PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31745}

Azyl

Panic Room
2002
7,0 102 tys. ocen
7,0 10 1 102148
6,4 47 krytyków
Azyl
powrót do forum filmu Azyl

film całkiem ciekawy ale niektore błędy aż rażą po oczach (może przez to dałem mu taką niską ocenę), wymienię te które jeszcze pamiętam:

- gdy sprzedawca zamyka drzwi azylu, zatrzymują się one jak podstawia palce (że niby takie bezpieczne), a gdy zamykają je złodzieje drzwi gniotą palce raoula
- skoro ten czarny gość zajmuje się pracami nad takimi azylami to dlaczego komunikuje się przez pokazywanie kartek podczas gdy ta kobieta od razu wiedziala co nacisnąć zeby się z nimi skontaktować gdy byli w azylu?
- uderzenie młotem w głowę raoula powinno go conajmniej znokautować na pare dni tymczasem gość całkiem rześko wstaje (nie ma nawet śladów krwi)

tyle pamiętam, wyłapaliście coś jeszcze?

ocenił(a) film na 5
dastan3000

No własnie problem w tym, że się zwraca, zwłaszcza jak oglądając film zdajesz sobie sprawę, że niektórych błędów nie mozna usprawiedliwić w tym momencie stresem bohaterów...sa po prostu nielogiczne.... wtedy cała fabuła kuleje i film traci na wiarygodności :)

ocenił(a) film na 6
stereoid

Film jest niezły, ale byłby lepszy, gdyby wyeliminować te głupie błędy logiczne.

ocenił(a) film na 3
stereoid

Meg jest w azylu jej córka umiera, zabijają jej byłego męża a ona nie otwiera drzwi.
Gdy Meg rozwala kamery przestępcy nie grożą że np. połamią jej córce nogi.
Scenariusz jest mocno naciągany, decyzje postać były idiotyczne ( za wyjątkiem policjanta ).

ocenił(a) film na 10
lukkro

Przecież go nie zabili. Sama dała mu broń i próbował strzelać. Byli zajęci ważniejszymi sprawami w postaci otworzenia sejfu więc nikt nie myślał co zrobić z dzieckiem. Tak czy siak Meg miała broń to w razie desperacji powybijała by ich jak kaczki.

ocenił(a) film na 3
KUBATRIX

Broń zdobyła dopiero na końcu filmu, gdy bili jej byłego męża nie miała jej. Kamery były bardzo ważne powinni zareagować.

lukkro

Nie zdobyła broni na koniec filmu tylko wtedy, gdy Raoulowi drzwi przycięły palce. A co do rozwalania kamer to przecież Burnham co jakiś czas powtarzał, że nie chce, żeby komuś stała się krzywda, więc on na pewno dziewczynie nic by nie zrobił. Może dobrałby się do Raoula, gdyby ten coś kombinował, ale on raczej był zajęty swoją dłonią.

ocenił(a) film na 3
gigus25

fajny film trzymal w napieciu tylko te razace bledy .... mogla wyjsc na chwile na zewnatrz i zadzwonic z komory jak byli na dole corka by obserwowala moniotory czy nie wracaja, albo wystawic komore na patyku przez ten otwor i wyslac smsa, ale koncowka powala, raul dostaje 10 kilowym mlotem w glowe, spada z 5 metrow w dol i nic mu nie jest, nawet sladu po uderzeniu ..... nastepnie pelznie po schodach a matka zamiast wziac pistolet od swojego polamanego, ledwo zyjacego meza i zastrzelic typa to krzyczy zeby on go zastrzelil i szarzuje z mlotkem !! normalnie padaka, mogla chociaz go kopnac ze schodow jak pelzl na plecach i na czworakach :D ogolnie film niezly ale koncowka rozwalila caly film :/

ocenił(a) film na 6
Smigol

haha to tez mnie zniszczylo ;]] gosc spadl z przynajmniej 6-7 metrow po ciosie mlotem w leb , a potem sie podniosl i poszedl na gore. Co prawda na kolanach, aczkolwiek po takim uderzeniu i upadku nie mial prawa sie po prostu podnies..no chyba ze mial gumowe kosci. :)

