wtedy już próbował się z niej uwolnić?

ocenił(a) film na 10
wifi_wifi

no czyli w thorze 3 pewnie ta wizja się spełni :) dzięki

użytkownik usunięty
wifi_wifi

świetne podsumowanie :)

ocenił(a) film na 9
wolverine11

Thor widział ragnarok a Cap stracone lata z czasów wojny

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

a o co chodzi z tym ragnarokiem?? co to wgl jest?

ocenił(a) film na 9
wolverine11

Nie miałeś mitologii nordyckiej w szkole? :P Nie czytałeś nigdy Thorgala?

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

nordyckiej nie miałem, no ale powiesz o co chodzi z ragnarokiem i z tą wizją? ;p

ocenił(a) film na 9
wolverine11

Ragnarok to według mitologii "Zmierzch Bogów" czyli ich przegrana z Gigantami i opuszczenie Asgardu. W komiksach marvela pewnie będzie coś podobnego, może przeniosą się do innego wymiaru, będzie jakaś wojna, nie jestem pewien. jest też taki wymiar w świecie Thora który nazywa się Hel, wiadomo dlaczego :)

ocenił(a) film na 7
wolverine11

z wizją Thora chyba trzeba poczekać na Ragnarök ;)