Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

wy dyskutujecie tu tak na poważnie czy żartujecie? Przecież to film dla dzieci i nastolatków, no chyba, że tacy się tu wypowiadają, filmweb zszedł na psy

bermudy

A przepraszam co złego jest w komiksach? Pragnę zauważyć, że w Polsce także komiksy powstały i są popularne, nawet jeśli nie traktują o superbohaterach. Pragnę też zauważyć, że w Polsce każdy zna takiego Asteriksa i Obeliksa, a to nie jest amerykańskie gówno.
Co złego jest w rozmowie o tym, który bohater jest lepszy, a który gorszy i dlaczego Hulk może dostać w pierdziel? To tylko rozmowa fanów komiksów/filmu, na litość boską. Odmówisz im tego, że mają jakieś hobby? Pochwal się jakie ty masz, poza obrażaniem innych?
Oglądasz piłkę nożną? To wytłumacz mi co jest takiego w tej piłce nożnej że banda dorosłych chłopów będzie się do usrania wykłócać o to kto jest lepszy i to nawet wtedy gdy żadnych meczy nie ma. Wytłumacz fenomen dorosłych, a nawet podstarzałych facetów, którzy również do usrania będą się wykłócać, który samochód jest lepszy. I co? W czym oni są lepsi od tych fanów, którzy lubią Kapitana Amerykę czy Iron Mana?
Osobiście wolę poczytać taką dyskusję, a nawet poobserwować ją na żywo, niż patrzeć, na zaplutego kolesia po 30, który wymachując piwem, usiłuje dowieść swoich racji używając do tego samych przerywników i oskarżając czyiś przodków o spółkowanie ze zwierzakami. Najwyraźniej też zaliczasz się właśnie do grupy sfrustrowanych kolesi, którzy przytrzasnęli sobie jaja suwakiem i potem cały dzień łażą wkurzeni, wyżywając się na wszystkich i sprowadzając ich hobby, zainteresowania czy pasje do poziomu gówna, byleby tylko sobie humor poprawić.
A najśmieszniejsze jest to, że zapewne nie raz i nie dwa wykłócałeś się (na obelgi zapewne) o to że Rambo jest lepszy od kogoś tam, a któryś bohater z Mortal Kombat jest lepszy od kogoś innego. Pewnie nie raz i nie dwa byłeś gotów bić za to, że ktoś się nie zachwyca tym co ty.
Więc może następnym razem zanim zasiądziesz do kompa i zaczniesz pluć jadem, wyjdziesz na dwór i się przewietrzysz? Może jakiś sport wyczynowy zamiast ciągłego ćwiczenia nadgarstka na czerwonej stronce?

Pozdrawiam i nie spinaj się tak bo hemoroidów dostaniesz xP

ocenił(a) film na 8
bermudy

"Forrest Gump
2/10

Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych
10/10

Tsotsi 2005
10/10 "

<facepalm>

Dziękuję i dobranoc...nie ma po co dyskutować z tym osobnikiem.

Biogdan

Dzięki, że przypomniałeś mi, że FG wszyscy muszą lubić, uwielbiać nawet. Ciekawe czy zaczną kiedyś wsadzać do więzienia za niskie ocenianie tegoż filmu.

użytkownik usunięty
bermudy

To już nie można oglądać takich filmów zabronisz wszystkim się wypowiadać czy co?jakoś nie widzę tutaj samych gimnazjalistów wypowiadają się tu wszyscy,dla kórych kino to czysta rozrywka.Avengers to arcydzieło i tyle w temacie.Ja mam zamiar też iść na Epokę Lodowcową 4,Królewne Śnieżkę i Łowce i Hobbita,a mam 22 lata i co mi zrobisz frajerski dresie dla,którego nic poza własnym odbiciem i starociami nie widzisz.

ocenił(a) film na 1

Można ale ocena z 8.4 na 8.1 szybko spada .

ocenił(a) film na 1
bermudy

fb , to strona użytkownicy zeszli.

