Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

9/10

ocenił(a) film na 9

I tak powinien wyglądać film SF. Masa akcji, duuuży rozp****ol i super efekty. Tysiące reżyserów SF powinno się uczyć z tego filmu. Tak ma wyglądać film akcji. Mają być ekstra wybuchy, ekstra efekty i dobra zabawa. Mimo, że film masakrycznie długi to nie czuć tego czasu bo cały czas coś się dzieje. Rewelacyjna adaptacja komiksu. Super rola Hulka. Podobał mi się motyw jak poskładał Lokiego :D
Zdecydowanie film godny polecenia, duzo akcji, można sie pośmiać, zdecydowanie dobrze się na nim wybawilem.

Sprite_87

Hmmm...nie było w nim jakoś wiele śmiesznych momentów. Przynajmniej jak dla mnie.
A tysiące reżyserów powinno się uczyć od "Prometeusza" jak zrobić genialny film z nieziemskimi efektami.
Co do adaptacji komiksu - to wiem , nie znam się, nie czytałem po prostu ;)
Jak dla mnie lepszy był "Iron Man" (jak już mam wybierać spośród bohaterów Marvela).
Tam też jest zawsze sporo..humoru..takiego typowego dla Ton'ego Starka.
Film niezły, dlatego dałem 6, na pewno nie rewelacyjny.

Mr_W

Prometeusza? Really? To jest samouczek jak nie kręcić ambitnego sci-fi. Jeden z najgłupszych scenariuszy w historii kina.
A "Avengers" rewelacyjne co pokazują wszystkie znaki na niebie i ziemi. One również pokazują że Prometeusz to średniak, ale wyznawcy Ridleya zawsze się znajdą :). I mówię to jako osoba dla której Prometeusz to była jedna z najbardziej oczekiwanych produkcji roku. Na pewno bardziej niż "Avengers".

neo_angin

"Prometeusz" jako sci-fi, a "Avengers"..to strasznie złe porównanie.
Przy Promku to Avengersi stają się zwykła bajką dla dzieci.
Było tam parę błędów, owszem, ale to i tak jeden z najlepszych filmów tego roku.

Mr_W

Bo "Avengers" jest bajką, a nie filmem sci-fi. Mniej więcej tak jak SW. Prometeusz to za to to jedna z największych porażek ostatnich lat. Ridley powinien skończyć karierę. Ten film nie był nawet w swoim miesiącu najlepszą premierą.
Skoro to złe porównanie to po cholerę przytoczyłeś tego gniota na tym forum?

neo_angin

To złe porównanie, bo to jest bajką, a to poważnym sci-fi, ale przytoczyłem go z zamiarem pokazania co w tym roku było prawdziwym sci-fi. Wypraszam sobie, dla mnie "Avengersi" to gniot!
Powinien zakończyć karierę, bo co? Bo w.g Ciebie kolejny jego film był porażką? Był na poziomie, i tyle.

Mr_W

Powinien skończyć karierę bo fani Aliena w końcu dokonają dokonają samosądu na nim.
Możesz uważać sobie to za film na poziomie, ale nazywanie tego ambitnym bo Ridley rzucił parę hasełek o Bogu które trafiają do gimnazjalistów jest nieśmiesznym żartem.

ocenił(a) film na 8
Mr_W

Prometeusz to może stopy całować Obcemu a posiadał miano filmu sf, który miał w końcu rzucić wyzwanie obcym a okazał się słaby, więc nie wiem po co porównujesz z Avengersami, skoro to nie ich rola. W ogóle inny klimat, rozrywka i akcja niż w Prometeuszu.

Matys_7

Właśnie dlatego napisałem, że to strasznie złe porównanie, na samym początku.
"Obcy" był dobry - fakt, ale z jednej strony nie wiem czemu, ale większość osób ocenia ten film [Prometeusza] niżej, bo nastawili się na Aliena, którego nikt im nie obiecywał. Sami sobie to wmówili i sami się rozczarowali.

Mr_W

A nie przyszło Ci do głowy, że w oczach ludzi "Prometeusz" to film po prostu kiepski ? Avengers już nie, zobacz na rankingi, recenzje. Gdyby na to spojrzeć obiektywnie to to jeden z najlepszych sci-fi od dobrych paru lat.

roach22

"Avengers" to nie jest stricte sci-fi. To mieszanka gatunkowa tak jak SW.

neo_angin

Tak wiem o tym. W sumie to pisałem to w innym temacie.

roach22

Jeśli ludzie wolą "bajkową" rozpierduchę od trzymającego w napięciu filmu z genialnymi efektami...

Mr_W

genialne efekty też można zaobserwować w Avengers i skoro ludzie wolą taką "bajkę" to widać ta jest po prostu lepsza ...

roach22

Albo się po prostu nie do końca znają. Może i "Avengers" było...nawet niezłe, ale zestawienie średnich tych filmów..no proszę Cię..
Avengers 3D 7,8/10 ||| Prometeusz 6,4/10 - różnica 1.4 oceny..
W.g Ciebie np. "Jackass" o kilku idiotach, którzy robią jakieś [w większości] debilne numery zasługuje na 7.0?

