wczorajsza premiera juz za nami, pierwsze tweety sa entuzjastyczne :) np:
Just returned from world premiere of THE AVENGERS. Film is all that! 2 hrs & 20 minutes
of pure fun! In theaters May 4th. I'm going again.
Just getting out of "The Avengers" world premiere. Thought the film was major. LOT of
action, laughs and surprises. Hulk stole the show.
Absolutely loved THE AVENGERS. Was smiling from beginning to end. If you're a Marvel
fan you're going to lose your shit in the theater.
Also, the two things that made #THEAVENGERS amazing: the Hulk and the humor. Joss
Whedon gets a 10 out of 10 on both of those.
Avengers was big, messy, fun. More importantly there's now nothing but Hawkeye fanfic
swimming around in my head.
I can't say much about The #Avengers, but, to Whedon fans and Marvel fans: You have
NOTHING to worry about. So much awesome.
Just saw #Avengers! Holy crap!!! #HULKSMASH!!!!
"The Avengers" has a Big surprise after the credits. Make sure you stay for it.
pozostaje juz tylko czekac :D
Zobaczymy. Dopiero co Whedon mówił, że jeden film to za mało na tyle postaci (tym bardziej że pomimo że nie ma Knee i Skrulli, to jest Leviatan).
http://mephistophelina.tumblr.com/post/21134637746/my-avengers-review-and-variou s-nonsense
Kolejna opinia, nie mogę się już doczekać.
"but Loki vs. Hulk is one of the best things ever in the f*cking world forever and ever praise be to Odin"
Nie wyrobię. Chcę ten film. :D
jak ja sie ciesze, ze w londynie premiera jest "ciut" wczesniej. dam wam znac, jak ekstremalnie amazing jest ;)
Kolejna opinia, może się uda zebrać wszystkie z pokazów przedpremierowych :D
http://iguessthatsworthalook.tumblr.com/post/21137754926/thoughts-reactions-to-t he-avengers-mostly-about-loki
no to teraz czas na video recenzje. warto zauwazyc, ze recenzent wyglada, mowi i zachowuje sie, jakby od 4 godzin mial "unstoppable" orgzam :)
!!!UWAGA, SPOILER SPOILERA SPOILEREM POGANIA!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OW8JoV4Ujvo
Prawdopodobnie tak, ale mimo wszystko nie widziałem jeszcze opinii, która by świadczyła, że komuś się film w ogóle nie podobał. Raczej wszyscy są zgodni, że to najlepsza produkcja Marvela. Niektórzy są skłonni uznać, że to lepszy film komiksowy niż Dark Knight, a inni po prostu określają go mianem "Marvelowego odpowiednika DK".
umieram . te filmy są jak cholerny narkotyk, a myśl o tym, że muszę czekać jeszcze aż 25 dni przyprawia mnie o dreszcze !!
aaaaaaaaaaaaaaa
nie mogę już czekać ..!!! :D
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
ja teżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż <3 !!!! kurde no :D
się znęcają :d
http://www.rottentomatoes.com/m/marvels_the_avengers/
recenzenci raczej też zachwyceni, a wcale nie wyglądał ten film aż tak różowo
btw. Whedon odnosi kolejny sukces z rzędu, najpierw Cabin in the woods, które nazywane jest niemal
nowym arcydziełem horroru teraz "Avengers" zyskujące równie pozytywne opinie. Wow
no prosze, a to juz powazni ludzie sa :) zgadzam sie, ze film nie wygladal rozowo, od poczatku wygladal zielono-czerwono-zloto-niebiesko-bialo-fioletowo-czanosrebrno-gwiezdzisto-zajebi scie ;)
Nie każdy jest wielkim fanem Marvela i z utęsknieniem wyczekuję na kolejne przygody superbohaterów :P
Siedzę jako tako w komiksowym universum, ale od wszystkich iron manów itd. wolę chociażby
Watchmen, więc twoja riposta topi wodę jak cholera.