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Np. tacy jak ty. Jesteś żałosny, Powrót Króla oceniasz 1/10, Avengersów też, to już mówi samo za siebie że jesteś najzwyklejszym trollem. Wyznajesz zasadę: Lubię - 10/10, nie lubię - 1/10. Trolla od użytkowników, którym film się nie podobał odróżnia ocena. Jeżeli widzę 1/10, zwłaszcza, że nawet jak się kompletnie nie podobało(to po c**j oglądasz, skoro wiesz o czym to jest?), to już od razu widzę z kim mam do czynienia - ze zwykłym trollem, który sieje nienawiścią, że jego ulubiony film nie ma oceny 10/10 i ocenia na 1 wszystkie lepsze filmy.

Mnie się np. nie podobał Czarny Łabędź, nie mam ochoty go oglądać, ale umiem docenić to, co w nim jest bardzo dobre i tylko kompletny troll da temu filmowi 1/10, podobnie jak Avengersom, czy Władcy Pierścieni. Wątpię żeby coś do ciebie dotarło, trolla w końcu się niczego nie nauczy, ale licz się z tym, że nikt cię na poważnie traktować nie będzie. Każdy nazywający ten film gównem, sam nim jest.

Mnie się Avengersi bardzo podobali, na pewno kupię DVD, jest to jeden z wielkiej trójki tego roku i tylko idiota to będzie kwestionować. Można podyskutować, który jest lepszy:) Każdego, kto temu filmowi 1,2/10 bez mądrego uzasadnienia będę nazywać trollem. Chyba że emo. Wiesz killer, ty to chyba emo jesteś:) Ale może też trollem, inni ocenią:)

Ryloth

wprowadzcie zakaz wypowiadania dla osob niepelnoletnich

bermudy

lepiej nie bo na twoja odpowiedź poczekamy z 5 lat.

roach22

to byl zart to mialo byc smieszne czy miala mnie zabolec docinka - A ty masz 13 lat!

matko... tak sie zastanawiam, kiedys bylo inaczej, nie wiem czy to te narkotyki wsrod mlodziezy tak wam zamieszaly we lbach, czy w internauci to poprostu jakas dziwna grupa ludzi-dzieci(?) nie wiem wogóle jak to nazwać, ale wypowiadają sie tu ludzie 1. na tematy o których nie mają pojęcia (pomijając temat mojego wieku i strzelanie w liczbe 13:) ) 2. ludzie którzy maja poprostu siano w glowie

bermudy

Dajesz wrażenie rozpieszczonego jedynaka, piszesz bez sensu i udajesz dorosłego i myślisz że będzie ktoś tu brał cię na poważnie?Przeczytaj swoje wypowiedzi i się zastanów co za głupoty wypisujesz na temat na który właśnie ty nie masz pojęcia.

ocenił(a) film na 1
roach22

Zupełnie jak ty hipokrytko obrzydliwa .

Kileeer

Jestem facetem nędzny trollu

ocenił(a) film na 1
roach22

-.0 hahahah sam sobie dowaliłeś wyzywając mnie od,, troli " jesteś zawsze niżej czyli jesteś na poziomie odchodów trolla, ;)

Kileeer

Jestem wysoko ponad tobą.

ocenił(a) film na 1
roach22

Kolejny dowód , że jesteś niżej . -> Coś w stylu nie bo tak .
Dziecko...
Za chwile przywileje coś innego .

