Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Mam wrażenie że film oceniały same dzieciaki -.- . Jak może mieć dobrą ocenę film który jest zaledwie średniakiem z wysokim budżetem. Jedyne do czego służy to tylko aby odmóżdżyć ale nic więcej. Za to można mu dać 7 ale żeby ogólnie go na tyle oceniać to już przesada. Jakby dali tutaj możliwość dodawania do oceny plusa dałbym 5+ ale że nie ma ma to 5.

ocenił(a) film na 10
SKGG_95

Skoro ten film to tylko efekty to ciekawi mnie jak ten "brak fabuły" utrzymał się na rynku komiksowym przez 50 lat. W filmie masz to samo co w komiksie (moim zdaniem jedna z najlepszych adaptacji). Nie chcesz chyba powiedzieć, że komiks sprzedawał się tak dobrze przez 50 lat dlatego, że w nim też były efekty specjalne?

ocenił(a) film na 10
SKGG_95

Nolan i fabula? przeciez TDK to czyste efekciarstwo w ciemnych bawach. gdzie temu do Avengers.

ocenił(a) film na 8
ifckyu

daje mu 6 za efekty sopecjalne ale fabula NUDNA

użytkownik usunięty
ifckyu

te dzieciaki w dzisiejszych czasach to jakaś kpina -.- (xD)

ocenił(a) film na 5
ifckyu

Pewnie marketingowcy od Avengers z tysiąc kont na Filmwebie pozakładali i dawali 10/10 bo w pale za przeproszeniem się nie mieści że takie coś ma tak wysoką ocenę. 5/10 to maks co można dać temu "dziełu" i to tylko za efekty które swoją drogą nie są zbyt wysokich lotów. Nie wierze że mamy aż tak zidiociałą widownie w Polsce. Zresztą odsyłam do boxofficemojo gdzie można zobaczyć że to "cudo" w Polsce wcale się tak dobrze nie sprzedało. Więc skąd tak wysoka ocena nie mam pojęcia.

ocenił(a) film na 10
fab1986

Tak tak, na pewno. :P Założyli też 250 tys kont na imdb, bo tam ma jeszcze wyższą średnią z większej ilości głosów. Wszyscy Ci, którym się film podobał na pewno też dostali za to pieniądze. Co Ty bredzisz? :) Co ciekawe portal, do którego odsyłasz pokazuje, że Marvel's The Avengers jest na 3 miejscu najlepiej sprzedających się filmów wszech czasów. A jeszcze nie wyszło DVD/BR. Tak więc chyba cały świat "zidiociał" jak to określiłeś. Musisz zrozumieć, kiedyś młodzi ludzie jarali się "Obcym" czy "Gwiezdnymi wojnami" teraz jarają się tym... I pewnie za 20-30 lat będzie to pozycja kultowa chociaż kolejne pokolenie nie będzie jej doceniać tak jak to nie docenia wymienionych filmów. Pozdrawiam. :)

ocenił(a) film na 5
Assassinek

Serio... serio nie wyczułeś ironii wszystko bierzesz tak na poważnie czy udajesz kretyna ?

ocenił(a) film na 10
ifckyu

Serio... serio nie wyczułeś ironii wszystko bierzesz tak na poważnie czy udajesz kretyna ?

ocenił(a) film na 4
Assassinek

Assassinek, wybacz, ale czytajac Twoje posty w tym watku moge stwierdzic, ze Tobie i Hetzerowi najblizej do pojecia kretyna. Nie dziwie sie, ze Wam sie ten film tak spodobal. Glupi jestes koszmarnie, to jakis rodzaj kalectwa umyslowego i mysle, ze w jakis sposob zdajesz sobie z tego sprawe. Stad ta wyrazana frustracja, zlosc, agresja wobec forumowiczow, ktorzy maja inne zdanie. Coz, prawdopodobnie zostaniesz na poziomie filmow w rodzaju Avengers, ale jezeli naprawde sadzisz, ze ten gniot przejdzie do legendy kina swiatowego, to powiem grzecznie - łudzisz sie. Dorosnij.

