Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347737
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bGt-saFvkNk#!

gakari

Wreszcie dobrze zrobiony Hulk! Do trzech razy sztuka ;D

Ale Kapitan Ameryka to jakaś porażka, patrzeć na niego nie mogę, jak z cyrku - GO GO POWER RANGERS!

Kazioo

Kilka obrazków z Hulkiem:
http://imgur.com/a/30KrY

Kazioo

mnie się nie podoba to, że zmienili jego dizajn. Wystarczyło, że zmienili Bannera. Przy Hulku mogli tylko poprawić samo wykonanie.
Co do Cap'a sam strój może być, ale kask beznadziejny. Wygląda jak jajogłowy

ocenił(a) film na 9
PawelM

No, teraz wyglada jak Ruffalo, jak... przyglup. ;p (zwlaszcza z tym wielkim nosem).

Również sie zgadzam co do kasku Capa.

ocenił(a) film na 9
PawelM

mi też się średnio Hulk podoba, jak wspomina kolega wyżej wystarczy że zmienili Bannera. Wygląda jak Ruffalo na sterydach, pomalowany na zielono :D

ocenił(a) film na 9
bastet21

ale może ma to związek z tym że jak wyczytałem na początku że Ruffalo ma oprócz Bannera grać także jego alter ego czyli Hulka właśnie, może dlatego jest tak bardzo do niego podobny z twarzy. We wcześniejszych filmach Hulk w ogóle nie przypominał bannera. Zdecydowali się na to Żeby oddać mimikę twarzy odpowiednio. Twarz przenieśli dzięki Motion Capture na ekran komputera i stuningowali odpowiednio a resztę dorysowali komputerowo. takie moje przypuszczenia tylko w razie gdyby Magneto znawca postanowił się przyczepić do mnie :D

Kazioo

Ma ktoś może animację GIF z Avengersami stojącymi plecami do siebie pod koniec trailera?

Kazioo

Mi Cap się podoba, a bez tej masko-czapajki wygląda moim zdaniem obłędnie. Co kolejny materiał filmowy to lepszy, widzę iż przy takim kolokwialnie mówiąc 'rozp***dolu' ten dubbing może jednak nie będzie taki głupi(pomimo iż nie jestem zwolennikiem)

Uag

Oczywiście że bardzo dobrze wygląda. A w masce z tego co widać nie będzie cały film.

Kazioo

Mi Cap się podoba, a bez tej masko-czapajki wygląda moim zdaniem obłędnie. Co kolejny materiał filmowy to lepszy, widzę iż przy takim kolokwialnie mówiąc 'rozp***dolu' ten dubbing może jednak nie będzie taki głupi(pomimo iż nie jestem zwolennikiem)

Uag

dokładnie, widać, że wszystko będzie zap!@*#*lać, więc napisy przy 3D mogłyby przeszkadzać. jak dla mnie szykują się dwa wyjścia do kina, raz napisy, a potem dubbing by na 100% cieszyć oko 8D

gakari

Zrobił na mnie o wiele lepsze wrażenie. Zwłaszcza to, że pokazali w końcu trochę Hulka, który faktycznie wygląda ujmująco.

gakari

Ale się przyjeb**eś do tego kasku Cap'a, nie wygląda przegenialnie, ale już z tym power rangers przesadziłeś, poza tym... MASZ CO DO POWER RANGERS?!
Maska po prostu jest, właściwie, nie dużo jej było tak w ruchu, a podczas filmu będzie można się przyzwyczaić, zobaczymy jak to będzie.

magneto_

lol, co ty tym kaskiem, ani słowem nie wspomniałem o kasku. Cap jest BEZNADZIEJNY od stóp do głowy.

Kazioo

No nie wiem, najwięcej ludzi mówi o kasku, nie wiem co masz do całego stroju...

