Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195286
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Ten film to jeden z niewielu tych które wywołują płacz i śmiech na sali jednocześnie. Dawno nie byłem na filmie, który wywołuje tak wiele emocji. Jak mówi tytuł, to już koniec drogi którą szliśmy przez ostatnie 11lat, jest to zarówno pożegnanie wielu świetnych bohaterów jak i zwieńczenie pięknej histori. Uwagę trzeba również zwrócić na niektórych aktorów, którzy odwalają niesamowitą robotę. Robert Downey Jr jako iron man spisał się na medal, a sceny z jego udziałem są poruszające jak i zabawne, w filmie nie ma ani jednej złej sceny z jego udziałem. Chris hemsworth jako Thor, to bohater który przeżywa największą metamorfozę, jest on najjaśniejszą gwiazda w tym filmie, jest jedna scena która moim zdaniem łapie za serducho i nie chce puścić, dzięki czemu tak kochamy tą postać i bardzo dobrze rozumiemy. Chris Evans czyli capitan america to jedna z niewielu postaci które mi się nie podobały. Według mnie, jego niektóre czyny były nie do końca zrozumiałe a szczególnie jeden który jest na samym końcu. Widać że zagrał on film swojego życia, a także odzwierciedlił on capitana Amerykę 1:1.