Kileeer

Udawaj kogo chcesz i tak jesteś zwykłym idiotą. Trolluj dalej ja nie odpowiadam.

ocenił(a) film na 1
roach22

Nie musisz mi się opisywać ale zapomniałeś o tym , że nie wiesz co , to jest logika i nie masz mózgu .Ale , to powinno by oczywiste .

ocenił(a) film na 10
bermudy

Powiedział troll... Widać, że na kulturalną dyskusję z mądrymi argumentami cię nie stać. Cieszę się, że nie jestem taki jak ty i potrafię czerpać przyjemność z oglądania filmów zamiast pluć na forum jaki to ten film jest zły i wkurzać się, bo mój ulubiony film jest od niego gorszy, więc muszę mu dać 1/10. Powiem to po raz kolejny, tylko troll da temu filmowi 1/10. Nie lubię jak przez takich trolli jak ty świetne filmy mają pozaniżane oceny.

"Nie rozumiem filmu, więc dam mu 1/10" - tylko szkoda, że 99% oglądających potrafiło go zrozumieć i się nim zachwycić(mowa tu o pewnym idiocie zwanym ciapek z forum Powrotu Króla). Taki kretyn nie pomyśli, że to może z nim coś jest nie tak, skoro nie umie zrozumieć filmu. Lepiej dać 1 i udawać "znafcę kina"

Ryloth

Who's more foolish? The fool or a fool who follows him? - Master Kenobi
Skoro już zidentyfikowałeś trolla, to najrozsądniejszym wyjściem jest przestać go karmić.

ocenił(a) film na 1
nbl_raziel

Widzisz nikt cie nie karmił .

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Co powiedziałeś ?Wielki znawco kina dla nastolatków ?

ocenił(a) film na 1
Ryloth

1 Nie umiesz czytać ze zrozumieniem - ,,to już od razu widzę z kim mam do czynienia - ze zwykłym trollem,"
2 troll - tekst z wikipedii dla takich jak ty dla ludzi , którzy nie wymyślą nic nowego tylko w kółko piszą o tym samym .Film ave zasługuję na 4 no może max 6 , a nie na 8.1 . Znawcy kina ! Brawo
Przepychanki w stylu ,,a ty to taki a ty śmaki " są na poziomie przedszkola widać ten poziom reprezentujesz .

ocenił(a) film na 10
Kileeer

1. Nie wiem, co tu chciałeś powiedzieć
2. Widzę krzesło i nie mogę powiedzieć krzesło, bo to ogólnie przyjęta nazwa, tak? Możesz się z tym tekstem schować, już go tyle razy od ciebie słyszałem, że troll to nazwa z wikipedii. No i co z tego?

3. Niczym nie dasz rady zargumentować oceny 1/10 dla Avengers, a tym bardziej 1/10 dla Powrotu Króla. Niczym. A jeżeli uparcie twierdzisz, że oba filmy to gówna i zasługują na taką ocenę, bo tak, to z kim mam do czynienia jeśli nie z trollem? Sam nawet napisałeś co w tym stylu, że wkurza cię, że niektóre filmy są wyżej oceniane od innych(czyli inaczej mówiąc, twoich ulubionych)

Film, który dostał 11 oscarów(nie cytuj mi swoimi tekstami o globach z profilu) i który uwielbia 99% oglądających musi zasługiwać na 1/10, no nie ma innej opcji. Wszyscy są ogłupieni, bo się tym filmem zachwycają, ale ty jesteś najmądrzejszy.

A co do Avengers, wychodzisz z założenia, że każdy film o superbohaterach to gówno? No to brawo. Jeżeli ktoś nie lubi bohaterów Marvela, to niech po prostu nie ogląda tego, bo tylko takim ten film się nie spodoba. Każdy normalny będzie się świetnie bawił przy tym filmie. Jest to świetnie zrobiony film i zasługuje na ocenę 8 w zupełności. Jest to chyba pierwszy film tego typu, który ma tak wysoką pozycję w filmwebie, więc coś jest na rzeczy. Tylko taki troll jak ty, prawdziwy "znafca" da temu filmowi 1. Nikt, przy zdrowym zmysłach tak nie zrobi.

