Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347710
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Dlaczego Bruce'a Bannera gra Mark Ruffalo a nie Edward Norton ?? Wogóle mi ten aktor nie pasuje... I jeszcze ta komiczna Scarlett... Daje temu filmowi na oko 5/10.

Aniuleczqa

Ocenianie nieukończonego filmu na oko ze względu na dwóch aktorów z obsady, lol.

Peeves

Lolem to ty jesteś, chodziło mi ogólnie, widziałam też zwiastun i jest taki sobie, więc mam do tego prawo, nie ?? -.-

Aniuleczqa

nie...... lol

ocenił(a) film na 7
Aniuleczqa

Książki też recenzujesz po okładce czy opisie na ostatniej stronie? Widziałeś razem może z 5 minut pomontowanych urywków i już wiesz, że film będzie średni. Pozostaje jedynie albo pogratulować szóstego zmysłu, albo zapłakać nad Twoją głupotą.

A Norton może nie grać z wielu powodów:
- był za drogi, a że jego gra nie była zbyt porywająca, postanowiono go zastąpić (jak np. postąpiono z Terrencem Howardem w IM2)
- realizuje obecnie jakieś inne projekty i na Avengers nie miał czasu
- nie chce grać w takiej szmirze ;) (choć sam osobiście liczę, że Avengers będzie co najmniej tak dobry, jak Kapitan Ameryka lub drugi Iron Man)
- twórcy zdają sobie sprawę, że poprzedni Hulk był, lekko mówiąc, słaby, postanowili zmienić odtwórcę roli Bruce'a Bannera, by choć trochę zatrzeć złe wspomnienia lub też Avengers jest rebootem historii Hulka (mimo, że w ostatniej scenie filmu pojawiał się Stark i wyraźnie wspominał o pewnej grupie specjalnej)

Angrenbor

Dobra, zbastuj z tymi odpowedziami, to jest forum i każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie, więc ja mówie to co myśle, więc zdupczaj koleś i idź się czep kogoś innego -.-

ocenił(a) film na 7
Aniuleczqa

Jeśli oceniasz cały film oglądając jedynie jego trailer, to stwierdzenie "mówie to co myśle" nabiera tu nowego znaczenia

Owszem, każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie, ale powinien poprzeć je jakimiś sensownymi argumentami, których w Twojej wypowiedzi akurat brak.

Aniuleczqa

ciekawe słowo : "zdupczaj" prawdziwy majstersztyk

dkalend

dzięki xp ;O

Aniuleczqa

tak czy inaczej Johanson czy jak jej tam się do niczego nie nadaje, koszmar :P

devoner

te rude włosy jej nie pasują, wolę ją w blondzie xp

Aniuleczqa

Wybacz, ale Twoje widzimisię nie ma tu prawa bytu, bowiem postać grana przez Scarlett ma charakterystycznie rude włosy w komiksie.

Aniuleczqa

No może ci włosy nie pasują, ale czarna wdowa miała właśnie taki kolor w komiksie i raczej nie wypada jej zmieniać koloru, a poza tym to tylko rola, musie się wcielić w swoją postać, taki zawód, a co do Nortona to również się zgadzam, on był po prostu idealny. A o ocenie mogę powiedzieć nie mów hop zanim nie przeskoczysz, no i Downey Jr. gra to na pewno jakiś wabik na ludzi. Właściwie to poco zakładać ten temat, w sumie to film do robienia kasy, kogo obsada obchodzi... oprócz widzów :(

Angrenbor

Edward Norton nie gra HULKA bo wyraźnie powiedział że Incredible Hulk to jednorazowa przygoda . Czytałem gdzieś w jakimś wywiadzie z nim.

Aniuleczqa

Wysrać się. Nie masz tu żadnych praw, spineczko.

Peeves

Weź ciśnij kreta i zejdź ze mnie, kretynie. -.-

Aniuleczqa

Och, wciaz sie spinasz, kochanie? Ech, wystarczy drobna prowokacja, by pogrążona w kompleksach dziewczynka sie zdenerwowala.

Peeves

Widzę, że masz za duże mniemanie o sobie, koleżko. Twoje wywyższanie się aż mnie przygniata !! ehhh... -.-

użytkownik usunięty
Aniuleczqa

wiesz,że film wychodzi w 2012 roku?

Aniuleczqa

Kobiety, one mają własny Świat ^^

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

żałosne oceniać film, którego jeszcze nie ma po trailerze i obsadzie;]

mareq7

Żałosny to ty jesteś koleś, i nie udawaj że tak się znasz na filmach jak ten cwaniaczek Peeves -.- Ja swego zdania będę bronić do upartego i mam gdzieś twoją opinię :]

ocenił(a) film na 9
Aniuleczqa

Ale Ty nie masz czego bronić, b nie podałaś żadnych argumentów. : ) A na tym polega dyskusyia.

I mnie też Szkarłatna nie pasuje. Ale dlatego, że po prostu nie moge na nią patrzeć. Jest w ten specyficzny sposób paskudna co Kirsten Dunst.

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

żałosna to ty jestes dziewczynko bo tak jak mówi Charism po pierwsze żadnych argumentów, po drugie czy ja mówie że znam sie na filmach i w ogóle co to znaczy że ktos sie zna na filmach hahahahaha chyba wiem jakie mi sie podobaja a jakie nie;] A ty jestes zalosna dlatego że oceniasz film ktory jeszcze nie wyszedł a do tego sie kłucisz ze masz racje wiec - masz cos z bania :D

mareq7

ty masz coś z banią, debilu i przestań na mnie najeżdżać bo twoje głupie gadanie nic tu nie wskura ;) widzę że razem z Peevesem nie umiecie czytać, i macie kłopoty ze wzrokiem jeśli nie rozumiecie tematu, radziłabym iść do oczologa, ale na takie przypadki to chyba nie ma już ratunku... Nawet współczuć tutaj nie będę, bo nie ma czego.

