Avengers: Koniec gry

Avengers: Endgame
2019
8,0 195 tys. ocen
8,0 10 1 195286
7,0 67 krytyków
Avengers: Koniec gry
powrót do forum filmu Avengers: Koniec gry

Bywało lepiej ale całkiem nieźle, choć trochę męczy podróż w czasie, która jest nielogiczna, od początku do samego końca. Niestety doświadczamy feministycznej mocy bohaterek tj scena podczas ostatniej bitwy gdzie nagle wszystkie kobiety razem zaczęło kopać pupy, dziwi mała rola Brie Larson osobiście obstawiałem że będzie mieć większą wagę. Iron Man ma wspaniałą córeczkę, no i ten gruby Thor aghh wspaniałe.
Finalnie zastanawia co dalej z Gamorą jak i całą serią.

ALLuminium

Czyli jak faceci się zbiorą i kopią tyłki to jest fajne, ale jak to zrobią kobiety (pierwsza taka scena od 11 lat MCU) to już feminizm. xD I powiedz, gdzie podróż w czasie jest nielogiczna? Wyjaśnili ją w dwóch scenach, ale jak widzę, dla niektórych to za mało, bo przecież akcja jest najważniejsza, a jak się coś przeoczy to już "brak logiki".

ocenił(a) film na 2
John_Shepard

W takich aspektach da się rozpoznać czy są naturalne czy są wyrazem jakiejś agendy lub celowej polityki. Jedni nie dają się sztucznie programować inni przyjmą wszystko co im się przedstawi jako dobre. Gdyby tak nie było nie powstawałyby trendy kształtujące opinię publiczną . Problem jest to, że to tylko urabianie przyszłych konsumentów i tworzenie z ludzi automatycznych robotów którzy mają nie podważać tzw "autorytetów"

ciosina

Ech co ta prawica robi z mózgami ludzi... Wiecznie propagandy, ukryte agendy i poprawność polityczna. Boże chroń!

ocenił(a) film na 2
John_Shepard

Jak widze za mocne argumenty obnazajace twoj wyimaginowany swiat, stad mechanizm wyparcia i trywializowanie.typowe dla zaslepionych.

ciosina

Jak napisałem przed momentem, Twój świat z tymi teoriami jest wyimaginowany. Urabianie sobie tych teorii jest tylko czymś co możesz zająć swój czas, którego nie umiesz spożytkować na nic innego. Nie ma potrzeby szukać ukrytej agendy tam gdzie po prostu jej nie ma. Filmy rozrywkowe mają za zadanie bawić widza, nic więcej.

ocenił(a) film na 2
John_Shepard

Chcesz to łykaj ale nie wmawiaj mnie i innym, że to brylanty gdzie ja widze plastyk i tanie chwyty. Po twoich smiesznych wpisach pod kazdym postem, który ma cos negatywnego do powiedzenia na temat filmu stwierdzam, ze jestes jakims frustratem, ktory nie moze scierpiec ze ktos ma odmienne zdanie. Prosze nie marnuj juz mojego czasu na swoje tanie pierdy.

ciosina

Czy od tego nie jest forum? Od dyskusji i udowadniania swoich racji?

użytkownik usunięty
ALLuminium

Ta scena z babkami była bardzo, ale to bardzo na siłę.