Kazioo

Niestety komiks nadał mu taki wygląd no i na to nic nie można poradzić. Gdyby żywcem strój wyciągnąć z komiksu byśmy otrzymali takiego Capa jak w filmie z 1990. Nie wiem do końca co Ci się nie podoba w reszcie stroju(no bo kask wiadomo, skromnie mówiąc nie porywa).

ocenił(a) film na 9
magneto_

MAGNETO ale koleś broni power rangers hahahahhaha zieja z ciebie typie! :D

ocenił(a) film na 8
gakari

Żołdacy Lokiego przypominają Lodowych Olbrzymów. Czyżby Lokówka ściągnęła swoich pobratymców, by zemścić się na Thorze?

ash_williams85

Nie... już było wyjaśniane, kto to i dlaczego, poszukaj tutaj na forum.

ocenił(a) film na 9
magneto_

po obejrzeniu tego jeszcze bardziej się na film
Loki: I have an army
Tony Stark: We have a Hulk
haha Tony rządzi!

bastet21

Podobno mówi się o tym iż disney zawarł umowę z sony by postać spider-mana miała małe cameo, takie jak wolverine w first class, po to by wypromować pajączka przed bitwą o box office z the dark knight rises.

ocenił(a) film na 9
magneto_

Nie bądźmy śmieszni : ) TASM nie ma zadnych szans w 'bitwie' BO z TDKR ;)

Charism

Nie ma? z tego co wiem, to tdkr słabo się spisuje poza granicami, a spidey ma fanów zarówno jak poważny film, jako lekka rozrywka i w usa i poza, tak więc wg mnie to głupie uważać że tdkr będzie aż tak dużo zarabiał :/ Dużo zarobi, ale jeśli ktoś ma się ścigać z tdkr... to kto jak nie spider-man? najbardziej znana marka?

ocenił(a) film na 9
magneto_

W te wakacje - nikt. Oczywisćie IMO.

W zależonosci od jakosci filmów:
TDKR 700-950 mln
TASM 550 - 800 mln

Charism

No właśnie, to jest śmieszne, bo można te liczy odwrócić równie dobrze, to są te same marki, tyle że spider-man trafi do większej grupy docelowej, np. do ludzi szukającej prostej rozrywki.

ocenił(a) film na 9
magneto_

Tak, ale na ten film jest bardzo mały buzz. We plebiscytach (choc widzialem maks 3 ;p) 'oczekiwanych' kończył bardzo nisko. Poza tym to reboot, a nie sequel...

ocenił(a) film na 10
magneto_

Tydzień temu zdementowano te plotki

migas69

To nie o to chodzi, pierwszą plotkę zdementowano, ale druga to była już taka "plotka" puszczona od kogoś z produkcji, a zawsze jest ziarenko prawdy, raz się nie sprawdzi, innym razem sprawdzi się w 100%.

ocenił(a) film na 10
magneto_

Gdy sam reżyser dementuje, to chyba jest już coś znaczy! Co nie?

migas69

Wiesz, ile razy coś dementowano? hawkeye w thorze, reżyser: NIC O TYM NIE WIEM, i co? i był, tutaj co prawda różne wytwórnie, ale taka możliwość jest, i taka drobna sprawa, wypad z tym wykrzyknikiem dziecko!

ocenił(a) film na 10
magneto_

Jeżeli za każdym razem w komentarzach ktoś ci nie przypasuje to to go obrażasz więc kto tu jest dzieciakiem?

migas69

yyy ty?

ocenił(a) film na 8
magneto_

Więc ten High Evolutionary i jego Knights of Wundagore będą poplecznikami Lokiego? Kurde, pierwsze słyszę. A wiesz może, czy jest jakiś kluczowy event lub crossover komiksowy z nimi?

ash_williams85

Musiałbym poszukać, bo ze starych komiksów, pamiętam jak jeszcze ktoś z produkcji mówił, że to taka mało znana rasa, ale która pojawiła się w komiksach, sam nie wiem, kiedy to mogło być, bo pewnie czytałem to, ale to było dawno, dawno temu.

ocenił(a) film na 10
magneto_

Na CBM mówi się o:
- Alpha Centurion http://media.comicbookmovie.com/images/users/gallerypictures/41295L.jpg - ze zdjęcia najbardziej prawdopodobne
- Badoon'ach - mało prawdopodobne
- Atlantach - jeszcze mniej
- "synach Muspell" i ich władcy Surtrze, który znowu ma jakieś powiązanie z Lewiatanem http://cdn.bleedingcool.net/wp-content/uploads//2012/02/invaders-arrive-2-500x83 3.jpg?2bf6c0

