6,3 57 tys. ocen
6,3 10 1 57257
4,2 10 krytyków
Babylon A.D.
powrót do forum filmu Babylon A.D.

Jest to moja subiektywna ocena

W tej produkcji wszystko jest kulawe lub bardzo złe.

Mamy apokaliptyczny świat.Zabrakło mi wyjaśnienia co się stało na świecie że jest tak jak jest. Nie wiem gdzie dzieje się akcja to Rosja czy związek radziecki w każdym razie jakiś totalny chaos z jednej strony globu z drugiej utopijny religijny raj, który ma swoją zabytkową świątynie w Mongolii gdzie są same kobiety...(nowa religia oparta bodajże jest na kobietach) rozumiem że to niby taka " Święta ziemia" z której na świat maja przyjść dzieci z niepokalanego poczęcia które tak jak kiedyś Jezus maja zjednoczyć (czyt. bardziej ubezwłasnowolnić) ludność od królowej Ameryki. Pełno tu niedomówień to najpoważniejszy zarzut.

Rozumiem kino sf, ale bez przesady że wybuch rakiety metr od głównego bohatera nie wyrządził mu poważnych szkód dobrze stracił nogę i trochę reki. Pomijam fakt że kobiecie ta sama rakieta wybuchła 2 cm od twarzy, i uratowały ją dzieci w jej łonie które następnie ją zabiły podczas porodu..

"Zakończenie"?? filmu dla mnie jest bardzo dziwne i strasznie naciagane mija ileś lat on sobie mieszka w domku w lesie z dzieciaczkami nikt go nie znalazł itd. I koniec. Jak by ktoś uciął film, nic na świecie się nie zmieniło. Nie wiem czy to jakieś wyjście by kontynuować ten film w kolejnych częściach czy co? Dla mnie brakuje w nim zakończenia w ogóle.

Ten film powinien nazywać się "Vin Diesel A.D." a nie Babylon, Nie znika on z ekranu ani na moment, ten film bardziej jest o nim niż o tym co dzieje się dookoła, Vin zdominował.

Co to aktorstwa cóż mizeria..., ale to jest Vin on nie gra on dominuje :)

Zdjęcia są tak chaotyczne szybkie mignięcia, gdy dzieje się coś ciekawego walka, strzelanina , nie byłem się skupić na niczym , co 0,5 s zmieniały się ujęcia kamera lata w koło. Jak na kino Sf efektów specjalnych nie było dużo. Ciekawie wyglądały krajobrazy apokaliptycznego świata. Reszta kiepska np. automatcyzne samolociki.. dno aha i Range Rovery w świeci przyszłości które wyglądają jak te dzisiejsze , cóż ...

Film bardzo zły 2/10 spadek na 1 całkiem możliwy.

ocenił(a) film na 6
Cziken

Wszystkiego wiedzieć nie można:)
dlaczego świat jest taki jaki jest dziś też nie pojmiesz, poza zwykłym cynizmem i oportunizmem ludzi, to się nie zmienia.
co do miejsca akcji, to dolna prawa część ekranu mówi coś niecoś, np klasztor był w Kirgistanie. Wątek ze świętą ziemią skąd masz? Po obejrzeniu serialu Plebania tez myślisz że to jedyny i najświętszy kościółek w Pl?

Sprzęt bywa też różny, wiesz, że w magazynach USA są samoloty z lat 50-tych, zmagazynowane na wszelki wypadek, że nie wspomnę o B-52, ile już latają, pół wieku, i mają dalej.

Prawda, że Vin dominuje, ale są i gorsze filmidła.
Klimatycznie, to generalnie uboższa wersja świata Enki Bilala,
ale podobało mi się, nie straciłem 1,5h.

ocenił(a) film na 2
MKWJTC

No rozumiem po części twój punkt widzenia, ale tu wydaje mi sie to dość istotne dla fabuły nie mówię o pokazaniu tego chociaż wyjaśnienie słowem w postaci dialogu. Dlaczego mamy apokalipsę na świecie. I tak podzielone społeczeństwo.

Cziken

Czytaj ciekawostki... Obcieli bardzo duza czesc filmu ...

ocenił(a) film na 2
drachio

No i co z tego że obcięli, mogli sobie zdawać z tego sprawę że spieprzą film. Ostatnio szukałem i nie znalazłem wersji uncut. Co by znaczyło że nikt nie był zainteresowany wypuszczeniem filmu w całość bo całość tez nie wypadła specjalnie a może i jeszcze gorzej.