Aniuleczqa

Udaję, że się znam? Cóż za wspaniała sugestia. Rad jestem, że Twoja sztuka dedukcji osiągnęła już etap sherlockowski i tym samym wyciągasz z moich wypowiedzi tak nieprawdopodobne konkluzje. Skoro potraktowałaś moje poprzednie posty jako udawanie, że znam się na kinie, no to spoko, teraz rozumiem, czemu masz takie problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Peeves

Obsada jest akurat najmniej ważna. Film będzie gniotem - co najwyżej średniakiem, nie trzeba nawet trailera oglądać (akurat te mówią najmniej). Wystarczy spojrzeć na reżysera i scenariusz hehe;) Ale że tutaj siedzą dzieci lubiące takie gnioty jak transformers, który i tak jest lepszy bo ma niezłego reżysera to się nie dziwię że ciebie jadą Aniuleczqa. Polecam inne serwisy gdzie dzieci rzadko zaglądają np. stopklatka.

Shibalba

Łaaaał, przynajmniej jedna osoba mnie rozumie, gratulacje ;) Bo ci debile powyżej, najwidoczniej nie wiedzą wogóle o co chodzi, a zabierają głos i mają się za jakiś wybitnych ekspertów w dziedzinie kina ;/;/;/ To prawda, ten film będzie MEGAGNIOTEM. A ja swojego zdania nie zmienię i koniec kropka. A jeśli ktoś ma jakieś ale do mnie to zażalenia na moją osobę przyjmuję pod adresem www.mamtowdupie.com...

Aniuleczqa

ranisz

ja lube takie filmy ale za to nie lubie się kłucić

a ja nic złego nie napisałem i teraz pisze pierdoły bo mi się nudzi przed kompem i tak jakoś..........

dkalend

Nie ciebie miałam na myśli :P

Aniuleczqa

Niestety adres podanej strony nie działa, a już miałem ochotę się zarejestrować - nazwa wydała się taka znajoma z życia codziennego. :(((

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

Po pierwsze to sama jestes debilem dzieciaku i koniec tematu bo nie dosc ze mówisz pierdoły cały czas to jeszcze sie ich trzymasz wiec nie ma co z toba gadac. Debilu hahahahahah ;]

mareq7

Pierdoła to z ciebie jest i koniec tematu. Widzę, że prawda w oczy kole, więc nie będę się już wypowidać bo twoja inteligencja mnie po prostu poraża.... -.-

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

Nie ukrywam że jestem inteligentny za to ty widać nie. Nie wiem co oznacza ta emotikona bo nie gram w tibie ale to kolejny dowód że jesteś debilem jak już wcześniej napisałaś. Koniec tematu bo nic sensownego i tak nie napiszesz.

mareq7

nie trzeba grać w tibie cieciu, żeby używać takiego emotikona... :/, i skończ już, bo właśnie ty od paru dni nic SENSOWNEGO nie piszesz, tylko jakieś bzdury i co chwila na mnie najeżdżasz bez powodu, pewnie tego co tu napisałeś, to byś mi w oczy nie powiedział, bo byś nie miał odwagi, a tak to w Internecie wszyscy są odważni...

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

ta jasne odważna sie znalazła nie znasz mnie a juz cwaniakujesz a najezdzac to ty zaczelas pierwsza geniuszu ale pewnie mysisz ze jestes zajebiscie inteligentna i tego nie zauwazylas. Cieciu hahahahah:D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

sama sie zastanow mule do kazdego tu sapiesz jakbys byla najlepsza nie czaisz ze inni tez wyrazili swoja opinie. A ze według ich opini jestes smieszna to sie nie dziwie

mareq7

sory ale moją opinią jest by zacząć komętować film zamiast pisać pierdoły

a tak swoją drogą film zostanie uratowany przez Roberta dowleya juniora

ocenił(a) film na 10
dkalend

pewnie ale jak tu skomentowac film ktorego jeszcze nie ma ja tak nie umiem

mareq7

ALE Z WAS BETON. Żal mi was i nie piszcie już nic bo aż płakać mi się chcę co wy tu wypisujecie ;(
Wasza inteligencja na poziomie przedszkolaka jest zatrważająca.... -.-

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

Mam jedną zasade - nie gadam z ludźmi którzy grają w Tibie ty grasz poznaje to po żalosnych emotikonach zresztą jesteś dla mnie za inteligentna hahahahaha:D

mareq7

W Tibie to ty grasz i to naokrągło, widzę że nie możesz już nic innego wymyślic więc cały czas opierasz się o to jedno i to samo. To już staje się nudne, więc skończ bo przynudzasz.

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

o a gdzie twoja tibiarska emota haha:D a tak na serio konczymy to bezsensowna kłutnie bo widze że jestes zbyt inteligentna zeby zrozumiec ze nie mozna ocenic filmu ktorego nie ma

mareq7

no to ty skończ dzieciaku, i nie pisz już nic więcej, bo jesteś żałosny. koniec.

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

Ty jesteś żałosna dziewczynko i wciąż to pokazujesz już nawet każdy się z ciebie śmieje zreszta nie dziwie się hahahahahhahahahahahaha ocenia film którego nie ma;] żałosne;] jeszcze sie będzie kłucić.

mareq7

weź zamknij papsko i już ci powtarzam poraz enty - PRZESTAŃ PISAĆ. Widze że nie rozumiesz normalnie więc trzeba do ciebie pisać dużymi literami.... ehhh...:|

ocenił(a) film na 10
Aniuleczqa

Co ty mi bedziesz rzadzic dzieciaku;] przestane pisac jak zaczniesz myslec