6,3 57 tys. ocen
6,3 10 1 57257
4,2 10 krytyków
Babylon A.D.
powrót do forum filmu Babylon A.D.

Spojlery będą :)

Bo żadnego tam nie wiedzę. Film jest zlepką kilku akcji, a końcówka jest kompletnie bezsensowna. Nie rozwiązuje się motyw "matki przełożonej" zakonu. Po co ta dziewczyna ma takie zdolności? Po co rodzi dzieci?
To są fakty które występują ale nie mają żadnego wpływu na akcję i sens filmu, równie dobrze mogłoby ich nie być i byłoby ok.
Reżyser widać inspirował się filmem "Ludzkie dzieci" ale tylko tyle, reszta jest nieporozumieniem.
Słyszałem że film padł ofiarą producentów, został skrócony i pocięty.
To chyba jedynie wyjaśnia dlaczego jest tak kompletnie bezsensowny, bo żaden normalny rezyser nie zostawiłby swojego filmu w takim stanie.
Pozostaje nam czekać na wersję reżyserską lub skreślić ten film na zawsze.
W takiej formie jest nie do przyjęcia.

MikeWodzowski

Niestety producenci skrocili ten filmi tak jak ty nie zrozumialem za bardzo dlaczego ta cala blondynka jest az tak wazna.

Kassovitz nie wzorowal sie na ludzkich dzieciach tylko bodajze na inspirowal sie ksiazka.

Pierwotnie film mial trwac 160 min!!! niestety producenci postanowili skrocic go o ponad 60 min i stad te niedociagniecia.:/

ocenił(a) film na 3
Maniek2008

Film skojarzył mi się "Ludzkie dzieci" poprzez taki "militarystyczny" klimat, świat w stanie wojny, wojsko na ulicach itp. Tam zostało to pokazane perfekcyjnie. Plus bohater podróżujący z "dziewczyną-przesyłką", podobne wątki. Ale na tym podobieństwa się kończą.
Mam nadzieje że jednak wyjdzie kiedyś wersja reżyserska.

MikeWodzowski

rowniez zyczylbym sobie wersji rezyserskiej ale na pewno nie w najblizszym czasie (czego bardzo zaluje) .