6,3 57 tys. ocen
6,3 10 1 57257
4,2 10 krytyków
Babylon A.D.
powrót do forum filmu Babylon A.D.

Dobre kino !

ocenił(a) film na 7

Według mnie ten film to dobrze zrealizowana produkcja ze świetną fabuła dającą do myślenia (szczególnie na końcu). Rola Vina w tym filmie pierwszorzędna, bo nie sądzę żeby ktoś inny mógł to dobrze zagrać. Ogólnie nie mam zarzutów.

ocenił(a) film na 7
The_DRx

7/10
Faktycznie dobry film. Vin Diesel świetnie zagrał swoją rolę. Kto wie jak będzie wyglądała przyszłość ludzkości. Może akurat tak jak w filmie...

ocenił(a) film na 8
primeraP10

Mi także film się podobał. Vin Diesel świetnie odegrał swoją rolę. Ciekawa fabuła, a niektóre sceny naprawdę robiły wrażenie.

ocenił(a) film na 6
oski996

"produkcja ze świetną fabuła dającą do myślenia"

zasmialem sie, nie uwierzylem, sprawdzilem i znowu sie zasmialem:)

ocenił(a) film na 8
tonislaw

dla mnie super film:D polecam:D dziwi mnie jednak ta slaba nota... ale na filmweb wszystko mozliwe, zdecydowanie fillm nie dla dzieci bo nie zrozumieja^^

ocenił(a) film na 3
marekk871

przeklejasz identyczne bzdety w dwóch wątkach...
może wklej je do wszystkich postów!

http://www.filmweb.pl/film/Babylon+A.D.-2008-119676/discussion/Cyberpunk+w+czyst ej+postaci,1195658#post_5312498

tonislaw

nadal nie moge uwierzyc, ta ilosc pozytywnych wpisow zle rokuje na przyszlosc...-

ocenił(a) film na 6
The_DRx

Fabuła jest naprawdę dobra, choć pełna niedomówień. Wiele niedokończonych i niewyjaśnionych wątków psuje cały smak i logikę filmu, ale całość składa się w ciekawą koncepcje.
Ale ja mam jeden duży zarzut - zakończenie. Moim zdaniem było beznadziejne, nie dawało żadnych odpowiedzi, było typowo amerykańskie - "i żyli długo i szczęśliwie". Ponadto zniszczyło cały cyberpunkowy klimat filmu.
I dlatego tylko 7/10 :)
p.s. nie wie ktoś czy książka (która była podstawą scenariusza) została wydana w Polsce?

ocenił(a) film na 3
chalvitch

gdzie ten cyberpunk?? bo ja się nie doszukałem?? kilka tandetnych kabelków nie czyni z tego gatunku, jezu!! to była jeszcze książka??

ocenił(a) film na 7
chalvitch

Popieram.

użytkownik usunięty
The_DRx

Jaki jest tego główny wątek? I jaka fabuła oglądałem go 4 razy i za każdym razem nie wiem o co cho...
Fabuły tu praktycznie nie ma. Nic nie trzyma się kupy...
Babka chce zabić tego ... (gra go Vin) z tą jego dziewczyną...
I w końcu nic. Koniec. Co się stało za cholerę nie wiem...

ocenił(a) film na 7

no troche jest jakby ścięty ten film ale przyjemnie sie go ogląda;)
Na marginesie nie chciałbym wyjść na solo z Le Bannerem:D

ocenił(a) film na 4
maseratii77

O co chodzi w końcówce filmu?? To ta babka puściła za nimi tylko 2 czy tam 4 samochody i dała sobie siana? Nie ścigała ich więcej?? dla mnie porażka, a co ma do tego wirus o co z nim chodzilo?

