Jestem totalnie rozczarowany.
Zmyliła mnie wysoka ocena na imdb i Spacey w obsadzie, ale prawdopodobnie gimbaza zbombardowała portal i dopiero za jakiś czas średnia ocen osiągnie 6.5-7. Lekcja na przyszłość.
Scenariusz, dialogi i gra aktorska na niskim poziomie. Postać głównego bohatera na początku wydawała się trochę ciekawa, ale później już tylko męczyła i śmieszyła.
Poza początkową sceną pościgu nie było nic wartego obejrzenia.
Ledwo wytrzymałem ostatnie 30 min, nie wiem co Spacey i Hamm robią w filmie tej klasy, skoro obaj zarobili ostatnio miliony (House of Cards, Mad Men).
Odważne słowa jak na kogoś kto daje 10/10 czemuś takiemu jak Nowy początek. Baby Driver ma bardzo dobry scenariusz z wieloma zwrotami akcji, a gra aktorska też jest świetna. Trudno się o cokolwiek przyczepić w tym filmie, no może poza nieśmiertelną postacią Buddy'ego, który mimo ran uciekał co chwilę policji.
Arrival zgarnął nominacje do Oskara i Złotego Globa w najważniejszych kategoriach, ponad 350k użytkowników imdb wystawiło mu średnią ocenę 8, a dla mnie osobiście było to wyjątkowe przeżycie.
A Ty sobie obśmiewaj i oglądaj kolejne części Aut i Transformers. Kino klasy b powstało w konkretnym celu.
Oglądałem Auta i Transformes z nudy, mając kartę unlimited można oglądać wszystko, well. Widzę brak argumentów więc zasłona dymna z oscarami i wyśmiewaniem innych produkcji.
Szczerze to scenariusz jest mocnym średniakiem i czymś co przerobił każdy. Najlepszą stroną tego filmu jest montaż. W tym miejscu trzeba się zatrzymać i zobaczyć jak ogromną robotę wykonali montażyści. Świetne połączenie muzyki i obrazu. Jedyna rzecz dzięki, której ten film jest rewelacyjny.
Zgadzam się w pełni! Oceny na imdb i recenzje na Metascore są ewidentnie nieobiektywne.
Zgadzasz się też z określeniem 40-milionowego blockbustera jako "kino klasy B"? xD
Lekka hipokryzja od człowieka który wystawił 10 filmowi który miał tylko ładne kadry.
dzięki za odradzenie, kasa zaoszczędzona. takie prawdziwe opinie pojawiają się długo po premierze na szczęscie garstka ma gust. Te przesadzone recenzje na rotten już mnie wnerwiają, kolejny raz dałbym się nabrać. Podniecają się każdym średniakiem od marvela oceny od 90% w górę przy każdym gniocie wtf ;/