Według mnie ten film to dobrze zrealizowana produkcja ze świetną fabuła dającą do myślenia (szczególnie na końcu). Rola Vina w tym filmie pierwszorzędna, bo nie sądzę żeby ktoś inny mógł to dobrze zagrać. Ogólnie nie mam zarzutów.
7/10
Faktycznie dobry film. Vin Diesel świetnie zagrał swoją rolę. Kto wie jak będzie wyglądała przyszłość ludzkości. Może akurat tak jak w filmie...
Mi także film się podobał. Vin Diesel świetnie odegrał swoją rolę. Ciekawa fabuła, a niektóre sceny naprawdę robiły wrażenie.
"produkcja ze świetną fabuła dającą do myślenia"
zasmialem sie, nie uwierzylem, sprawdzilem i znowu sie zasmialem:)
dla mnie super film:D polecam:D dziwi mnie jednak ta slaba nota... ale na filmweb wszystko mozliwe, zdecydowanie fillm nie dla dzieci bo nie zrozumieja^^
przeklejasz identyczne bzdety w dwóch wątkach...
może wklej je do wszystkich postów!
http://www.filmweb.pl/film/Babylon+A.D.-2008-119676/discussion/Cyberpunk+w+czyst ej+postaci,1195658#post_5312498
Fabuła jest naprawdę dobra, choć pełna niedomówień. Wiele niedokończonych i niewyjaśnionych wątków psuje cały smak i logikę filmu, ale całość składa się w ciekawą koncepcje.
Ale ja mam jeden duży zarzut - zakończenie. Moim zdaniem było beznadziejne, nie dawało żadnych odpowiedzi, było typowo amerykańskie - "i żyli długo i szczęśliwie". Ponadto zniszczyło cały cyberpunkowy klimat filmu.
I dlatego tylko 7/10 :)
p.s. nie wie ktoś czy książka (która była podstawą scenariusza) została wydana w Polsce?
gdzie ten cyberpunk?? bo ja się nie doszukałem?? kilka tandetnych kabelków nie czyni z tego gatunku, jezu!! to była jeszcze książka??
Jaki jest tego główny wątek? I jaka fabuła oglądałem go 4 razy i za każdym razem nie wiem o co cho...
Fabuły tu praktycznie nie ma. Nic nie trzyma się kupy...
Babka chce zabić tego ... (gra go Vin) z tą jego dziewczyną...
I w końcu nic. Koniec. Co się stało za cholerę nie wiem...
no troche jest jakby ścięty ten film ale przyjemnie sie go ogląda;)
Na marginesie nie chciałbym wyjść na solo z Le Bannerem:D
O co chodzi w końcówce filmu?? To ta babka puściła za nimi tylko 2 czy tam 4 samochody i dała sobie siana? Nie ścigała ich więcej?? dla mnie porażka, a co ma do tego wirus o co z nim chodzilo?
Nie pamiętam już za bardzo filmu i nie pamiętam czy wypuściła za nimi te samochody na oglądając trailer widziałem kilka scen które nie pojawiły się w filmie i była tam taka scena gdzie jakieś samochody gonią właśnie Thoropa (Diesla) i on chyba do nich strzelał z samochodu. Akcja ta działa się chyba na jakiejś drodze w lesie
wEdlug mnie film zajebisty zreszta kazdy film z tym aktorem mi sise podoba nie wiem czemu tak niska ocenka trzeba to zmienic hehe :D
Ten kto uważa że fabuła tego filmu jest dobra ma cos z głową i chyba napewno coŚ bardzo nie tak.
Skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą
W tym filmie nie ma żadnej fabuły.
W ogóle jaka fabuła vin spruty koksami transportuje młoda dziewczynę i jakąs chinkę do usa,po drodze oczywiscie walczy ze złymi ludzmi i oczywiscie zwycięża,bo to vin koks.
W ogóle film jakiś postmodernistyczny,apokaliptyczny i wogóle szkoda wydanych pieniedzy na taką marną produkcję.
Typowy film akcji klasy B.
A co charakteryzuje gatunek:Główny super bohater który napewno przezyje i wszystko co jest złe zabije,oczywiscie w pojedynke.
W sumie ten film jest tak masakrycznie beznadziejny że aż mi szkoda dłuzej czasu tracic na pisanie tego postu.
Pragnę przypomnieć, że to forum raczej nie jest przeznaczone do analizy psychologicznej jego użytkowników i podwyższania własnej oceny poprzez ubliżanie innym, więc raczej wstęp w Twojej wypowiedzi był zbędny.
A jeżeli film był aż tak beznadziejny, to nie żal Ci było czasu na obejrzenie go do końca?
Po pierwsze nikomu nie ubliżam po prostu stwierdzam fakty.
Po drugie nie muszę sobie podwyższac samo oceny,bo w sumie po co.
Ci co mówią że fabuła super to chyba inny film oglądali.
Ja to w sumie tak do końca to sam nie wiem o co chodzi z fabułą tego filmu,ponieważ wątki raczej się nie kleją.
A ja raczej jak już skuszę się na jakis film to prawie zawsze oglądam go do końca nawet jeśli jest mega kiepski,a może koniec filmu mnie zaskoczy,kto to wie.
a z tym cyberpunkiem też przesadziłeś,ale ktoś na szczescie juz o tym wspomniał
a ten mój wstep był bardziej w formie żartu aty sie od razu obrażasz hehe
żeby się obrazić, to musiałabym to wziąć do siebie :) .Jedynie zwróciłam na to uwagę, ponieważ na całym filmwebie roi się od właśnie takich nic nie wnoszących komentarzy, a to strasznie irytuje.
A sądzę, że w tym filmie znalazły się elementy cyberpunkowe: chociażby obraz chyba Moskwy, gdzie miasto jest zniszczone i pogrążone w anarchii, jednocześnie też kontrast z Nowym Yorkiem, wizja realnej Sztucznej Inteligencji, choć masz racje, są to zbyt nikłe aspekty by w pełni zaliczyć ten film do tego nurtu.
I połowa filmu - rewelacja. Scenografia, gra aktorska, wizja przyszłości.
II połowa filmu - masa dziur, niedomówień, zakończenie z (_!_) wzięte. I tym samym film miał ogromny potencjał, ale wyszło, jak wyszło. Najrozsądniej byłoby obejrzeć połowę... tylko jaki to ma sens?
Najlepsza i najsensowniejsza nie ubliżając nikomu opinia na temat tego filmu. Jak by się ktoś wgłębił w ciekawostki tego filmu przeczytał by mianowicie to.
"Studio obcięło 70 minut oryginalnej wersji filmu Mathieu Kassovitz'a, co skróciło czas trwania filmu do 93 minut. Stało się to wbrew jego woli. "
Nie wiem na czym polegało to obcięcie czy było to wycięcie kilkudziesięciu scen. Więc chyba przez to ten film jest taki dziurawy i jest w nim tyle niedomówień.