ocenił(a) film na 10
per333

Ojojoj ależ nam się chłopczyk zezłościł. Powiem tak: wolę być "kretynem" bo oglądam Avengersów, niż głupcem bo obrażam innych jak Ty czy ifckyu. Swoim postem dałeś dowód na to jakim jesteś "inteligientem". Denerwuj się dalej, wyżywaj na innych a ja sobie obejrzę ten film jeszcze wiele razy. :) Może jesteś nawet dorosły ale dojrzej, by zrozumieć, że nie ważny jest film, który człowiek lubi ale to jak się do owego człowieka odnosisz. Próbowałem dać ifckyu lekcję poprzez analogię (żeby zobaczył jak jego słowa są nie...rozważne i jak obrażają) ale chyba obaj ich nie zrozumieliście).

ocenił(a) film na 7
ifckyu

cóż za marna Prowokacja jeśli nie lubisz filmów O Superbohaterach i Akcji to się nie wypowiadaj ? -.-

ocenił(a) film na 5
ziomek102

Nie no przecież zakładanie tutaj tematów polega aby wszystko zachwalać pod niebiosa... zapomniałem.

ocenił(a) film na 7
ifckyu

Kwestionuje tylko swoje zdanie

ocenił(a) film na 7
ifckyu

i myślisz sie bo to nie na tym polega i już kłótnia o to czy film wart uwagi czy nie :S

ocenił(a) film na 5
ziomek102

Jeżeli coś jest słabe lub średnie to... KU*** PRZECIEŻ NIE BĘDĘ PISAŁ ŻE JEST ZAJEBISTE... geniuszu. Oczywiście Ty uważasz że to tylko prowokacja bo Twoim zdaniem film pewnie był dobry więc skoro ktoś napisał że jest średni to musi być trollem lub hejterem do cholery.

ifckyu

Mimo wszystko jesteś trollem lub hejterem. Łatwo można wywnioskować po twoich wypowiedziach że nie interesuje cie zdanie innych i to co tobie się podoba musi podobać się innym i na odwrót. Po prostu przyjmij do wiadomości że każdy ma swój gust i jeśli dla kogoś(w tym przypadku tez dla mnie) film ten to arcydzieło to ty tego nie zmienisz I przestań powielać swoje posty bo każdy jest praktycznie taki sam a to robi się nudne.

ocenił(a) film na 5
roach22

Piaskownica zaprasza.

ifckyu

Rozumiem iż masz mnie za jakiegoś dzieciaka tylko nie wiem dlaczego. Może rozwiniesz swoją wypowiedź :)?

ocenił(a) film na 5
roach22

Może dlatego że nim jesteś... kolesia który daje ocenę 9 dla Capitana America nie można brać na poważnie. No kur*** koleś ogarnij się. 9 za co ? za kicz... zresztą nie będę się wdawać w dyskusję z jakimś śmiesznym fanboyem za dychę.

ifckyu

No własnie to jest gust i chyba czas przyjąć do wiadomości że każdy ma swój. Poza tym dyskusja z tobą nie ma sensu ponieważ do ciebie nic nie dociera. Jesteś kolejnym idiotą który uważa że zawsze ma racje. Pozdrawiam trolla który inteligencją nie wykracza poza ową "piaskownice".

ocenił(a) film na 4
roach22

Ten film dla Ciebie to arcydzielo swiatowego kina? O Boze! Sorki, ale w realu nie spotykam ludzi niedorozwinietych. Nie jest to zadna obraza, po prostu nazwanie Avengers arcydzielem to jednak spory szok kulturowy. Masz prawo do wlasnego gustu, tak jak masz prawo do wlasnego mozgu. Szkoda tylko, ze tego drugiego niemal brak.

per333

Nazywasz mnie niedorozwinientm dlatego bo tobie ten film nie przypadl do gustu? Jesteś tak śmieszny jak załorzyciel tematu i kończe tę rozmowe bo ona nie ma sensu.

PS takie pierdoły jak ty i pan ifckyu nie mają prawa mówić co ma mi się podobać. jestem zdrowy na umyśle i ten film to dla mnie arcdzieło i hejterzy jak ty nic na to nie poradzą.

ocenił(a) film na 4
roach22

Przede wszystkim jestes malo inteligentny i od tego zacznijmy. Tacy ludzie jak Ty maja powazne problemy z rozumieniem. Nie, nie nazywam Cie niedorozwojem, bo film nie przypadl mi do gustu. Nazywam Cie niedorozwojem, bo tylko osoba niedorozwinieta moze nazwac Avengers arcydzielem. Nie ma opcji by osoba przecietnie inteligentna mogla ten film ocenic w ten sposob.

