6,3 57 tys. ocen
6,3 10 1 57257
4,2 10 krytyków
Babylon A.D.
powrót do forum filmu Babylon A.D.

Byłem dzis w kinie w Dublinie i widziałem wersję amerykańską.W Polsce będzie 11 minut dłuższa.Film jest okej ale mogło być dużo lepiej.Gdyby wycieli scenę bójki w dyskotece,pościg samolotów ze skuterami i ostatnią scenę pewnie dużo więcej osób byłoby zadowolonych.A tak mamy Ludzkie dzieci z masą akcji często głupią.Z książki mało zostało i to boli.Kocham Diesela ale nie można z ambitnego materiału robić XXXa.Wiem,że to nie jego wina tylko Foxa ale jak zobaczycie film to się przekonacie,że zostały same sceny akcji i kilka dialogów dla zrozumienia sensu fabuły.

Film nie jest zły ale boli zmarnowany potencjał.Można isc do kina ale chyba lepiej poczekać na tą dłuuugą wersję Kassovitza.

ocenił(a) film na 4
Wojtek_dpo

A powiedz czy film podziela kasus np "Vantage Point" czy "Ultraviolet" gdzie mamy znakomite zwiastuny i film totalnie zdupniały, czy może film jest dobry, a paranoję na jego punkcie zapoczątkował sam Kassovitz ogłaszając przed premierą całemu światu, że niepozwolili mu nakręcić tak jak sam tego chciał i z stąd tak słabe oceny.

aha czy te "11 minut" moga coś zmienić w ogólnym odbiorze, czy nie bardzo ?

ocenił(a) film na 7
FvJ

Nie no Ultraviolet to kicha na potęgę.W Babylon AD widać zmarnowany potencjał i to boli.Film jest niezły i tyle.Jak ktos lubi takie futurystyczne klimaty to warto zobaczyć ale jak nie to lepiej na dvd poczekać.

ocenił(a) film na 4
Wojtek_dpo

Ja sam byłem dziś w kinie na Babylonie, też w Dublinie, więc pozdrawiam ;) (chodzisz do Cineworld, btw?).
Film ogólnie rozrywkowy, efekty miejscami niezłe, akcja toczy się dosyć szybko i czasami nawet nie wiadomo co się dzieje. Zakończenie w ogóle nie pasuje do reszty filmu, troche się zawiodłem. Ogólnie średniak na koniec lata, dam 5/10.

ocenił(a) film na 7
Hasacz

Tak chodzę do Cineworlda.Tak te zakończenie jak z reklamy Danio czy coś.Fakt średniak na koniec lata ale chciałbym zobaczyć tą dłuższą wersję.
Pozdro

ocenił(a) film na 4
Wojtek_dpo

Wojtek, a kiedy u siebie w Dublinie bedziesz miał tropic Thunder? bo przyznam się lekko się napaliłem, i chciałbym od kogoś sprawdzonego ;D usłyszeć opinię, bo te z zachodu są bardzo różne, a wiadomo że w polsce wszystko jest na szarym końcu ;/

ocenił(a) film na 7
FvJ

19 września dopiero czyli tydzień przed Polską ale pewnie jakieś pokazy wcześniej będą!Pineapple expres 12!Film ma bardzo pozytywne recenzje
jak na film Stillera.Na Rottentomatoes.com ma 83% czyli jest kapitalny.

Wojtek_dpo

Odnosnie Tropic Thunder.... przykro mi, ale wg mnie film to kicha do potegi :(
Tak szczerze rozesmialem sie na maksa moze w 3,4 momentach. Duze rozczarowanie, ale moze to tylko ja... Ogolnie ciezko teraz o jakas naprawde dobra komedie.
Pozdrawiam!

Remedy81

A mi się Tropic Thunder podobał, dobrze zmiksowany humor z akcją oczywiście o ile ktoś lubi takie rzeczy.Najlepiej się jest nie nastawiać na coś wielkiego,ale film naprawdę niezły,zabawa nawiązaniami do kina wojennego plus parę aktorskich niespodzianek.Polecam w sumie i pozdrawiam.

Edward_Nozycoreki

Mam jedno pytanie do Wojtka: Po ile wychodzą ci bilety do kina w Irlandii?:P Pytam z ciekawości. A co do Babylonu,myśle że przydała by się wersja reżyserska na dvd za jakiś czas, sądze że powstało świetne filmidło tylko Fox je spłycił na swoje potrzeby.Ta godzina plus chyba robi różnice bo z założenia wersja Kass... trwała poderze 160 minut a tu tylko 90.Trochę szkoda zmarnowanego potencjału faktycznie.

ocenił(a) film na 7
Edward_Nozycoreki

Ja też sądzę, że wersja reżyserka Babilonu będzie innym filmem.
Co do biletów to zależy kiedy idę.Za Babilon AD zapłaciłem 6 euro.Mogłem 12.Zależy kiedy i o której się idzie.Na co już znaczenia nie ma.