Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195312
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

W Endgame roiło się od wszelkiej maści smaczków, jedna osoba tego nie ogarnie. Ojciec Tony'ego mówiący do szofera "Jarvis", Cap szepczący "Heil Hydra", miłość jaką Widow darzyła Hawkey'a (i vice versa). Jedziemy z tematem! :)

ocenił(a) film na 8
schmittu

Kapitan mówiący przed bitwą:,, Avengers Assemble" - takie nawiązanie do komiksów, gdzie zawsze Kapitan wypowiadał te słowa.
Słowa Thora do Kapitana : ,,Wiedziałem, że potrafisz", kiedy ten podnosi młot. Pokazuje w ten sposób, że w Avengers, kiedy ,,bawili" się w jego podnoszenie (Kapitanowi wtedy tylko drgnął) to albo Steve nie chciał pokazywać tego co potrafi albo nie chciał robić Thorowi przykrości podnosząc młot :D

ocenił(a) film na 9
schmittu

Powrót Peggy (bardzo żałuje że serial o niej szybko się skończył), aktor który grał ojca starka (w sumie w universum gra go dwóch aktorów), scena z windy (już myślałem że będzie bójka), kilka postaci z SHIELD (szkoda że nie z serialu)

ocenił(a) film na 10
schmittu

Tony, jego córka i miłość do hamburgerów jak z pierwszego Iron Mana haha :D Podoba mi się motyw, że kapitan od zawsze był worthy, ale nie chciał sprawiać thorowi przykrości :D

ocenił(a) film na 10
ajtyna_95

i oczywiście "I AM IRON MAN" mega

ocenił(a) film na 10
schmittu

Jarvis - ten sam Jarvis (aktor) pojawia się w serialu o Peggy Carter.

ocenił(a) film na 10
cinek_1988

Niesamowicie się ucieszyłam kiedy zobaczyłam Jarvisa, uwielbiam jego postać. Może gdyby więcej osób zwróciło na niego uwagę to udałoby się jeszcze wznowić serial...? Nie tracę nadziei :D

ocenił(a) film na 8
schmittu

Jeszcze podczas walki Steve'a ze Steave'm z przeszłości:
"-Mogę tak cały dzień!
-Tak, wiem...".

ocenił(a) film na 8
schmittu

Fajne są jeszcze te żarty nawiązujące do stroju Kapitana z pierwszej części- widać, że mają dystans :D