Co do slowa "zalorzyciel" to mysle, ze ono obrazuje Twoj poziom intelektualny. Moze w szkole nie miales pod gorke, bo w szkolach specjalnych jest nizszy poziom nauczania i inne standardy, ale pamietaj, ze piszac cos po polsku zawsze mozesz korzystac z edytora.
Ja z przyczyn technicznych nie uzywam polskich znakow, edytor wiec na nic by mi sie nie przydal, ale jak widzisz, nie kalecze tak jezyka polskiego. Ludzie wyraznie mniej inteligentni maja problemy z opanowaniem gramatyki czy ortografii i Ty jestes tego dobrym przykladem.

per333

Rozmowa z kimś takim jak ty nie ma sensu. Odrwacasz uwage od braku argumentów obrażając innych. To że pomyliłem jedną literke czyni mnie głupim? Czyli że ty nigdy się nie mylisz? Musisz być naprawde lubiany jeśli czepiasz się o takie błędy.

A teraz wróćmy do kwestii mojej oceny. Może zacznę od tego że każdy ma swój gust i w inny sposób ocenia filmy. Chciałbym żebyś zauwarzył że filmy które oceniłem na 10 to w większości filmy akcji i fantasy. Teraz może nie dziwi cię dlaczego taki oto film przypadł mi do gustu.

A teraz może coś o tobie bo o filmach które oceniłeś dosyc wysoko mam z pewnością odmienne zdanie a mimo to nie robie o to szumu i nie nazwałem cię niedorozwojem. A z pewnością gdybyś poznał moje zdanie na temat tych filmów znowu został bym obrzucony mięsem.

A teraz napisz mi czy tak trudno zrozumieć że nie każdy wielbi ambitne filmy z morałem i zamiast tego woli obejrzeć sobie film akcji tylko i wyłacznie dla rozrywki? Wyobraź sobie że nikt nie będzie ci wiecznie przytakiwał i że ludzi którzy mają odmienne zdanie nie są niedorozwojami.

Na koniec powtórze tylko że jestem w pełni zdorwy na umyśle a Ty nie zmienisz mojego zdania paroma wyzwiskami :)

ocenił(a) film na 4
roach22

"kończe tę rozmowe bo ona nie ma sensu."

potem w nastepnym poscie:

"Rozmowa z kimś takim jak ty nie ma sensu"

Slowo "zauwarzyl" to kolejny blad w literce?

I nie, nie popelniam tak razacych bledow, bo jestem przecietnie inteligentny. To z reguly wystarcza by opanowac zasady pisowni, gramatyki, ortografii w temacie jezyka ojczystego. Chyba, ze dla Ciebie jezyk polski jest jezykiem obcym, w takiej sytuacji bede musial przeprosic.

p.s. gdy popelnie jakis powazniejszy blad zwykle sam go zauwazam i natychmiast przepraszam zan. ale u Ciebie bledy pojawiaja sie seryjnie, co nie dziwi, biorac pod uwage Twoj poziom intelektualny.

per333

No tak nic na temat jak zwykle. Błędy może robie ale z pewnością nie jestem tak tępy jak ty. Dowodem na to jest choćby tok twojego myślenia czyli "to co mi się nie podoba tobie też nie może się podobać albo jesteś niedorozwojem".

Jak narazie znalazłeś 2 błędy ortograficzne a o ile dobrze pamiętam był to limit w pracach pisemnych na języku polskim więc nie mamy o czym rozmawiać. Jestem czlowiekiem i popełniam błędy i nie będe korzystał z jakiegoś edytora bo jak bym skorzystał to liczba twoich niesamowicie inteligentych argumentów spadła do zera :).

ocenił(a) film na 4
roach22

A potem? Potem kolejny post. :D Cudak z Ciebie.