Osobiście jestem wierny Marvelowi, ale póki co miejsce ulubionego filmu w gatunku komiksowo-superbohaterskim zajmuje u mnie również "Watchmen". Myślę jednak, że "Avengers" będzie świetnym filmem, ale na tyle innym od "Watchmen", który przecież ma charakter dramatu, iż oba te filmy będą musiały się pomieścić na półce zarezerwowanej dla najlepszych w moim odczuciu produkcji tej klasy. :)
jak "nie kazdy jest wielkim fanem Marvela"? Marvel jest jak... kremowki! znasz kogoś kto jak mu powiesz " ej. choćmy na kremówki" to powie " nie stary , nie lubię kremówek". KREMÓWKI SA PYCHA.! Masz husteczkę.? pociekło mi na samą myśl o kremówkach. ;)
Ja bym zjadła nawet kilka (nie że coś xd, chodzi mi o porownanie do Marvela <3)
Marvel jest jeszcze czymś lepszym od kremówki, nie wiem co to ale jest niezastąpione <3
maly fragmencik recenzji:
Avengers Assemble sets the benchmark for every single movie in this genre to come (and for blockbusters as a whole) and regardless of the fact that both Spider-Man and Batman are on the way this summer, it's hard to imagine even Christopher Nolan topping this one. It's that damn good.
i drugi, podsumowanie:
Clever, funny, emotional and downright amazing; Avengers Assemble is a spectacle which demands repeat viewings. Joss Whedon has created what is quite simply an epic masterpiece.
:D
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=58274
przeczytaj cala, jest wiecej niz "łał"
Ciągle mam przeczucie że znajdzie się również jakiś wątek miłosny między Black Widow a Hawkeyke:P
mnie zaciekawił ten fragment:
"On the other side of the equation, we have Tom Hiddleston as Loki. If you thought he was good in Thor, then prepared to be well and truly blown away. No longer just the jealous brother (though that still plays a big role in Loki's motivations) the God of Mischief is ferocious, nasty and downright terrifying. A scene that he shares with Scarlett Johansson’s Black Widow is shocking and nasty, arguably showing him as an equally effective villain as Heath Ledger’s Joker. The actor gets his chance to interact with just about every single actor in the film and he once again offers up a complex performance and remains the most fascinating villain of the Marvel Studios universe. "
Ciekawe porównanie do Jokera.
Też to wczoraj czytałem, ale myśle że to za mocno powiedziane że Loki może byc porównywany do Jokera, mysle że odegra mniej wiecej taką rolę jaką zagrał w Thorze.
przeczytaj jeszcze raz dokładnie co napisano w recenzji: "No longer just the jealous brother" a właśnie taki był w Thorze. Nie będę ci spoilerować, ale czytałam o dość drastycznej scenie w Avengers związanej z Lokim. I nie ukrywam, że pokładam w tej postaci wiele nadziei...:D
UWAGA SPOILERY
Czytałam recenzje i w scenie z BlackWidow nie ma drastycznych scen, jest tylko 'mocniejsza' wymiana zdań :D
Chodzi mi o scenę z Hawkeyem i jego okiem (?) czy jakoś tak(czytałam o tym na filmwebie nawet). Ogólnie Loki ma być bardziej brutalny.
Nie okiem Hawkeye'a. Hawkeye musi się dostać gdzieś, i wejscie jest zabezpieczone skanem siatkówki. Loki wydłubuje oko gościowi który potrafi te drzwi otworzyć.
Mistel ma rację. Ja sam do końca nie wiedziałem, co i jak, ale potem pomyślałem, że ten "skan oka" oznacza potrzebę dostania się do zabezpieczonego miejsca. Natomiast o tej brutalnej wymianie zdań to właśnie czytałem. :D
Bardzo możliwe :) Co do sceny miedzy Lokim a BW to czekam z niecierpliwością. Wiele osób uważa, że to jedna z lepszych scen. Ciekawe...
Nie wierzę w to co czytam: "Najlepszy komiksowy film ever", "Wątpię czy nowy Batman będzie lepszy" itp. itd. Myślę, że ten hype opadnie, wątpię żeby ten film lepszy od Mrocznego rycerz...
blogoslawieni co nie widzieli a uwierzyli, albowiem oni bomby gamma wybuch przezyja, oni supersoldier serum do krwi swej przyjma i do nich Odin Force nalezec bedzie