Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195286
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Po przeczytaniu niektórych komentarzy tutaj, postanowiłem że założe konto i coś napisze. Jeżeli ktoś ocenia Endgame na 1/10 albo coś w tym stylu to naprawde współczuje. Ten film bardziej stawia na emocje i rozwój bohaterów na przykład Thor: 1500 lat walczył i wygrywał a nagle w ciągu paru lat traci wszystko na czym mu zależy a kiedy jest szansa by uratować ludzkość przed Thanosem po prostu przegrywa. Jeżeli ktoś by mi powiedział że nie załamie sie psychicznie po takich wydarzeniach to albo kłamie albo jest idiotą. W ogóle ten film niesie ze sobą pewną mądrość "Czas abym stał się sobą a nie kim mam zostać" Thor nigdy nie chciał być królem Asgardu i zdecydował że będzie podróżował ze Strażnikami. Także jeżeli nie rozumiecie tego filmu to współczuje a dla fanów Marvela chce powiedzieć "I love you 3000"

WykrywaczDebili

Nikomu nie ubliżając ale mam wrażenie że pewni ludzie nie ogarnęli trochę przemiany Thora. Piszecie że jak można z takiego mega Thora zrobić grubasa który pije piwo i jak menel sie zachowuje. Otóż można i ten zabieg wyszedł mu na dobre, pokazali tym samym że nawet Wielki Bóg Piorunów, syn Odyna, Król Asgardu nie jest tylko boskim tworem, ale posiada też w sobie dużo człowieczeństwa, emocji, smutku, rozpaczy. Samo odrąbanie głowy Thanosa i takie puste słowa " no co, odrąbałem mu łeb " Gościowi w jednym momencie zawaliło się całe życie, stracił brata, dom, połowę ludzi, i o tyle potrafię zrozumieć że w IW kierował się zemstą, to gdy to mu się nie udało, stracił jeszcze więcej, poczuł się winny że przez niego zgineło jeszcze więcej ludzi.. dostał depresji. Scena w Asgardzie gdzie ma okazję porozmawiać z swoją matką idealnie obrazuje jego ogromną stratę. Pozdrawiam

"Każdy zawodzi w tym, kim powinien być. Miarą człowieka, bohatera, jest to, w jaki sposób udaje im się być tym, kim jest”