Temat poświęcony najnowszym newsom i ciekawostkom, jak i zarówno plotkom dotyczącym Avengers Infinity War. Zapraszam do wrzucania newsów i dyskutowania!
Avengers: Infinity War – Vision walczy na planie z tajemniczymi złoczyńcami :
https://naekranie.pl/aktualnosci/avengers-infinity-war-vision-walczy-na-planie-z -tajemniczymi-zloczyncami-1751396
https://www.youtube.com/watch?v=v0mIM53Mpm0
Scarlett miedzy innymi mowi o ponad 60 komiksowych postaciach w Infinity war.W jednej scenie ponad 30!
Powazne wyzwanie,alez bedzie rozpier*ol.
3mam kciuki
Głupawki ze szczęścia dostaję, jak widzę takie perełki: https://twitter.com/RobertDowneyJr/status/877559942374244353/photo/1?ref_src=tws rc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fmcuexchange.com%2Fdoctor-strange-assembles-iron-m an-hulk-new-avengers-infinity-war-set-photo%2F
NA EKRAN..konkurencyjnej stronie pojawił się news z którego dowiadujemy się, że relacja Natasha>Banner zostanie rozwinięta. Scarlett Johansson była "przygnębiona i pusta w środku, trochę za sprawą postaci granej przez Marka" Czyżby powrót Betty Ross i odrzucenie Johansson przez Bannera?
Mało prawdopodobne, bo Banner nawet słowa nie pisnął o niej. Możliwe, że Banner odrzuci miłość Natashy, bo będzie bał się skrzywdzenia jej i i wytłumaczy się, iż musi być samotny, taki jego los itp.
To prawda, jednak takie olanie Betty jest trochę słabe. W sumie nie wiem dlaczego Marvel to robi, podobnie nie było chyba ani słówka o Abomination (coś kojarzę, że w Agentach Tarczy coś było, jednak to nie MCU) Jedynie Ross się czasem pojawia.
Banner w filmach z nowego uniwersum to taki typ samotnika jeśli chodzi o związek. W Czasie Ultrona i chyba to chciał powiedzieć to powiedzieć Natashy i ten wątek zostanie, prawdopodobnie tak rozwiązany. Nie wydaje mi się, że pojawi się np.Liv Tyler jako Betty.
Możliwe, aczkolwiek jeśli mówisz o scenie w której Hulk wyleciał "gdzieś" to bardziej wydaje mi się że chodziło o to, że nie chce już nikogo krzywdzić. Szczególnie dobrze było to widać pod koniec walki z Iron Manem kiedy Hulk rozglądał się dookoła, widząc ile krzywdy narobił.
https://mcuexchange.com/d23-infinity-war-trailer-descriptions/
Opis pierwszego zwiastuna podczas D23
Wszystko brzmi tak genialnie ,że aż obawiam się przesady, no ale trzeba po prostu czekać do trailera. A czas się będzie dłużył i dłużył xD
Kolega wyżej wrzucił małe co nie, ja wrzucam pełny opis trailera który pokazano na D23 :)
Zwiastun rozpoczyna się sceną, w której Thoruderza w szybę Milano, statku Strażników Galaktyki. Rocket krzyczy „ściągnij to”, ponieważ sądzi, że rozmazał im się brzydki robal. Gdy już wciągnęli Thora do środka, Mantis budzi go, a ten wita się z nimi nieprzyjaznym pytaniem „kim wy, do diabła, jesteście?”. Wcześniej Star-Lord powiedział swojej paczce, że ten osobnik może być niebezpieczny, więc mają udawać groźnych. Thor decyduje się pokazać Strażnikom Galaktyki drogę na Ziemię.