Mr_W

Średnią tworzą subiektywne oceny, a skoro tych wysokich jest więcej to należy uznać, że coś zasługuje na taką ocenę jaką ma. Co do jackass, to w sumie czasem można się pośmiać....

roach22

Taa..ciekawe na czym.

Mr_W

To już zależy od poczucia humoru.

roach22

http://www.youtube.com/watch?v=2ADLYIOAQdE
Od 0:40 do 0:44. Jeśli takie rzeczy kogoś śmieszą..

Mr_W

według niektórych komedie romantyczne są bardzo komediowe mimo, że w całej tej "komedii" jest może jedna zabawna sytuacja i nie bez powodu uogólniam....

roach22

Scena, którą powyżej wymieniłem przypomina Ci komedię romantyczną?
Bo w.g mnie jest 'temu' do niej trochę daleko..
Filmy tego typu ogólnie są tak potocznie nazywane, mają przyjemną atmosferę..czasem.
A to? To ma być śmieszny numer?

Mr_W

to miał być tylko przykład na to że istnieją inne gusta niż te nasze...

roach22

Przykład?
Jako grupa obrali sobie za zadanie sfilmowanie paru śmiesznych numerów.
Powinni wiedzieć co przystoi, a co nie. Takie rzeczy można nakręcić w pierwszym lepszym gimnazjum, zmontować i czekać, aż średnia skoczy do 7.0!

Mr_W

Przeszkadza ci to? Usuń tu konto i tyle.

neo_angin

Usunięcie tu konta nie pozbawi ludzi głupoty.

Mr_W

Będzie jednego mniej :)

neo_angin

Ta wypowiedź ma się nijak do mojego poprzedniego komentarza.

Mr_W

Jest adekwatna.

neo_angin

Nie jest.

Mr_W

Jest obiektywnie rzecz biorąc.

Mr_W

Niech zgadnę... Zagorzały Katolik?

roach22

Obiektywne oceny :).

To jest oczywiście żart.

neo_angin

http://www.youtube.com/watch?v=mevxenJ6Mtc

Mr_W

Miałem tego robić, ale nie mogę się powstrzymać. Zaznaczam żeby mi nikt tym razem nie wytknął że ja się tym nie sugeruję, ani nie używam jako argumentu:
http://www.rottentomatoes.com/m/marvels_the_avengers/
http://www.rottentomatoes.com/m/prometheus_2012/

Krytycy się znają mniej od ciebie?
I co z tego że bajkowy? SW też jest bajkowe i?

neo_angin

Miałem tego nie robić..
http://www.imdb.com/title/tt1446714/ :D

Mr_W

SW=Star Wars. Zresztą co to za argument że bajkowe. To jakieś umniejszenie czegoś? Widocznie filmy Disneya są gniotami bo są bajkowe.

Słaby jesteś:
http://www.imdb.com/title/tt0848228/

neo_angin

Nikt nie przewidział, że podasz teraz tą stronkę..och..jaki jesteś wspaniały..

Mr_W

Widocznie nie przewidziałeś skoro jako argumentu użyłeś niższej oceny z IMDB.

neo_angin

wyższej*

neo_angin

To miało na celu pokazać, że choć cenią [wciąż nie wiem za co] Avengersów to i Prometeusza uważają za bardzo dobry film. A nie jak u Nas..6.4..phi..

Mr_W

Prometeusz pikuje. Miał prawie 8 przy premierze. Ty nie wiesz, a ja wiem. Widocznie jesteś na tyle młody że nie znasz mocy blockbusterów z lat 80-tych.

Niższej niż "Avengers".

Mr_W

IMDB to portal jak FW. Ja podałem ponad 250 profesjonalnych opinii o filmie.

Mr_W

Trzymającego w napięciu? BUHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA. Żadnego slashera w życiu nie widziałeś.

neo_angin

W każdym razie nie był nudny..jak.."Avengers". Potrafił zaciekawić widza.

Mr_W

Ostatnie co napisałbym o Prometeuszu to to że nie jest nudny. Ostatnie co napisałbym o "Avengers" to to że jest nudne.

ocenił(a) film na 10
Mr_W

tak, potrafil zaciekawic widza. jednego widza. ;)

Mr_W

Sami? Ty w ogóle śledziłeś obietnice Scotta?

neo_angin

Nie :D
Ale zazwyczaj wszystko było w nazwie. Np.: "Obcy - 8 pasażer Nostromo".
Tu masz w nazwie tylko nazwę statku.

Mr_W

Bo to Prequel? Zresztą skąd Xenomorph skoro to nie część serii/film w uniwersum?
Jako osobny byt też się nie broni bo scenariusz jest fatalny, reżyseria po łebkach.

neo_angin

Za to Avengersi mają taki świetny scenariusz...