Znowu sobie uroiles durny wniosek: "to co mi się nie podoba tobie też nie może się podobać albo jesteś niedorozwojem".
Mowilem, ze masz powazne problemy z rozumieniem. Kiedys takich jak Ty nazywano analfabetami funkcjonalnymi. Elementarna niezdolnosc rozumienia tekstu. Niemniej jestes dosc zabawny. Glupiutki potwornie, nazywajacy Avengers arcydzielem, kaleczacy jezyk polski niemilosiernie (nie chodzi tylko o bledy orto, ale tez o skladnie i gramatyke). Wybacz, przyjacielu, ale szacunku wielkiego nie wzbudzasz. Jestem niemal pewien, ze masz jakis stopien uposledzenia. Jak inaczej to wytlumaczyc?

per333

2 błędy ort. to nie analfabetyzm. To nie jest urojony wniosek. Zostałem zwyzywany bo uznałem ten film za arcydzieło. Teraz naprawdę kończę te rozmowę kolejny hejter nie jest wary mojej uwagi :).

ocenił(a) film na 4
roach22

A potem? Kabareton 2012. Gostek w ktoryms kolejnym poscie pisze - UWAGA - "Teraz naprawdę kończę te rozmowę kolejny hejter nie jest wary mojej uwagi"

To jest po prostu piekne. Kto uwierzy po czyms takim, ze nie jestes idiota? To proste - inny idiota. Pozostali ludzie usmiechna sie niesmialo, bo ile razy mozna konczyc rozmowe i oswiadczac, ze nie ma ona sensu?

ocenił(a) film na 9
per333

Gdybyś był inteligentny to już dawno byś się zamknął. Patrząc na twoje posty jesteś po prostu cwanym gówniarzem,który przez internet gadać potrafi,bo nie musi patrzeć komuś prosto w oczy. Zresztą jeśli ktoś uważa,że oceniając Avengers na 10 jest się niedorozwojem,to świadczy to tylko o tobie,więc zastanów się nad sobą i zamilcz raz na zawsze lub dalej rób z siebie idiotę.

ocenił(a) film na 4
kratos9922

Kolejny Forest Gump na forum? Czy Wy nie mozecie sobie znalezc jakiegos serwisu dla dzieci z prosta skala ocen 1-3? Na filmwebie oceny sa przeszacowane wlasnie z powodu takich jak Wy. Dlatego ten serwis ma coraz gorsza reputacje a te tzw srednie ocen nie sa dla nikogo miarodajne. Avengers arcydzielem swiatowego kina? Tylko dla idiotow i pieciolatkow. Innej opcji nie ma.

ocenił(a) film na 9
per333

Wolę być jak Forest Gump i być szczęśliwy,niż być tobą, takim chamskim i obrażonym na cały świat burakiem,który nie robi nic więcej opró

ocenił(a) film na 9
kratos9922

Oprócz obrażania czyjejś inteligencji.

kratos9922

kratos9922 nie dyskutuj z per333. To typowy prowokator.
Wdałem się kiedyś z tym indywiduum w ,,dyskusję''.
Ten człowiek naprawdę nie ma nic do powiedzenia.
Ciągle czegoś nie rozumie, a potem obraża ludzi od debili i dzieciaków.
Naprawdę szkoda czasu na tego faceta.

ocenił(a) film na 10
kratos9922

Świetnie powiedziane. :)

ocenił(a) film na 7
ifckyu

NIe musi być ale jeżeli film ci się nie podobał to wyraz to w 2 słowach nie podobal mi sie a nie gadaj o ocenach ciebie to boli że inni mają zdanie przeciewne tobie?! ja się już nie udzielę się

ocenił(a) film na 5
ziomek102

Hola chłopaczku gdzie ja napisałem że mi się nie podoba ? Czytać potrafić ? czy tylko pisać durnoty. FILM JEST DLA MNIE ŚREDNI WBIJ TO SOBIE DO TEGO ORZESZKA CO GO MASZ POD CZASZKĄ.

ocenił(a) film na 7
ifckyu

I po co obrażanie Inteligencją nie grzeszysz niektórzy Wbijają tu rzeby podzielić sie wrażeniami po filmie a nie Robić prowokacje i potem Wojna światów kur***

ocenił(a) film na 4
ziomek102

A czy Ty inteligencja grzeszysz, gdy piszesz "rzeby"? Dlaczego same niedorozwoje oceniaja pozytywnie Avengers? To chyba o czyms swiadczy, ze nie zdarzyl sie jeszcze na tym forum gosc wzglednie poprawnie poslugujacy sie polszczyzna, ktoryby ocenil ten film pozytywnie.

