Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195343
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Nie był to najlepszy film Marvela. Poprzednia część Avengers była lepsza. Ale ta, to solidne 8/10. Praktycznie idealnie zakończenie wątków, dla postaci które się już nie pojawią. Na początku filmu byłem naprawdę zaskoczony. Szybko rozprawili się z Thanosem, potem pyk 5 lat później ;D Dobry zabieg. Fajna przemiana postaci. A potem to już czysta zabawa . Podróże w czasie,zabawa poprzednimi filmami . No i epicka (no może prawie epicka) bitwa.Pojawienie się wszystkich przywróconych świetna. Scena jak wszyscy bohaterowie lecą na wrogów,coś cudnego. Jeden kadr, a podsumował wszystkie bitwy :) W końcu pokazali jak silna jest Scarlet witch ,która bez problemu rozwala Thanosa. W końcu Doktor strange pokazuje nowe stuczki. No i śmierci Iron mana. Chyba najlepsze możliwe zakończenie. Hulk bez ręki, Kapitan Ameryka się zestarzał(też bardzo fajne zakończenie) Thor wyruszył z strażnikami Galaktyki (więc w jednym filmie jeszcze powinien się pojawić) Czarna wdowa nie żyje, Ronin ma rodzinę,War machine też raczej odchodzi na emeryturkę . Także mnie finał zadowolił prawie w pełni.Co do efektów specjalnych..zawsze jak film jest w kinie, to wyglądają dobrze. Ale już po dwóch latach..są średnie. To jest największa wada filmów marvela. Szybko się starzeją.
Co dalej? Głównymi bohaterami będą na pewno Spider man, Doktor strange, czarna pantera, Kapitan marvel i Ant man plus osa. Pobocznymi nowy kapitan ameryka, może scarlet Witch dalej,w co wątpię. Dojdą nowe postacie. Strażnicy Galaktyki 3, chyba zakończą przygodę Thora i innych na kilka lat. Spider man będzie rozpoczęciem nowych przygód, ale i ostatecznym zamknięciem tej fazy. Z tego co wiem, będzie wprowadzane mutliwersum . Kto głównym złym? Bo teraz chyba będzie tylko cykl 5 letni. Myślę że ktoś związany z Ethernals, skoro ich wprowadzają. I myślę że po 2.5 roku właśnie powinien wejść Ethernals, jako taki większy film,a potem po 5 lat, film kończący. Po ten cykl może być krótszy niż to co było. A potem wejdą X meni ,F4, i mam nadzieję ,że wtedy główny zły, to będzie Galagtus .To by pasowało