Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195286
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

1. Ameryka siedzący stary na ławce

2. Ameryka powrócił z tarczą cofając się w czasie jej nie miał (w dodatku była rozwalona mocno)

3. Żeby cofnąć się w czasie musieli korzystać z tunelu kwantowego, więc jak Rogers cofnął się do lat 70 z ameryka ?
\

4. Thanos nakur2321 w baze Avengersów siłą porównywalną do 100 rakiet ale jak gdyby nigdy nic nikomu nic się nie stało

5. Drastyczne osłabienie Thora, hulka, iron mana

6. Zamiast wezwać jakieś może siły powietrzne, albo chociażby hulkbustery których napewno tony miał kilka woleli lać się na dzidy, powiedzmy sobie szczerze jeden samolot miałbym większą siłę rażenia niż połowa armii wakandy

7. Cofanie w czasie, nie ma żadnego wyjaśnienia, oprócz tego że Tony rozgrywa to w 1 minute i wow umie cofać się w czasie

8. Jeśli Tony taki mądry dlaczego sam nie popracował nad cząsteczkami PIMA nie musieliby cofać się do lat 70

9. Thanos choć to plus jest silniejszy bez rękawicy niż z nią.

10. W poprzedniej części thanos cofnął rozwalenie kamienia który miał Vision, ale nie cofnął nic po za tym dlaczego więc nie poczynić tego choćby ze śmiercią Natashy czy Starka

11. Dlaczego niby połowę wymazanego wszechświata da się wskrzesić a śmierci natashy nie? Śmierć to śmierć...

ocenił(a) film na 1
karol10104

1. podobno reżyserowie mają ukryty plan....
2. Czepiasz się drobiazgów....
3. Tutaj na poważnie nie łapie o co do końca pytasz... przecież mogli się cofać gdzie chcieli
4.Cóż planowali zabić tylko Natashe i Starka z czego pierwszą postać w kiepskiej kopi oryginału (śmierć Gamory- chyba nie mieli lepszego pomysłu) a Starka oczywiście w najbardzie możliwy "patosowy" sposób
5. Ich celem było aby Ironman ukradł całe show więc resztę bohaterów trzaba było jakoś osłabić np. Strang zajmował się wodospadem, thor piciem alkoholu i użalaniem się nad sobą, inni ganianiem za rękawicą aż w końcu nadszedł moment kiedy nikt nie dał rady i w końcu wszechmogącemy i wszechwiedzący Stark wypowiada słynne słowa "And I am IronMan"...kto wie może teraz Dr Strange będzie dysponował jakimś nowym potężnym zaklęciem i wymawiając słowa "And I am IM" i wszyscy będą padać jak muchy... a i jeszcze aby to podkręcić to postanowili, że fajnie by było jakby się okazało, że Thanos z 2014 roku jest na pozimie intelektualnym jakiegoś niedowartościowanego nastolatka i będzie krzyczał coś w stylu "a ja jestem przeznaczeniem" (Tak jakby Thanos z IW a Thanos z EG to kompletnie dwie rózne postacie)
6.Jak ja bym była rezyserem i chciałabym naprawdę pokazać na czym polega siła starka w Avengersach to stworzyłabym armie takich botów jak to zrobił w IM 3 i ta armia zajełaby się armią thanosa - ale wiesz fajniej wygląda scena z rękawicą, którą stark tak sobie używa (wiem na pewno chodzi o to, że kamienie kiedy zrozumiały przez jaki geniusz uniwersum są używane doszły do wniosku, że okej ALE i tak będziemy musiały cię zabić...sorki)
7. Ty nic nie rozumiesz z tego filmu...Stark jest GENIUSZEM i to jest odpowiedź na wszystkie wątpliwości dotyczące tej postaci...bądźmy wdzieczni, że w przeciągu tego krótkiego czasu w jakim stworzył - maszynę czasu, rękawicę, odpowiednie kombinezony nie postanowił jeszcze stworzyć sobie kopi StromBreaker bo thor już w ogóle zostałby bezrobotny
8. jak możesz tak pisać... po prostu w to nie wierzę. Kompletnie nie doceniasz jego dobroci...jakby to zrobił to co by zostało sługom Thanosa do roboty??? Kompletnie nic. On po prostu chciał im dać jakąś szanse, jakąkolwiek. Bo gdyby nie to to kto wiem? Może tHanos przez Nebule 2023 połączoną z nebulą 2014 zoabczłby jak do tego wszystkiego Stark tworzy jeszcze te cząsteczki i doszedł by do wniosku , że z nim nie ma nawet najmniejszych szans i jeszcze zrezygnowałby z podróży (a tak na poważnie gdyby akurat naprawdę stark to zrobił to byłoby to dla mnie bardzo logiczne biorąc pod uwage, że ta materia jest na ziemi chyba od lat 40-50 więc nawet ojcie starka mógł to analizować więc to akurat byłoby w filmie logiczne) ale wracając do tematu...
9. dla mnie było to logiczne pod warumkiem, że te kamienie osłabiałyby nie tylko thanosa i hulka ale i thonego ale wiesz....podejrzewam, że chodziło oto, że jak kamienie zrozumiały jakim geniuszem jest Stark to aż poczuły się uhonorowane, że mogą mu służyć
10 Rezyserowie twierdzą ze takie zmiany spowodowałyby nie tylko ożywienie Starka ale Thanosa i jego całej armi chociaż tu mam wątpliwośći...chyba wiemy jakim szacunkiem i podziwem kamienie darzą Starka więc myślę, że i tu zrobiłyby wyjątek...
11. patrz wyżej....:)
Mój powyższy komentarz wynika z tego iż na tym forum zdążono mnie już uświadomić jakim geniuszem jest Stark :)

ocenił(a) film na 9
Himeko_Kuran

Przyznam, że całkiem zabawne :) Strasznie sknocili tą część, poprzednia była w miarę spójna przynajmniej nie rzucało mi się w oczy tak mocno stos nieścisłości. Co do punktu 3:

Żeby cofać się w czasie stawali w tym urządzeniu co na traileru były dwa takie urządzenia jedno w bazie Avengers no i Ciężarówka Scotta, nazywali to tunelem kwantowym dzięki niemu cofali się w czasie po to był. Nawet Iron Man mówi że nie możliwe jest cofnięcie w czasie bo tunel kwantowy został zniszczony, te zegarki co mieli na ręku miały im pozwolić wrócić do swoich czasów po cofnięciu, jak więc bez tego tunelu będąc w latach 2012 cofnęli się do 1970? No chyba że ten kwantowy tunel nie jest potrzebny to po co w takim razie on? Po co Ant man leciał do swojej ciężarówki skoro wystarczyło te urządzenie na ręce ?

ocenił(a) film na 1
karol10104

powiem szczerz, że wydaje mi się, że chyba z tym jest coś nie tak - tak jak piszesz....możliwe, że to kolejny błąd logiczny a ponieważ reżyserowie nie chcą chyba tego wyjaśniać pozostaje nam wiara w "geniusz Starka" ;)

ocenił(a) film na 1
karol10104

Ps. i najwazniejsze. Nie wiem czy wiesz ale prawdziwym bohaterem tego filmu jest...szczur... bo gdyby nie on to antman nie wróciłby z królestwa kwantowego i wtedy antman nie zdradziłby Starkowi jakies tajemnej wiedzy na temat podróży w czasie (5 lat to jak 5 godzin - oczywiście tylko w EG bo w filmie Antman 2 żona profesora która wróciła z świata kwantowego juz postarzał się normalnie) i wtedy Stark po spojrzeniu na zdjęcie Sidermana nie doszedł by do wniosku, że skoro już tak im zależy to spróbuje.... Tak jakby się zastanowić to dr strange powinnien oddać ten kamień czasu nie za straka tylko za tego szczura....

ocenił(a) film na 3
karol10104

Ad. 7. Ja to w ogóle nie miałem wrażenia, że Tony tu coś rozkminiał. On zbudował superkomputer, któremu tylko wydawał polecenia typu "rozkmiń mi podróże w czasie" i komputer to robił. Jak później mówił Pepper, że to rozpracował, to tylko brakowało mi, żeby komputer powiedział: "Ty żeś k**** rozpracował".
W ogóle to ta szansa 1 na 14 000 000, o której mówił Dr. Strange w IW, dotyczyła chyba tego szczura, który uwolni Scotta z wymiaru kwantowego :)

ocenił(a) film na 9
rfl2

Powiem szczerze, żę jak się teraz zastanowię to mogę jedynie powiedzieć, żę uważam że ten film naprawdę jest głupi.

Muszę stwierdzić, iż gdy ten hype minął i na spokojnie pomyślę o tym filmie to jest to straszne gó^no, kolejna rzecz która przyszła mi do głowy to jakim cudem Ci ludzie nagle przenieśli się do miejsca walki? Skąd wiedzieli gdzie jest Thanos, przykłądowo mógł to wiedzieć Strange (dzięki kamieniowi czasu), ale jak poinformował jednocześnie wszystkich magików gdzie mają się udać np. po Wasp?
Właściwie cholera jak się tak zastanowić to film z kapitan Marvel zaburzył również wszystko, no bo pomyślcie, atakuje was Loki jest niebezpiecześtwo stracenia całej planety a Fury mając pod ręką możliwośc kontaktu z poteżną Kapitan Marvel po nią nie dzwoni... Mogli to jakoś inaczej załatwić bo naprawdę przez to wprowadzili nie logiczną głupotę.

Wracając do filmu jakim cudem Stark wgl był w stanie utrzymać rękawice??? CZy czasami utrzymanie nawet jednego kamienia miałobyć śmiertelne? Ciało miało się rozpaść chyba, a on wziął od razu wszystkie i ba nawet ich użył... Pytam się jak? I nie mówcie że to dzięki hiper diper zbroi, bo przecież Thanos potrzebował rękawicy specjalnie wykutej w upadającej (?) gwieździe... I TERAZ największa głupota.... dlaczego cholera dlaczego nie zrobił tego samego w pierwszej części? No cholera jasna, przypomnijcie sobie to... Magik mówi że jest 1 szansa na 14 mln, i w pewnym momencie walki, udaje im się Thanosa obezwładnić na jakiś czas... po co więc bawić się w te ceregiele... przez jakieś 2 minuty próbują ściągnąć mu rękawice, po co ? przecież Stark już wtedy mógł po prostu wziąć te kamienie do swojej zbroi jak to zrobił w tej części, ( nie mówiąc już o tym że Magik mógł mu odciąć no nie wiem rękę albo głowę za pomocą teleportu). NIC TU SIĘ KUPY I DUPY NIE TRZYMA zniżam ocenę z 7 do 5