W następnych ujęciach Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) tnie płonący samochód, a Vision (Paul Bettany) jest niedaleko. Ich miny sugerują, że dzieje się coś poważnego i smutnego. W tym momencie pojawia się głos narratora, który mówi: „śmierć podąża za nim jak cień”. Mowa jest o Thanosie, głównym złoczyńcy filmu, którego gra Josh Brolin. Następnie Loki (Tom Hiddleston) przebija się przez płonący wrak, by zdobyć Tesseract, w którym znajduje się jeden z Kamieni Nieskończoności. Przekazuje go w ręce Thanosa, z którym pracował w filmie Avengers. Spekuluje się, że to właśnie temu próbowali zapobiec Scarlet Witch i Vision.
W kolejnej scenie pojawia się Tom Holland jako Peter Parker. Jedzie on szkolnym autobusem. Wyraźnie widać, jak włosy na rękach stają mu dęba, co prawdopodobnie jest związane z pojawiającym się pajęczym zmysłem, który w jego solowym filmie jeszcze nie był pokazany.
Ktoś nagle mówi „przybył do nas” i pojawia się ujęcie kosmicznych statków lądujących na Ziemi i siejących destrukcję. Zmartwiona Mantis stoi w towarzystwie Iron Mana, Thora, Doktora Strange’a, Hulka i reszty bohaterów.
Pojawia się narracja Thanosa, który mówi: „Fun isn’t something one considers when balancing the universe, but this does put a smile on my face”, a zebrani widzą, jak zapłakana Gamora przeczesują pobojowisko po bazie Kolekcjonera. Dowód na to, że kolejne Kamienie Nieskończoności trafiły do Szalonego Tytana.
I tak oto dochodzimy do kulminacji trailera – Thanos wchodzi na teren Ziemi przez portal stworzony przez jego podwładnych. Wielki, potężnych i groźny. Star-Lord i Doktor Strange od razu rzucają się do walki, a w ślad za nimi idzie Spider-Man w nowym kostiumie pokazanym na końcu jego solowego filmu. Thanos jednym ciosem powala Iron Mana, by następnie w walce od niechcenia złapać Thora za głowę, jakby chciał ją zmiażdżyć, jak nic nie znaczący owoc.
Pojawiają się Czarna Wdowa i Kapitan Ameryka. Ona zmieniła kolor włosów na blond, a Kapitan Ameryka zapuścił bujną brodę. W innym ujęciu Czarna Pantera i Zimowy żołnierz walczą ramię w ramię z armią Thanosa atakującą Wakandę.
– Możecie uciekać, ale Wasze przeznaczenie i tak przybędzie – mówi Thanos i w jednym długim ujęciu widać, jak jednym ruchem ręki rozwala Księżyc i jego resztki rzuca w Avengers. Thanos ma swoją Rękawicę Nieskończoności, ale wyraźnie widać, że nie ma w niej wszystkich kamieni, więc nie ma jeszcze pełnej mocy.
Pozostaje tylko pytanie na ile dany opis jest wiarygodny, no cóż pozostaje nam czekać na oficjalny trailer :)
https://www.youtube.com/watch?v=6er4ah9CZeQ
Rozwalania księżyca nie ma ale opis wiarygodny w reszcie...
Trza czekać na dobrą jakość nie mniej to co widzę naprawdę pozostawia mnie w dobrej myśli. Ciekawi mnie chyba najbardziej wątek Nebuli widać że jest w teaserze :) no i oczywiście wątek Strażników. Zapowiada się pysznie, czyli strażnicy pewnie sceną otwarcia w Infinity War. Jestem ciekaw czy scena z nimi jest zaraz po GOTG 2? ponoć scena z Grootem nastolatkiem dzieje się już w IW czyli oni już muszą lecieć. No i kto tak rzuci Thora i gdzie Hulk? O_0 i co z Helą? Ragnarok odpowie? czy nie? hmmm tyle pytań
Wiem co czujesz :D Nebula ma mieć jakąś bliską relację w IW, swego rodzaju przyjaciela. A nie było kiedyś newsa, że IW dzieje się 4 lata po GOTG 2? Scena z Grootem musi dziać się w/ew. okolicy IW, bo jest tam już nastolatkiem tak jak ma być w IW. Co do Thora, może pod koniec Ragnaroku zjawi się Thanos i go pozamiata? Hulka chyba w ogóle w zwiastunie nie było? Czy go pominąłem?
