Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195286
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

według mnie tego filmu nie powinno być. Ba, nawet dużo lepszej Wojny bez Granic nie powinno być. W końcu jeszcze przed rozpoczęciem pierwszej części Thor powinien rozwalił Thanosa tym swoim młotkiem (o ile go miał, bo nie oglądałem ostatniej części Thora). A nawet jak przyjmiemy, że go stracił w trzeciej części Thora lub gdzieś między Thorem 3, a Wojną bez Granic to i tak była scena jeszcze pod koniec filmu, gdy Thor przylutował Thanosowi toporem w klatę. Na tym fragmencie powinna się skończyć cała wojna z Thanosem, bo topór Thora wbity nieważne gdzie (a właściwie pioruny się z niego wydobywające) powinien rozerwać Thanosa na strzępy. Ale nie, twórcy oczywiście woleli odparować pół wszechświata i zrobić na siłę kontynuację Wojny bez Granic, w której Thor zmienia się w menela (niby nic dziwnego, bo Thor to w końcu bóstwo narodu meneli, którzy wiecznie ciągneli miód pitny, czyli po prosty miód z wódką), a Ironman i Czarna Wdowa muszą poświęcić swoje życie, żeby zgładzić Thanosa, lub zabrać mu wszystkie kamienie.

alanchrzanowski7169

Wymyśliłbyś coś lepszego? To napisz, wszyscy ocenimy :) Od początku kręcenia IW było wiadomo, że finał 11 lat MCU będzie dwuczęściowy, nikogo to nie dziwiło.

ocenił(a) film na 3
John_Shepard

Nie wiem, czy wymyśliłbym coś lepszego (pewnie nie, bo mam w dupie wymyślanie fabuły do marvela), a po za tym w wypadku tych Avengersów nawet nie musiałbym za dużo wymyślać. Wystarczyłoby marvelom z drugiej częsci zrezygnować, a w końcu pierwszej zrobić to co opisałem, a nie wymyślili sobie drugą część na siłę, gdzie Thanos się nagle zmienia w cipę, Thor w menela, a Czarna Wdowa i Ironman giną zmuszeni walczyć z cipą, którą pan menel powinien ukatrupić jeszcze w pierwszej części.