ocenił(a) film na 10
ifckyu

najlepszy film spod znaku Kina Nowej Przygody od czasow Indiany, inteligentna fabula, brak efekciatrstwa, brak patosu, ogrom humoru, swietnie napisane postacie, logika, doskonala rezyseria a wszystko to okraszone rewelacyjnym aktorstwem- to opis Avengers. wiem, boli jak idziesz na "glupiutki" film i Cie on przerasta, ale zdaza sie.

ocenił(a) film na 5
hetzer

inteligentna fabuła - dopasowana do inteligencji przeciętnego odbiorcy, brak efekciarstwa - no gdzie taam jakie efekciarstwo phhii, ogrom humoru - no genialne suchary, świetnie napisane postacie - noo kur*** to mnie rozwaliło jak cała reszta. Kto to KU*** pisał gruby mały amerykaniec ? ... chwalmy twórców i reklamy które zrobiły gó*** z mózgów bo wystarczy że by zrobili z tego totalny shit to i tak musi się podobać bo kto nie kocha Iron Mana i pozostałych przecież to jest kult !!! Taki tok myślenia macie - ale "ZDAZA SIE"

ocenił(a) film na 10
ifckyu

efekciarstwo to bylo w TDK, jak Gacek po.pierdzielal na motorku i wszystko dookola wybuchalo bez zadnej przyczyny. tu takich kwiatkow nie ma. reszta twojej "wypowiedzi" to jakis faszyzujacy belkot kolego, poparty rynsztokowym slownictwem. zapewne znamionuje ono w Twojej opini intelekt o tysiackroc przewyzszajacy "grubych, malych Amerykancow". jak masz zamiar utrzymac ten "poziom" to sobie daruj odpowiedz.

ocenił(a) film na 5
hetzer

Po prostu lubisz widocznie Marvela (też lubię) ale Ty aż tak to lubisz że gdyby ktoś Ci podstawił gów*** na talerzu z logiem "MARVEL" to byś i tak zjadł ze smakiem a talerz wylizał.

ocenił(a) film na 10
ifckyu

o prosze, na temat, z argumentami, bez osobistych wycieczek. ciesze sie, ze takim "bystrzakom" jak Ty ten film sie nie podoba, dobrze to o nim swiadczy.

ocenił(a) film na 5
hetzer

Ekhem... jeszcze raz pozwolę sobie zaznaczyć że był średni a nie że się nie podobał a to wielka różnica jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć i nie dochodzi to w ogóle do Ciebie no to cóż "ZDAZA SIE". I wcale a wcale nie było tam efekciarstwa no bo jak super bohaterowie mogą być efekciarscy...

ocenił(a) film na 10
ifckyu

pozwole sobie przytoczyc 2 krotkie definicje PWN:
średni
1. «znajdujący się pomiędzy najmniejszą a największą wartością jakiejś wielkości»
2. «będący wynikiem dzielenia sumy pewnych składników przez ich liczbę»
3. «zwykły, przeciętny»
4. «niezbyt dobry, nieciekawy»

efekciarstwo «posługiwanie się środkami obliczonymi wyłącznie na wywarcie wrażenia»

uzywaj moze wyrazy ktore rozumiesz kolego, bo piszesz rzeczy ktore sie wykluczaja niestety. mam nadzieje, ze juz wiesz co to znaczy efekciarski

ocenił(a) film na 5
hetzer

.... o Ty kur*** w dupę ułomie.

ocenił(a) film na 10
ifckyu

i to wszystko? to cala riposta? no cuz, Kaluzynski to ty zdecydowanie nie jestes XD

ocenił(a) film na 5
hetzer

"CUZ" widocznie na Ciebie to wystarczy buraku.

ocenił(a) film na 10
ifckyu

po raz kolejny uzywasz wyrazow, ktorych znaczenia nie znasz. mam wrazenie, ze ta konwersacja Cie znacznie przerasta.