Boskie. Naprawdę świetne. Widać chłopaki z Marvela nadrabiają błędy marketingowe z poprzednich miesięcy. Btw. na końcu trailera mamy Lewiatana, czyli plotki się potwierdziły!
Dzięki za link. Ogląda się świetnie. Też nie mogę się doczekać wiosny w tym roku :D
Film zapowiada się być długi i jak widać pełen przeróżnych akcji. Pojedynki między mścicielami, z Lokim, armią Lokiego... no i Lewiatan. Jestem cholernie ciekaw jak mają zamiar powstrzymać to monstrum. Nic tylko czekać :D
Zauważyliście, że każdy zwiastun The Avengers kończy się poprzez jakieś zdanie wypowiadane przez Starka ? ;)
Trochę to dziwne wybierać na lidera faceta, który nie ma zielonego pojęcia o współczesnym świecie, choćby był nie wiem, jak doskonałym wojownikiem i strategiem (Stark ma oba te atuty, a do tego świetnie orientuje się w obecnym otoczeniu). Z drugiej strony takiej grupie ciężko jest przewodzić i Fury chyba nie chciał widzieć w niej Stark'a, a przynajmniej nie na początku. Cap z pewnością ma większy autorytet moralny, albo coś w tym stylu. Zobaczymy, jak to twórcy wytłumaczą.
BTW polskie napisy w trailerze wyglądają średnio. Jeśli taki ma być i ten niesławny dubbing, to w wersji polskiej możemy nie usłyszeć połowy z tego, co rzeczywiście mówią bohaterowie.
Mamy dopiero z 3 minuty filmu z tych zwiastunów, a już znamy przynajmniej 4 rozbrajające sceny ze Starkiem. :P
Zbyt sztuczny? Poważnie? Wiesz, nie chcę być jak magneto_, który narzuca wszystkim swoje zdanie w sferze filmów na podstawie komiksów, ale wystarczy porównać:
http://img62.imageshack.us/img62/4174/trailer20007layer71.png - Avengers
http://cache.reelzchannel.com/assets/content/repFrame/32963/hulk08.jpg - Incredible Hulk
Ten z Avengers jest bardziej naturalny, bo wzorowany na człowieku, a z 2008 roku był wygenerowany całkowicie komputerowo, jak się nie mylę. Ten z Avengers wygląda rzeczywiście (mówię o budowie ciała, jego zewnętrznym wyglądzie) jak humanoidalna bestia, a ten z Incredible Hulk wydaje się być ulepiony z gliny niczym jakaś kukła, którą ktoś zanimował. To po prostu widać.
Porównaj sobie lepiej z lepszymi zdjęciami z TIH http://1.hulozila.com/o/1982.jpg i http://1.hulozila.com/o/1982.jpg
tu jest fajniejszy Hulk niż ten bajkowy.
Te zdjęcie, które dałeś, miało mnie naprawdę przekonać...? Przecież on na nim wygląda jeszcze bardziej sztucznie niż na tym moim. Ta rozciągnięta nienaturalnie gęba na, strasznie niepasujący kolor ciała i oczy... nie wymaga imho komentarza, wybacz.
No to jest twoje zdanie, a jedyne co jest prawdziwe u Avengerowego Hulka to te włosy na klacie. Morze po prostu jestem zaślepiony tym, że Hulk 2008 mi się najbardziej podobał(i Norton pasował do roli, a nie to co Rufallo).
Morze jest długie i szerokie. Cóż, nie zamierzam Cię przecież przekonywać, ale możliwe, że zmienisz zdanie po obejrzeniu filmu.
Zwiastun rewelacja a co do Hulka to ten z Avengers zapowiada się najlepiej , po prostu uważam podobnie jak @Peeves wygląda bardziej naturalnie od wszystkich poprzednich
Morski potwór, który w Marvelu był wykorzystany przez Namora do ataku na NY. Biorąc pod uwagę, że chyba w 2009 roku prawa do postaci Namora wróciły do Marvela, to Atlanci mogą się też pojawić w Avengers, a z nimi ten Lewiatan. Takie były spekulacje parę miesięcy temu, teraz to się tylko potwierdza.
http://evilbookstore.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/hulk2008.jpg
Na tym zdjęciu wydaje mi się bardziej bojowy i naturalniejszy od małpy Ruffalo :D. A tu małpa Ruffalo
http://collider.com/wp-content/uploads/avengers-hulk.jpg
No właśnie taka 'bojowa' poza jak u tego z 2008 nie pasuje do Hulka. On nie jest żadnym Kowbojem, żeby o południu stać spokojnie, wyprostowany na przeciwko wroga. Ten z '08 nawet się przez cały film nie odzywał, dopiero na końcu udało mu się 'Hulk smash'.
A skąd wiesz że ten się będzie odzywał?, ponoć ma wypowiedzieć dłuższe zdanie Hulk smash i to wszystko. Hulk z 2008 r miał ograniczone zdolności nie skakał po budynkach i moim zdaniem był bardziej prawdziwszy no ale ten za to jest bardziej odwzorowany na komiksach ma tak zwany tupecik jak hulk w komisach garbi się jak on i nie jest tez za wysoki.
I ten z The Incredible Hulk ma skórę lekko wpadającą w czerń i naturalniejsze mięśnie z żyłami i przez to wygląda bardziej mrocznie, a ten z Avengersów jest zbyt jasny i wygląda jakby go przemalowali farbkami.