No tak, obstawiam że może z Gamorą? w końcu końcówka GOTG 2 sugeruje że się pogodziły, może być to jeszcze Wanda, na obu kobietach robiono eksperymenty. Wanda Hydra, Nebula Thanos. No to pasuje? Groot jest nastolatkiem to pewnie mijają jakieś 4 lata od śmierci Yondu. Czyli kiedy Thor spada strażnikom jest już Ragnarok pewnie. Też myślę że Thanos go powali bo kto inny ale Thor może nie wiedzieć że to Thanos
No właśnie nie ma i zastanawiam się czemu?
Raczej Gamora odpada, stawiałbym na kogoś z Avengers raczej :) Wydaje mi się, że ta scena w której Thor spada Strażnikom na statek może pojawić się po napisach w Ragnaroku, lub z jakieś inny perspektywy np. Thor leci, a w oddali widać statek.
Może to będzie mocne stwierdzenie, ale.. Avengers 4 - Avengers: World War Hulk?
Choć z drugiej strony bracia Russo mówili, że historia Hulka ma być rozpisana od Thora, po IW na Avengers 4 kończąc
Może być z innej perspektywy jak np. Coś na zasadzie sceny łączącej Hobbit BPA z drużyną pierścienia te same sceny a z innej perspektywy... Po napisach czemu nie
Kto wie kto wie :)
Z tego co wiem to marvel nie ma też praw pełnych żeby zrobić całkowity film o Hulku. Nie mniej zobaczymy
Jeszcze tyle pytań mamy a do Ragnaroka jeszcze z trzy miesiące X( bo ja prawdopodobnie obejrzę film w Holandii tylko tam premiera 4 listopada i stąd mój zawód a do Iw też daleko... Bardzo boję się o Ragnarok film ma trwać ponoć 100 minut koszmar że zapowiadany film jako jeden z,ważniejszych w MCU ma tyle trwać jak oni chcą wszystko pogodzić...
Gadasz z psychofanem Hulka xD doskonale o tym wiem :) Choć z drugiej strony to nie byłby by osobny film o Hulku, a o Avengers :)
Dawaj, z chęcią pospekuluje :D
No to współczuję, ja pewnie już w dzień premiery do kina polecę. Też się o to boję, ale to chyba nie jest oficjalne info?
https://www.youtube.com/watch?v=tjvLNdXU1EA
No proszę to co? Pogadamy? Jak obejrzę? Hmmm to pospekulujemy ale nie spoileruj ;p
Dobra obejrzałem w sumie powiem tak. Czy tylko mi się ten zwiastun wydaje sztuczny? efekty w sensie? hmmm Ragnarok wygląda jak Balrog trochę mnie to przeraża...
Humoru za dużo. Znowu z Hulka robią trochę takiego śmieszka... no ale poza tym w sumie nic specjalnego...
Zaczynam mieć obawy co do tego filmu...
Mi tam się zwiastun podoba? Od dawna było mówione, że to nie będzie taki typowy Ragnarok.
Co do zielonego, ja tu bardziej wyczuwam sarkazm na dobrym poziomie :) Czytałeś może komiksy Planetą Hulka?
A co do humoru, no cóż Marvel. Aczkolwiek wydaje mi się, że będzie to wyrównane - akcja na Sakaar to takie śmieszkowanie, a reszta raczej poważniej.
Oby było wyrównane :) bo inaczej się wkurzę :)
https://naekranie.pl/aktualnosci/brodaty-kapitan-ameryka-i-nastoletni-groot-graf ika-promocyjna-avengers-infinity-war-2222314
Omg pięknie :) wygląda to epicko!
