Babel

2006
7,4 174 tys. ocen
7,4 10 1 173691
6,9 37 krytyków
Babel
powrót do forum filmu Babel

Dziwne

ocenił(a) film na 5

Nie zrozumiałem tego telefonu Pitta. Gdy pierwszy raz dzwoni to opiekunka musiała odwołać wesele syna i zostać z dziećmi. Ale potem jak pokazali że jego żona wyzdrowieje to wg. mnie jest dopiero ten telefon i wtedy pozwala jej iść na wesele. Może mi to ktoś wytłumaczyć.

ocenił(a) film na 10
Luki

Pitt dzwonił dwa razy: raz wieczorem a potem rano. Jak pokazywali to z punktu widzenia Pitta, to był ten pierwszy telefon,,kiedy jeszcze myslał, że uda im się znaleźć kogoś innego do opieki dziećmi.

ocenił(a) film na 5
Fitzcarraldo

No może twoją odpowiedź była by i prawidłowa, tyle że jak pokazują ją ze strony opiekunki i ojca to ten dzieciak mówi 2 razy o tym samym zwierzątku w szkole i że jakaś jego koleżanka się rozpłakała. I nadal tego nie rozumiem.

ocenił(a) film na 7
Luki

To byl ten sam telefon, a raczej rozmowa. Te 4 historie w filmie nie rozgrywaja sie w tym samym czasie.

ocenił(a) film na 5
fuck_yeah

No właśnie nie może być ta sama. Też tak pomyślałem, ale raz pozwala opiekunce iść na wesele, a raz każe zostać bo nikogo innego znaleźć nie może.

ocenił(a) film na 8
Luki

Dokladnie. W 1 rozmowie brad pitt nie pozwala tej kobiecie isc na wesele i rozlancza sie a podczas 2 rozmowy mowi ze moze kogos znajdzie na jej miejsce, przez co ona bedzie wdzieczna, Osoby ktore zawsze latwo i precyzyjnie umieja wytlumaczyc i rozpatrzec szczegoly proszeni sa o pomoc :)

ocenił(a) film na 7
Luki

widać jak dokładnie film oglądacie, przecież ten telefon jest bardzo prosty. Od strony opiekunki dzieje się na początku filmu, opiekunka już wie, że jego żona jest ranna itp. a Telfon który wykonuje Brad Pitt na końcu filmu, to ten sam, przecież to logiczne. Tak samo jak na końcu filmu u tego bizmesmena z Japoni w telewizji mówią że tak kobieta 5 dni w szpitalu spędziła, a my widzimy jak ją dopiero przywieźli

ocenił(a) film na 5
dark_Lilith

Tak to jest bardzo logiczne tylko dlaczego w tej samej rozmowie na początku i na końcu filmu raz pozwala się opiekunce jechać a raz nie.
O to mi chodzi bo wiadomo, że historie nie dzieją się równolegle. Widać to już na początku, przy strzale.

ocenił(a) film na 8
Luki

Oglądnąłem jeszcze raz oba telefony. W obu (tym z poczatku filmu i tym z konca) rozmowa przebiega tak samo. Cos Ci sie pomyliło koleś :)

ocenił(a) film na 9
Luki

to jest proste! w całym filmie są 3 telefony od Richarda! 1 i 3 są takie same, a w 2 Richard mówi, że powinna odwołać wesele!

ocenił(a) film na 7
asiulencja

A ja myślę ,że trzeba powołać komisję śledczą bo to jest jakiś UKŁAD !!!!!

ocenił(a) film na 7
asiulencja

ocenił(a) film na 7
asiulencja

ocenił(a) film na 6
Luki

No i wszystko jasne. Przesłuchałem owe "rozmowy" i po prostu rozmowa 1 i 3 to ta sama, a 2 to ta kiedy Sussan jest juz po operacji ale jakaś tam Rachel nie może wyręczyć Amelii i Richard prosi ją o przełożenie ślubu.