Powinni zrobić mu ciemniejszą zieleń i bardziej go wydłużyć przez co wyglądał by bardziej imponująco, a ten jego jasny zielony kolor jest taki komiczny w nie których momentach wydawało się jak by był żółty a nie zielony.
Jeżeli kierować się poszlakami, np. oficjalnymi zabawkami Hasbro do filmu, to Hulk będzie gadał więcej. Poza tym, jak sam już przyznałeś, jest on taki jak w komiksie, co uważam za plus. W dodatku nie ograniczają jego mocy jak w Incredible.
No mi też się podobał bardziej hulk z 2008 r ale nie ma co narzekać trzeba się przyzwyczaić do tego
Hulk z 2008 r byl bardziej agresywny i destrukcyjny a ten jest bardziej opanowany i heroiczny, wolałem tamtego :)
Skąd Ty takie wnioski wyciągasz? Opanowany? Jak dla mnie i jeden, i drugi są agresywni, ale ten Avengers siłą rzeczy musi współpracować z resztą zespołu.
Niby fajne scenki (ostatnia jest świetnie wyreżyserowana!), ale tego kiczu wylewającego się z tej CYRKOWEJ grupki postaci nie da się ogarnąć. Poza Hulkiem i Iron manem to reszta prezentuje poziom Power Rangers i seriali młodzieżowych:
Hawkeye - dziecięca wersja robin hooda z plastikowym łukiem
Black Widow - niewysportowany, nieatletyczny lachon w marnym stroju udający giętką agentkę - jest pistolet i ma magazynek!
Nick fury - chyba najgorsza kreacja Jacksona; ta opaska i te blizny - coś tu nie gra
Thor - jeszcze bardziej zniewieściała wersja z pierwszego Thora - strój jeszcze bardziej plastikowy, ale postać jest OK
Captain America - tragikomedia, porażka, dno, beznadzieja; Pomijąc fakt, ze to w zasadzie amerykańska biegająca flaga, to jego hełm jest jakąś parodią - przecież nie da się nie śmiać patrząc na to g...; zauważyłem, że nawet wierni fani ekranizacji Marvela się z tym męczą na zagranicznych stronach, więc to nie jest ze mną coś nie tak :P
Cały ten szajs stoi na małym fundamencie - jest tym Iron Man, który nie potrafił się wybronić w IM2, a tutaj ma ratować cały cyrk...
Iron Man jak zawsze najlepszy! Black Widow, jak stoją na ulicy, wygląda komicznie z tym swoim pistolecikiem, parodia :D Wygląd Hulka świetny. Reszta ujdzie.
Kazioo, "why so serious?" W tym co piszesz jest sporo prawdy, ale to ma być fun i rozpierducha wraz z akceptowalnym story, a nie oskarowe kino irańskie. Patrząc po zwiastunach wydaje mi się, że ten, jak to napisałeś "cyrk", da się jednak obronić, bo twórcy ewidentnie będą puszczać oko do widza i przygotują nam pyszne danie w autoironicznym sosie. Jak dla mnie must see.
A czemu mam udawać, że jestem ślepy.
Oczekuję świetnej rozrywki zrobionej ze smakiem, jak to było np. w Iron Man 1, Spiderman czy powiedzmy nawet pierwszym Transformers.
Przecież nie trzeba być geniuszem, żeby zrobić bardziej stonowane projekty strojów, które nie wyglądają jak z cyrku.
Budżet mają ponoć potężny - czemu w takim razie Cap wygląda jak totalna łajza, która śmieszyłaby nawet w serialach pokroju Smallville? Po co ta autoparodia?
Marvel już pokazywał, że wiedzą doskonale jak to się robi. Po co strzelają sobie w kolano?
Niech zobaczą czemu ludzie tak wielbią Nolana za Batmana - poszedł jeszcze bardziej w gusta starszych widzów i osiągnął sukces (piszę to, mimo że mnie nie szczególnie porwały Nolanowskie Batmany, chodzi mi bardziej o oceny widzów i krytyków)
Właściwie to zgadzam się z Tobą wyłącznie co do wizerunku Capa. Czemu nie zostawili jego stroju z 'Pierwszego starcia'? Był w porządku. Co się tyczy Thora, nie mam mu nic do zarzucenia. Iron i Hulk bardzo dobrze. Black Widow normalnie, niby czym miała zaskoczyć i/lub zawieść. A Hawkeye'a to kompletnie nie rozumiem, tzn. Twoich zarzutów. Jak mieli go wg Ciebie przedstawić? On w komiksie miał jeszcze maskę i fioletowe wdzianko, wolałbyś to zamiast ciemnego kombinezonu od SHIELD? To się na ekranie prezentuje dobrze, twórcy nie mieli innego lepszego rozwiązania.
Co do Hawkeye - w pełni się zgadzam z "urealnieniem" tej postaci. Komiksy trzeba traktować z dystansem i takie podejście mi się podoba. Problemem jest jednak to, że mimo że go zrobili bardziej realistycznego, to i tak ta postać nie budzi żadnego respektu. Przecież gra go świetny aktor. Jak zobaczyłem w pierwszym zwiastunie ten jego rozkładający się łuk na szarpnięcie, to się chwyciłem za głowę.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lswp4a8O3O1qhrg6ho1_400.gif
- nie potrafię się nie śmiać z tego fragmentu...
Może po prostu powinni podarować sobie umieszczanie w takim filmie kolesia strzelającego z łuku?