No po spider manie i ant manie nie bardzo ;p
To ta konsola co ją miał po napisach :p
Ja chyba w Infinity War najbardziej czekam na Groota :) hmmm w ogóle to jestem ciekaw jaką będzie miał dużą rolę poza znaną już nam "I am Groot" xdd :D
Przecież mrówka i pająk byli spoko ;d Co Ci w nich nie pasowało?
Ja tam czekam na wszystkoooo, ale wiadomo Hulk na pierwszym miejscu <3
Dla mnie nie bardzo zbyt komediowi :/ a zwłaszcza że Ant Man miał być na poziomie pierwszego Iron Mana... A spidey mnie znudził poza tym wolałem Garfielda...
Moim zdaniem najlepsze filmy marvela to
1 miejsce Strażnicy Galaktyki 9,5/10
2 miejsce Strażnicy Galaktyki vol 2 7,5/10
3 miejsce Captain America Winter Solider 8/10
4 miejsce Captain America First Avenger 8/10
5 miejsce Captain America Civil War 8/10
6 Miejsce Iron Man 2 7/10
7 miejsce Avengers Assemble 6,5/10
Reszta albo względna albo koszmary np. Thor Mroczny świat, Ant Man, spider man homecoming... Czy Czas ultrona
Groot zawsze na propsie :) Spidey był śmieszny, ale z drugiej strony gdyby zrobili nudziarza to też źle. Ja tam się cieszę, że był taki śmieszkowaty i że jest nastolatkiem, bo to daje ciekawe perspektywy na przyszłość.
1. Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz
2. Avengers
3. Niesamowity Hulk - chyba najbardziej niedoceniany film MCU
Oj tak "I am Groot" :)
Nie mówię że mają zrobić nudziarza ale spider mana wolałbym w formie mroczniejszej tak jak kreskówka z Fox Kids ta pierwsza. Chyba tak wyobrażałbym sobie spider mana w mcu
Niesamowitego Hulka lubię i też uważam że został lekko niedoceniony
Z drugiej strony zrobili coś czego jeszcze nie było w MCU - bohater nastolatek, tak jak pisałem wyżej przynajmniej mogą go ciekawie rozwinąć :)
Jak to nie było? A np. Groot jako bohater dziecko? Tera będzie nastolatkiem. Hmm moim zdaniem to raczej nie wyjdzie
Ale Groota mieliśmy wcześniej jako dorosłego gościa (choć w sumie Gunn mówił, że nie widzieliśmy jeszcze dorosłej wersji Groota więc cholera wie) Przynajmniej jest nadzieja na zobaczenie nawet tego jak Parker zakłada firmę, rodzinę.
http://pl.ign.com/m/movies/13109/news/wiemy-kto-zagra-poplecznika-thanosa-w-aven gers-infinity-war
Supcio o czarnym zakonie idealnie. I dość ciekawa postać ciekawe czy będzie kontrolował kogoś z dobrych :p
W sieci pojawiło się pare zdjęć ze wczorajszego trailera. Co prawda nie widać na nich zbyt sporo ale widać gołym okiem, że to na bank z tego trailera i teraz jeszcze bardziej mnie ciekawi, czy ktoś jednak to nagrał ale nie chce po prostu umieścić filmu w internecie XD.
youtube.com/watch?v=F4iAJDuELiQ
Nope, to nie z tego zwiastuna. Przecież to ujęcie Evansa z "Snowpiercer", a Thanos to dostępny od kilku dni art.
O, dokładnie to: https://www.tribute.ca/images/videos/snowpiercer-11772-300x226.jpg
No w sumie prawda, ale jak się szuka desperacko jakichkolwiek wycieków z tego trailera to tak jest xD.
No i zmylił mnie też ten Loki z kostką w dłoni, nie przypominam sobie takiej sceny w MCU.