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

Podnieść jak już..

ocenił(a) film na 6
Unimportant

nie wiem czy zauwazylas, ze w tekscie brak jest polskich znakow oraz innych bledow, wiec czy tak trudno jest sie domyslic, ze to literowka, zwykla nieuwaga, wadliwa klawiatura? Nudzi ci sie w domu, ze czepiasz sie takich bzdur? Czy moze brak litery na koncu pozbawil zdanie sensu? Nie rozumiem takich ludzi...

ocenił(a) film na 6
Unimportant

chyba, ze masz obsesje. Albo manie. Albo coś rownie ciekawego. Wtedy mozna cie zrozumiec..

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

Już się nie tłumacz. Po prostu nie toleruję, gdy ktoś robi błędy. ;)

ocenił(a) film na 6
Unimportant

a kim ty jestes, ze ja bym miala ci sie tlumaczyc? haha, nie rozsmieszaj mnie. ;]
a ja nie toleruje jak ktos sie czepia o bzdury.

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

To po co się tłumaczysz, skoro niby nie musisz? ;) Poprawna pisownia to nie bzdury. Ech.. -,-

ocenił(a) film na 6
Unimportant

Bo rozwala mnie jak zjawia sie strazniczka poprawnej pisowni i czepia sie literowki, ktora nawet nie jest bledem . ;]] wiesz, co to jest blad w ogole? Bo moim zdaniem, to np. brak umiejetnosci poprawnego formowania zdan, nieznajomosc zasad ortograficznych, czy gdzies sie tego tutaj doszukalas? Wiesz, ze istnieje takie pojecie jak literowka, ktora nie jest zaliczna do bledow. ? ;) bledem byloby napisanie slowa "marzenie" przez ż, a nie brak ostatniej litery.. litosci.

ocenił(a) film na 6
Unimportant

w sumie to koncze gadke z toba, zycze sukcesow w wylapywaniu kolejnych zbrodni na slowie pisanym, widocznie nie masz nic ciekawszego do roboty, w zwiazku z czym szczerze ci wspolczuje

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

Każdy może tłumaczyć swój błąd literówką, ale chyba nie muszę ci wierzyć? :D Skoro uważasz, że nie popełniłaś żadnego błędu, to co się tak pieklisz? Naucz się pisać z polskimi literami, w końcu mieszkamy w Polsce oraz życzę większej uwagi przy pisaniu na drugi raz. I spasuj, bo ci jeszcze żyłka pęknie.. ;]

ocenił(a) film na 6
Unimportant

buuu nie zaliczylam dyktanda, jaka szkoda :(

ocenił(a) film na 6
Unimportant

poza tym, tak na marginesie, nie sadzisz, ze zaimek taki ja "ci" uzywany w kontekscie do konkretnej osoby, czyli w tym przypadku mojej osoby, powinnas napisac z wielkiej litery? To taka mala uwaga, bo przeciez zyczysz mi poprawnej pisowani.

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

Piszę z wielkiej litery, gdy mam do kogoś szacunek, a nie wydaje mi się bym miała go do ciebie. Wybacz.. ;]

ocenił(a) film na 6
Unimportant

konkretny pocisk, popadam w depresje ;/

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

Ogarnij się. ;)

ocenił(a) film na 6
Unimportant

jaka riposta, haha.

ocenił(a) film na 8
krolowa_sniegu_2

Tobie za to ich brak. Nara. ;)

ocenił(a) film na 6
Unimportant

no papatki

krolowa_sniegu_2

Zaimki osobowe piszemy wielką literą w listach i oficjalnych pismach. Na forach internetowych używamy małych liter.

