Babcia Gandzia

Paulette
2012
6,7 44 tys. ocen
6,7 10 1 43925
5,3 9 krytyków
Babcia Gandzia
powrót do forum filmu Babcia Gandzia

Czyżby tak ? Nastawiłem się na fajną klasyczną francuską komedię, lekką i zabawną. Co dostałem ? Irytującą główną bohaterkę, zrzędzącą rasistkę z wrednym głosem, rozumem kunszt aktorski, szacunek. Ale naprawdę osobiście tak było mi ją ciężko znieść. No i może gdyby był śmieszny to jakoś bym go przełknął, ten film nie ma w sobie nic.

ocenił(a) film na 4
xsewx

Całkowicie się zgadzam! Dla mnie ten film jest żenujący. Bardzo lubię francuskie komedie, lecz żadna jeszcze nigdy tak bardzo mnie nie rozczarowała. Zmarnowałam czas na oglądaniu staruszki współpracującej z dilerami, gdzie humoru zabrakło, pomimo gatunku ekranizacji. To była istna katorga, po pół godzinie zapewne wyłączyłabym go, gdyby nie fakt, że nie lubię pozostawiać filmów nieobejrzanych do końca. Znalazły się ledwie dwa momenty, gdzie teksty były tak żałosne, iż wybuchałam śmiechem, lecz nie o taki humor mi chodziło.
Zdecydowanie nie polecam.

ocenił(a) film na 3
xsewx

Film niestety słaby mimo dobrego początku. Nie zgadzam się jednak ze złą oceną głównej bohaterki ze względu na rasizm. Jej poglądy rasistowskie na początku były właśnie jedynym zabawny elementem tego filmu i przyznam, że wtedy się uśmiałem ;) Niestety wraz z upływem minut film się tylko staczał.

xsewx

Jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził.Mnie się film podobał.Zabawny , lekki i przyjemny.Macie inne zdanie - ok.

użytkownik usunięty
Marcin5800

Żeby oni choć jakiś gust filmowy mieli, wystarczy zobaczyć że są to osoby które przyznały najwyższe noty filmom takim jak "Avengers 3D", "Silent Hill" oraz "Donnie Darko", buhahahaha...:-)

xsewx

Ja odebrałam film zupełnie inaczej. Główna bohaterka moim zdaniem była super! Właśnie to jej zrzędzenie, te rasistowskie teksty / spowiedź u czarnoskórego księdza, i jej teksty o bambusach -boskie to było :))))
jej skrzywiona złośliwie twarz, nawet głos świetnie pasowały do postaci. Bardzo sympatyczny był też jej wnuczek, koleżanki emerytki też nieźle się spisały, postać księdza fajna była.
Komedię odebrałam jako lekką, dość zabawną, wciągającą, z miłym pozytywnym zakończeniem.