ocenił(a) film na 10
piratd1

Nie pamiętam już za bardzo filmu i nie pamiętam czy wypuściła za nimi te samochody na oglądając trailer widziałem kilka scen które nie pojawiły się w filmie i była tam taka scena gdzie jakieś samochody gonią właśnie Thoropa (Diesla) i on chyba do nich strzelał z samochodu. Akcja ta działa się chyba na jakiejś drodze w lesie

użytkownik usunięty
The_DRx

wEdlug mnie film zajebisty zreszta kazdy film z tym aktorem mi sise podoba nie wiem czemu tak niska ocenka trzeba to zmienic hehe :D

ocenił(a) film na 2

Ten kto uważa że fabuła tego filmu jest dobra ma cos z głową i chyba napewno coŚ bardzo nie tak.
Skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą
W tym filmie nie ma żadnej fabuły.
W ogóle jaka fabuła vin spruty koksami transportuje młoda dziewczynę i jakąs chinkę do usa,po drodze oczywiscie walczy ze złymi ludzmi i oczywiscie zwycięża,bo to vin koks.
W ogóle film jakiś postmodernistyczny,apokaliptyczny i wogóle szkoda wydanych pieniedzy na taką marną produkcję.
Typowy film akcji klasy B.
A co charakteryzuje gatunek:Główny super bohater który napewno przezyje i wszystko co jest złe zabije,oczywiscie w pojedynke.
W sumie ten film jest tak masakrycznie beznadziejny że aż mi szkoda dłuzej czasu tracic na pisanie tego postu.

ocenił(a) film na 6
amarushakur1985

Pragnę przypomnieć, że to forum raczej nie jest przeznaczone do analizy psychologicznej jego użytkowników i podwyższania własnej oceny poprzez ubliżanie innym, więc raczej wstęp w Twojej wypowiedzi był zbędny.
A jeżeli film był aż tak beznadziejny, to nie żal Ci było czasu na obejrzenie go do końca?

ocenił(a) film na 2
chalvitch

Po pierwsze nikomu nie ubliżam po prostu stwierdzam fakty.
Po drugie nie muszę sobie podwyższac samo oceny,bo w sumie po co.
Ci co mówią że fabuła super to chyba inny film oglądali.
Ja to w sumie tak do końca to sam nie wiem o co chodzi z fabułą tego filmu,ponieważ wątki raczej się nie kleją.
A ja raczej jak już skuszę się na jakis film to prawie zawsze oglądam go do końca nawet jeśli jest mega kiepski,a może koniec filmu mnie zaskoczy,kto to wie.

ocenił(a) film na 2
chalvitch

a z tym cyberpunkiem też przesadziłeś,ale ktoś na szczescie juz o tym wspomniał
a ten mój wstep był bardziej w formie żartu aty sie od razu obrażasz hehe

ocenił(a) film na 6
amarushakur1985

żeby się obrazić, to musiałabym to wziąć do siebie :) .Jedynie zwróciłam na to uwagę, ponieważ na całym filmwebie roi się od właśnie takich nic nie wnoszących komentarzy, a to strasznie irytuje.
A sądzę, że w tym filmie znalazły się elementy cyberpunkowe: chociażby obraz chyba Moskwy, gdzie miasto jest zniszczone i pogrążone w anarchii, jednocześnie też kontrast z Nowym Yorkiem, wizja realnej Sztucznej Inteligencji, choć masz racje, są to zbyt nikłe aspekty by w pełni zaliczyć ten film do tego nurtu.

ocenił(a) film na 8
The_DRx

I połowa filmu - rewelacja. Scenografia, gra aktorska, wizja przyszłości.
II połowa filmu - masa dziur, niedomówień, zakończenie z (_!_) wzięte. I tym samym film miał ogromny potencjał, ale wyszło, jak wyszło. Najrozsądniej byłoby obejrzeć połowę... tylko jaki to ma sens?

Vantag3

Najlepsza i najsensowniejsza nie ubliżając nikomu opinia na temat tego filmu. Jak by się ktoś wgłębił w ciekawostki tego filmu przeczytał by mianowicie to.
"Studio obcięło 70 minut oryginalnej wersji filmu Mathieu Kassovitz'a, co skróciło czas trwania filmu do 93 minut. Stało się to wbrew jego woli. "
Nie wiem na czym polegało to obcięcie czy było to wycięcie kilkudziesięciu scen. Więc chyba przez to ten film jest taki dziurawy i jest w nim tyle niedomówień.

ocenił(a) film na 8
The_DRx

Moja nota to 8 /10 Vin jest DEBEŚCIAK