Podobno w nowym trailerze widzimy Lewiatana ( http://media.comicbookmovie.com/images/users/gallerypictures/41281L.jpg ) oraz portal do innego świata/wymiaru ( http://media.comicbookmovie.com/images/users/gallerypictures/41280L.jpg ) i te dwie rzeczy są moocno powiązane z kosmitami.

pitir

Może jednak Alpha Centurion. Tylko jak wytłumacza ich powiązanie z Lokim? Uznają że jednak to nie bóg, tylko kosmita? Pasowali by lodowi olbrzymi, ale oni nie korzystali z latająych statków.

Mam nadzieję że nie wprowadzą Lewiatana. Dlaczego? Sam skład Mścicieli to już 7 unikatowych postaci, do tego Loki jako ósmy. Co za duzo to niezdrowo. Dobrze że "Armia Lokiego" będzie jednolita (czytaj -> do bicia) z tego co widać.

ocenił(a) film na 10
Mistel

Wytłumaczenie całkiem proste Loki spadł w Asgardzie, ale jak było widać w scenie po napisach przeżył potrafił przemieszczać się między wymiarami więc żaden problem by przeskoczył na planetę Centurionów i tam dogadał się z nimi co do inwazji na Ziemię. Wg. spoilerów Loki ma wędrować między wymiarami i zebrać parę błyskotek od kilku postaci... :)

pitir

Możliwe. Teoretycznie był słabszy od Thora, ale posiadając kostkę zyskał większe możliwości.

Jeśli reżyser zdecyduje się na taką wersję, mam nadzieję że film będzie trwał ok. 3 godzin, żeby wszystko to ładnie wyjaśnić.

ocenił(a) film na 9
ash_williams85

na tyle na ile zdążyłem dostrzec jak wyskakują z tego statku. to bardziej orków przypominają niż lodowych olbrzymów ;p

ocenił(a) film na 9
gakari

Co tu duzo mowic - swietny trailer : ) Czekam na screeny 1080 tych kosmitów. : )

Charism

Ściągnij z youtube w 1080 i miej na kompie.

ocenił(a) film na 9
magneto_

mój komp się krztusi juz przy jutiubowym 480, więc chcę screeny. : P

Charism

Jak ściągniesz to nie będzie się krztusił, mój na filmikach online też się zawsze tnie, dlatego ściągam ;)
ale masz

PS: nie rozumiem kilku kwestii, ok, już kumam, że iron man raz będzie miał na klatce okrągły, a raz trójkątny reaktor, ale nie kumam, czemu dostajemy cały czas rysunkowe plakaty, a tam słabo podobnego cap'a, który ma uszy na zewnątrz, a jak wiemy, w filmie zapewne będzie miał je zakryte... dziwne to...

ocenił(a) film na 10
Charism

http://imageshack.us/f/259/beztytuumo.png/

Myślę że to nowa stworzona na potrzeby filmu rasa... tak jak mówiły pierwsze spoilery...

ocenił(a) film na 9
pitir

I dziękować. Jednak szkoda, wolałbym coś komiksowego.

ocenił(a) film na 10
Charism

No i chyba będzie komiksowo a dokładniej chodzi o rasę Alpha Centurion http://media.comicbookmovie.com/images/users/gallerypictures/41295L.jpg

ocenił(a) film na 9
pitir

Juz widziałem jak napisałeś wyżej. : )

ocenił(a) film na 8
gakari

zapowiada się rewelacyjnie ;D
i ta scena na końcu Loki/Tony ;]

Sarah_7

Tak szczerze, to nie robiła na mnie tak wielkiego wrażenia, bo kto śledzi newsy od początku to była wspominana ta scena w tamtym roku, na jakimś comic con, lub czymś innym.

magneto_

No i była już wcześniej pokazana w rosyjskim zwiastunie.