Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195312
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Filmy Marvela są coraz lepsze. Głębsze postacie i relacje między nimi. Więcej dramatu w w historii. Coraz częściej można się szczerze uśmiechnąć czy nawet uronić łezkę. Tylko cała ta fizyka time travellingu mi tak średnio średnio leżała xD

ocenił(a) film na 3
Musielux

Ja w tym filmie nie widziałem ani grama głębi ani dramatu.

A btw. Jak chcesz poznać znaczenie słowa "dramat" to obejrzyj sobie najnowszą animację od DC. To jest dopiero dramat. Większość bohaterów brutalnie wymordowana przez armię para-doomsdayów, a część z bohaterów przekształcona w pionki bezgranicznie posłuszne Darkseidowi. Pan Hitler świata DC (bo Darkseid był wzorowany na malarzu pod względem charakteru) po prostu okazał się zbyt sprytny a jego armia zbyt potężna. Ostatnia nadzieja w potraktowanym płynnym kryptonitem Supermanie, który oczywiście żyje, ale nie ma swoich mocy, Raven próbującej za wszelką cenę utrzymać Trygona w łańcuchach oraz Johnie Constantinie, którego Zatanna zaczarowała aby "stchórzył" jak później się okazało zgodnie z planem B Batmana.

A jaki "dramat" dla porównania serwuje nam marvel w tym kimczowatym awendżers endgejm? Co najwyżej dramat bandy imbecyli, co nie umiała wykorzystać tylu dobrych okazji do pokonania fioletowej pokraki w Infinity War. Zero planu B na wypadek porażki. Jedynie Thor sobie poszedł grać w gre i chlać browary.

ocenił(a) film na 8
alanchrzanowski7169

Może rzeczywiście słowo dramat nie jest zbyt jasnym określeniem. Miałem na myśli, że w tym filmie nie ma tak dużo epickości jak np. w poprzednich częściach, ale więcej jest pokazanych relacji bohaterów, skupienie się na ich odczuciach, postacie robią się głębsze.