Lubię pisać takie długie posty:)

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Sorry nie chce mi się tego czytać , bo to to samo w 100%
Ale może jednak poczytam tą komedie .
I co z tego , że niby mnie tak nazywasz sam sobie w skroń strzelasz bo zawsze będziesz niżej .
Pisałem już argumenty na avengers ale czytać cie nie nauczę .
Nie 99% , a 80 dni dokoła świta dostało oscara za miast 12 gniewnych ludzi . Dałbyś hanna monntana forever 10 gdyby dostała 11 oscarów ?Film wp według mnie zasługuje na 7.7 .
,,A co do Avengers, wychodzisz z założenia, że każdy film o superbohaterach to gówno? " czytanie ze zrozumieniem się
kłania ,
Aha tacy ,,zdrowi jak ty "- ,,Jest to świetnie zrobiony film i zasługuje na ocenę 8 w zupełności." , to gówno nie zasługuje na 6 .0 Każdy dorosły (nie po zawodówce) ci , to powie podrzędna istoto .
Na poziomie żądła czy pulp fiction ,, to nie jest POZIOMIE słaby film , który szybko opada.

ocenił(a) film na 10
Kileeer

90% ludzi czytających twoje posty lub przeglądając twój profil, będzie cię uważać za trolla. Chcesz ankietę zrobić żeby sprawdzić?

Aha, nie wiem co to za film wp, ale jeżeli chodzi ci o Powrót Króla, to masz się za znawcę kina, a jednemu z najlepszych filmów w jego historii, dajesz 1. Oczywiście pomijając już fakt, że żaden znawca nie da 1 tak dobrze zrobionemu filmowi jak Avengers. No i żaden znawca nie nazwie żadnego filmu, choćby nie wiem jak był, gównem.Taki z ciebie znawca jak z prosiaka w chlewie. Jesteś co najwyżej "znafcą", a mówiąc prościej, trollem.

Twoje posty i zdania są całkowicie bez ładu i składu, byłeś u psychologa? Możesz je pisać, normalni forumowicze będą mogli się z ciebie pośmiać.

I tak, 99%. Chcesz zrobić też drugą ankietę, kto uwielbia filmową trylogię Władcy Pierścieni? Powodzenia.

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Raczej 90 % fwp czyli 10 % społ w tym 9,99 % to świry takie jak ty .
Aha twoje rozumowania ,,jestem idiotą głupim ".,,tak dobrze zrobionemu filmowi jak Avengers." hahahahhhaahahahahahhhahahahhahhahahahaahhahahahahahahhahahahhahahahhhahah. ,,. No i żaden znawca nie nazwie żadnego filmu, choćby nie wiem jak był, gównem" Jak nazwie ??? Boże trolliczku !

Bez ładu i składu , to twoje szare komórki skaczą ci po mózgu .
,,Twoje posty i zdania są całkowicie bez ładu i składu, byłeś u psychologa?" Polecisz mi , to poczekam , bo wymienisz wszystkich .
Chba 99% zacofańców .
PS cudzysłów wygląda inaczej trollu .

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Nie, myliłem się, 100% uzna ciebie za trolla po ocenach i takich głupich postach. A 99% ludzi uzna Powrót Króla za genialny film.

Jak nazwie? Może tak jak się nazywają oceny na filmwebie. Przy 1 nie zauważyłem podpisu "gówno". To z waszego forum trolli gdzie macie oceny dwie oceny: 1(gówno), 10(sram z podekscytowania jak widzę).

PS. Wiem jak wygląda polski cudzysłów, ale wolę angielski, ty znafco z koziej wólki.

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Oj trolku trolku nie będę członkiem twojej trolowej rodziny . 99%hahahahahahahhahahahahahahahahahahha gówno , to było o tobie ;) nie o filmie . No tak polak , który ciągle pisze o braku mojej znajomości polskiego woli angielski cudzysłów .