Unimportant

jaki troll hahaha musisz być bardzo zgorzkniała skoro wytykasz takie rzeczy. biedny z ciebie czlowiek

ocenił(a) film na 4
stereoid

Mam pytanie - czy dzwoniąc pod numer alarmowy można usłyszeć "proszę czekać"? Bo ta scena autentyczne popsuła mi film.

ocenił(a) film na 6
ZupkaChinska

Dokładnie!

ocenił(a) film na 7
ZupkaChinska

Dzwoniąc pod 112, usłyszałam, że wszyscy dyspozytorzy są zajęci i mam czekać, więc chyba możliwe...

ocenił(a) film na 8
ZupkaChinska

Się czepiacie pierdół.. -,-

ocenił(a) film na 4
Unimportant

Poważne niedopatrzenia to dla Ciebie pierdoły?

ocenił(a) film na 8
ZupkaChinska

Rzeczywiście poważne, że w telefonie usłyszała "proszę czekać". Haha. xD

ocenił(a) film na 4
Unimportant

No dobra, a jak u Ciebie było by włamanie? Z chęcią poczekałbyś na pewno aż ktoś obierze.

ocenił(a) film na 8
ZupkaChinska

A co to ma do rzeczy? Nie pamiętam w którym momencie była ta scena, ale pewnie traktowali to zgłoszenie jak każde inne.

ocenił(a) film na 4
Unimportant

Co mieli traktować jak odezwał się do niej od razu automat?

ocenił(a) film na 8
ZupkaChinska

Rety.. Nie wiem jak to jest, może była zajęta linia czy coś. Nie czepiaj się na siłę..

ocenił(a) film na 4
Unimportant

Nie czepiaj się? Uważam zatem, że koniec dyskusji,

Unimportant

ty wytknelas innej dziewczynie ze zapomniala jednej literki hipokrytko i trollu

ocenił(a) film na 8
kostek_an

Nie popłacz się.. :c

Unimportant

hihihi odpowiedź na poziomie głupiej nastolatki ^^ :))))

ocenił(a) film na 8
kostek_an

Ojej, naprawdę? Przykro mi. ;(

ZupkaChinska

Też zwróciłam na to uwagę! :D

użytkownik usunięty
stereoid

Kobieta jak miala telefon to zamiast szybko wezwac pomoc, wolała sie droczyc z kochanką męża. Nie pomogli jej ci z 911, wiec mogla powiedziec tej kobiecie, ze ma wlamanie w domu i chca ją zabic. Ale po co? Lepiej sobie ją powyzywac.

Bardzo kiepski film.

ocenił(a) film na 7
stereoid

Dość dawno to już oglądałem i nie do końca wszystko pamiętam z tego filmu. Jednak w pamięci pozostało mi mgliste wrażenie, że miał on pewne irytujące momenty. Znalazły się pewne naiwne lub nie do końca wiarygodne elementy, które mi nieco zepsuły ogólnie dobre wrażenie. I przyznam że chyba jednym ze słabszych elementów tego obrazu była rola Foresta. On już tak ma, raz potrafi zagrać rewelacyjnie a innym razem coś mu się nie klei. Ale może taką mu rolę napisano, nijaką. Bo Jodie to oczywiście jak zwykle rewelacyjna. Jedna z najlepszych jeśli nie najlepsza w ogóle aktorka jaką znam.

stereoid

kolejny błąd to taki, że gdy główna bohaterka zabiera do azylu komórkę to zamiast od razu zadzwonić na policję, bo w jej domu jest 3 uzbrojonych facetów to dzwoni do byłego męża.

ocenił(a) film na 5
stereoid

No i przede wszystkim, jako że do azylu nie był przekazywany dźwięk, tylko sam obraz, w scenie przed domem mogła wytłumaczyć wszystko policji i powiedzieć, żeby obstawili dom , zachowując przy tym spokojną gestykulację i prosząc policjantów, żeby zrobili tak samo, coby bandziory myślały, że wszystko jest cacy. Po drugie raczej nie ma bata, żeby nikt z sąsiedztwa nie usłyszał wybuchu gazu.

ocenił(a) film na 4
stereoid

Scenariusz dobry ale sporo niedociagniec, dobry film z jednym bledem nadal bedzie dobry, ale dobry film z piecioma i wiecej bledami to bedzie joz chlam a to jast chlam.