Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195343
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

No więc zastanawiałam się nad tym, w jakim wieku powracają postacie po "pstryknięciu"? Są w tym samym wieku? W wieku +5 lat? Jak to działa? Po prostu mają te 5 lat w plecy? Jeśli tak, to (nie oglądałam co prawda jeszcze, ale tak chciałam nawiązać) postacie z następnego Spidermana rozumiem, że też zniknęły, by móc być w jego wieku i żeby razem chodzili do tej samej szkoły/klasy?
I kolejna sprawa, bo nie bardzo ten konkretny twist rozumiem - niby nie ma oddziaływania na przyszłość jeśli się naruszy przeszłość, ale niech mi ktoś rozjaśni, że nie powstała alternatywna rzeczywistość, skoro Gamora została zabrana z przeszłości. Znaczy się wszystko z jej udziałem w Strażnikach Galaktyki nie powinno się wydarzyć, bo jej nie ma. A brak naruszenia czasu widzę jedynie, jeśli nikt z tej przeszłości nie zniknie - wtedy JAKBY ma to sens... Help me here, bo nie mogę dojść do zgody ze swoimi własnymi myślami na tym polu. Na przykład dam Kapitana Amerykę - jego po prostu było dwóch od momentu jak się cofnął. Zawsze było ich dwóch co potwierdził sam Marvel tym, że Steve starszy był na pogrzebie swojej żony, a i ona nigdy nie powiedziała kogo poślubiła ani nie pokazała jego zdjęć. Także jak ktoś tę kwestię ogarnia, to proszę o kulturalne wyjaśnienie. <3