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Genialne filmy oceniasz na 1 - jesteś trollem. Powrót Króla(11 ocarów dla przypomnienia) oceniłeś na 1

To, że nie lubisz filmów rozrywkowych, nie znaczy, że są na 1, zwłaszcza, że Avengers to świetnie zrobiony film dla każdego.

Nic nie pisałem o znajomości polskiego, tylko że piszesz bez ładu i składu, co widać po każdym poście.

No 99%. Ile masz sojuszników uważających WP za gówno na 1/10? A ile zostało oddanych głosów? Policz sobie, pewno wyjdzie 99,999999%.

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Idiota film jest genialny ale mam prawo dać mu 1 , a twoje Oscary , to żadna nagroda gwiazdy hollywood olewały je , bo Oscar już nie jest ważną nagrodą tylko złota palma , a władca ile ma palm ?
,,To, że nie lubisz filmów rozrywkowych," - lubię ale nie takie gówniane gdzie wszystko jest takie samo oprócz obsady .
No tak wiesz co , to kontekst ?
A no tak zapomniałem jaki idiota ze mnie no przecież moja ignorancja nie zna granic . KAŻDY CZŁOWIEK NA ŚWIECIE MA KONTO NA FILMWEBIE .
Mam znajomych którzy uważają iż nie wp jest najlepsze , a avengers ,to bajka dla nastolatków . Przywyknij ten film może i jest dobrze zrobiony ale szału nie ma , bo to nic nowego .
Coś w stylu roz*zmy ny miejmy super humorki itd i wplątany jest zawsze w , to śmiertelnik i dobro wygrywa nad złem wow od razu trzeba dać 10 . Gdybym dał 10 , to byś mnie nie mierzył swoją miarą trolla , bo jesteś głupim nastolatkiem , który pokochał film , bo nie ma znajomych i uznał za punkt honoru bronie go i wypisywaniem , że to jest film wybitny czy coś w tym rodzaju . Sam piszesz zdania bez ładu i składu i jak patrze na , to co piszesz , to mi się słabo robi , bo to już śmieszne nie jest , to jest chore jak ty .

ocenił(a) film na 10
Kileeer

A jak są sondaże, to też cała Polska głosuje? Dorośnij. Porównaj ilość głosów ogólnie i ilość głosów na 1 to zobaczysz, że 99,99% tak jak ty nie uważa. Dla ciebie ważna jest palma, bo ci tak wygodniej. No jeżeli genialnemu filmowi dajesz 1, to ja cię nawet trollem nazywać nie muszę.

Avengers nie jest wybitnym filmem, jest po prostu świetnie zrobionym filmem rozrywkowym, gdzie jest mix różnych osobowości, dobre efekty, fabuła logiczna z poprzednimi częściami. Nie wiem czego chcieć więcej.

Nawet nie chce mi się nazwać ciebie trollem, bo po co skoro i tak wszyscy wiedzą.

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Nie jest dla mnie , to wygodne , to tylko prawda . Nie sądzę , żeby dla marnego filmu robili sondę w całej Polsce . No jest genialny ale KAŻDY MA PRAWO DAĆ MU 1.
Fabuła logiczna ahahhahha to , że film ledwie trzyma się kupy , to nie znaczy , że to już jest plus , bo każdy film jest taki .
Niestety mi też się nie chce przypominać twojego tytułu (czyli mojego gówna) , bo każdy NORMALNY człowiek o tym wie ;].

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Po co robić sondę, skoro i tak wszyscy poza tobą wiedzą, że to film genialny? Trollami nikt na serio nie traktuje, a tacy tylko dają 1/10. Oscar jest najbardziej prestiżowy, nie jakieś palmy. Wcześniej twierdziłeś, że globy, teraz palmy, a co dalej? Kokosy?

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Tak wszyscy z twojego domu może .
,,Oscar jest najbardziej prestiżowy," - teraz na poważnie od dawna ta nagroda nie ma już prestiżu tylko wielkie show . Gwiazdy olewały Oscary nie jednokrotnie 1 palma 2 złoty glob dopiero na 3 jest Oscar pogódź się .
Może nobel albo janusz? Co niby w wp jest genialne .?

