Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195286
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Niestety, ale film nie dorównuje Infinity Wars. Motyw z cofaniem w czasie jest zwykłą łatwizną, by na siłę pozwolić tym dobry pokonać Thanosa. Ogólnie cały film powinien trwać krócej, bo przez większość czasu postacie gadały, za dużo scen rozczulających, jak spotkanie Tonyego z ojcem, które zresztą było sztuczne. Film miał słabe dialogi (miejscami lepsze). Spłycenie postaci Thanosa, do kogoś, kto chce tylko wszystko zniszczyć. Samo zakończenie filmu było dobre, bardzo fajnie podsumowano filmy Marvela. Powinien być to ostatni film z tego uniwersum, ale tak niestety nie będzie i będą dalej tworzyć filmy, a jak będą tworzyć, to ożywią Tonyego, a kapitanowi zwrócą młodość. No cóż, dla mnie ten film jest zakończeniem filmów tego uniwersum, a każdy następny tylko dodatkiem, który jest zbędny.

Drake01

A no i Thor, który moim zdaniem był chyba największą porażką. Dla mnie ta postać jest chodzącym żartem. Szkoda, że zrobili z niego takiego klauna.

Drake01

Ale Tony i Kapitan już nie muszą być w kolejnych filmach, Marvel jeszcze ma tyle postaci które nie pojawiły się na dużym ekranie że stare postacie nie są mu potrzebne...

ocenił(a) film na 1
wort801

to zależy ile osób postanowi kontynuować przygodę z filmami ze stajni marvela po EG bo o ile wątpie czy zdobedzie nowych fanów (żeby zrozumieć ten film trzeba raczej znać wcześniejsze więc raczej już było się ich fanem) to myślę, że wiele osób może zniechęcić do dalszego śledzenia losów bohaterów tego świata... tylko na tym forum widać, że nie każdemu ten film przypadł do gustu (delikatnie mówiąc) ale jak chodzę sobie po innyc forach zagranicznych to też widzę, że jest dość sporo osób, których opinia jest powiedzmy nieprzychylna żeby nie powiedzieć miażdżąca... Oczywiście dla fanów, którzy pozostaną przy tych filmach byłoby super aby powstawało tych filmów coraz więcej ale wiadomo, że o tym na końcu zdecyduje zysk z kolejnych filmów...takie życie

Himeko_Kuran

Mimo wszystko oceny na portalach zagranicznych i na filmwebie ma wysokie wiec większości się podoba.Poza tym nie ma filmu który by pasował wszystkim życię....

ocenił(a) film na 1
wort801

zgadzam się i mimo, że jestem strasznie rozczarowana tym filmem to naprawdę życzę osobom, które ten film pokochały i marzą o tym aby zobaczyć dalsze zmagania bohaterów marvela aby dalej cieszyły się kolejnymi produkcjami marvela. Wiem, że niektóre umieszczone na tym forum moje komentarze sa ostre i mocno gorzkie ale to tylko dla tego jak bardzo EG mnie rozczarował (przy czym dalej stoje przy swoim zdaniu dotyczącym oceny tego filmu - o tym pisałam w innyc wątkach tu nie będę tego poruszać). Oceny ocenami, oskary oskarami na końcu licza się zyski czy nam się to podoba czy nie. Myslę, że ED bardzo dużo zarobi ale na to tak naprawdę pracowały także inne wczesniejsze filmy jak civil war albo IW, które jak dla mnie były wspaniałe. I pytanie własnie brzmi czy ten ostani film EG podtrzyma to wszystko, to całe zainteresowanie, ten rozgłoś itd czy raczej stanie początkiem końca...zobaczymy. Nic nie jest przesądzone. Ja byłam przekonana, że EG powali wszystkie dotychczasowe filmy marvela i stanie się prawdziwym arcydziełem - pomyliłam się (taka jest moja opinia) i oby pomyliła się co do przyszłości innych filmów z tej stajni bo mimo to, że nigdy nie rozumiałam Gwiezdnych wojen to zawsze cieszyła mnie radość fanów(mam takie osoby) tej serii - po prostu fajnie patrzeć jak ludzie się cieszą i mają swoją pasję tak długo jak nie krzywdzą innych :)

ocenił(a) film na 6
Drake01

Niestety popieram, Infinity War to inna liga, tutaj mamy 3 godziny melodramat, Thanos wciśnięty na siłe, podróż w czasie jeszcze bardziej. Hulk z nerfiony totalnie, po prostu go nie ma, Thor podobnie. Podsumowując - melodramat rodzinny, totalnie z nerfienie najbardziej charakterystycznych postaci, a ostatnia godzina to wrzucenie wielkiego zła na siłe i oczywiście pokonanie go w tle zachodzącego słońca. Dobrze że chociaż artystycznie i wizualnie to pierwsza liga bo było by ciężko.