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Jakby wszyscy nie uważali, że WP jest genialny, to by się w TOP 100, a tym bardziej w TOP 20 nie znalazł. Zobacz też inne światowe rankingi. Recenzje poczytaj to się dowiesz co jest w nim genialnego, one ci to lepiej powiedzą niż ja. Tylko szkoda, że jak wchodzisz w jakiś film i dostał oscara, to on jest na pierwszym miejscu. O nich się najwięcej mówi, więc to one są najbardziej prestiżowe.

Trylogia WP jest genialna i tylko głupiec, "znafca", troll to kwestionuje. Nie musi go wielbić, zdaję sobie sprawę, że jest jakiś tam malutki procent, któremu się WP nie podoba, ale dawanie 1 tak genialnemu filmowi świadczy o debilizmie, trollizmie, itd.

Ryloth

Nie pisz z nim. On tylko wyzywać potrafi. Marny troll do tego kompletny idiota. Jak można brać kogoś na poważnie kto ma nick kileeer.

A teraz do pana/pani kileeer - jako że wiem że odpiszesz swoimi genialnymi tekstami zawierającymi słowa których nie znasz (np: hipokryta) - nie rób tego i nie będę się wdawał z tobą w dyskusję bo owe wymagają choć odrobiny inteligencji, inteligencji której u ciebie próżno szukać.

ocenił(a) film na 1
roach22

Wiesz też mu proponowałem żeby do mnie pisał tobie też .Hipokryta wiem co , to jeśli tego u siebie nie dostrzegasz (-kryzji ) . U mnie da się dostrzec u ciebie nie nawet w tym poście tryskasz hipokryzją .

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Jaki ty głupi nie mówię o tym zdaniu ,,Tylko szkoda, że jak wchodzisz w jakiś film i dostał oscara, to on jest na pierwszym miejscu.
aha czyli doda , to najlepsza polska piosenkarka , bo się o niej dużo mówi .
Tylko , że większość świata nie dała mu 1 miejsca . I było wiele innych lepszych filmów też sobie zobacz internetowe TOP . Jeżeli czerpiesz info z internetu , to powodzenia. Twoje mówienie w kółko o tym samym jest porażające ...
A ocena filmu nie świadczy o wiedzy KOMPROMITUJESZ się.
Osobie , która odnajdzie lek na raka też powiesz , że to troll i idiota jak oceni władce na 1. Film był bardzo dobry , a nie genialny . Tylko 3 filmy są genialne i najlepsze i , to nie zmierzch ...

ocenił(a) film na 1
Ryloth

,,Avengers nie jest wybitnym filmem, " Co za troling dałeś 9 i serce , a to nie wybitny.

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Serce to znaczy, że jest jednym z moich ulubionych. A 9 znaczy "rewelacyjny"

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Serce to znaczy, że jest jednym z moich ulubionych. A 9 znaczy "rewelacyjny"

ocenił(a) film na 1
Ryloth

Wiesz co , to wyrazy pokrewne i blisko znaczne ???
Po co się pytam jak i tak nie wiesz co , to .
Nie ma oceny wybitny .

ocenił(a) film na 10
bermudy

Na moje to każdy, niezależnie czy ma 10 lat, czy 60, nosi jakąś cząstkę dziecka w sobie i nie nic złego w tym, że oglądając filmy fantasy, chce się rozerwać, pomarzyć o innym świecie, poczuć emocje bohaterów i na chwilę się z nimi utożsamiać :) Marzenia jeszcze nikomu nie zaszkodziły, a dośc jest w tym realistycznym świecie smutku i chwil, w których zło wygrywa. Ja z przyjemnością oglądam ten świat na ekranie, w którym jest inaczej :)