W TV zawsze to co ma niską ocenę... ;) Jak nie będziesz wiedział jaki film leci w tv (bo jest kilka o tym samym tytule) to patrz na ocenę ;)
Horror najlepszym sposobem na stres...ok;) Ja co prawda jestem już przyzwyczajona do horrorów i oglądam je z powodu dużej sympatii do tego gatunku, ale raczej większość ludzi horrory w jakimś stopniu stresują;)
Spoko, tylko dlaczego TVN w tej swojej ramówce na "środowe horrory" nie puści czasami czego ambitniejszego. Jak na przykład Rec, Sierociniec, Amityville, Zejście, Lustra, 28dni/tygodni później itp. To są produkcje tak samo z przed kilku lat i na pewno ciekawsze. Można też puścić coś z klasyki, to nie zawsze wybiorą najgorsze gówno.
Zejście już puszczali, Amityville również i 28 dni/tygodni o ile się nie mylę też i to chyba nawet wszystkie te produkcje w ramach środowych wieczorów. Oczywiście Blada powtarzają już setny raz więc nich ich nie trzyma przed puszczeniem wcześniej wspomnianych filmów ponownie. Ale co do tego, że wybierają lipne filmy zgadzam się, albo powtórki albo badziewie, odnoszę przez to wrażenie, że w ich słowniku figuruje horror=kiczowaty film na zapchanie programu. Jeśli chodzi o moje propozycje to wolałabym zobaczyć ponownie jakieś klasyki tzn. Egzorcysta, Omen, Dziecko Rosemary, lepszy odgrzewany klasyk niż odgrzewane g...
Myślę że za dużo nie stracę jak zacznę oglądać teraz ;P
A jeśli chodzi o ambitniejsze filmy, to co prawda za tydzień puszczają Węże w samolocie, ale za 2 tygodnie Krzyk ;)
Węże w samolocie, to może być dobra komedia;) Niestety mnie bagno w ogóle nie wciągnęło.
Tylko te filmy co wymieniłeś to już leciały jakoś na czasie w telewizji i po co oglądać co chwile to samo, a to jest jednak inny film, do którego szersze grono nie ma dostępu i jednak może sobie obejrzeć, a tak między słowami, to uważam, że ten film był naprawdę niezły, mi się podobał - 7/10.
Film calkiem dobry jak dla mnie.Ja bym go nie zakwalifikował do klasy B. Ale kazdy sam oceni . Daje 6/10 ze spokojem ;)
horror z definicji to kino stricte rozrywkowe, więc jak najbardziej odstresowujące. a fakt, że gra w nim Whitaker nie znaczy że to nie kino klasy B. btw to moja opinia jest do traktowania z wielkim przymrużeniem oka:)
co do filmów zejście, rec, lustro, amityville to są to produkcje kasowe = kosztują. tvn nie puści ich w środę jeśli już, only piątek. btw aż taaaaaak ciekawe to one nie są ;D
Klasa B jeśli chodzi o horrory to nawet komplement, bo patrząc na niektóre można by myśleć o klasie Z;) Mimo, że nie lubię filmów o jakiś nadprzyrodzonych mocach, to zobaczę co ma bagno do zaoferowania.
ja chyyyyyba też. za blisko telewizora mam komputer, a niestety ciężarne baby nie lubią się przemieszczać ;D
Hmm czyli ja muszę mieć takiego pecha że za którym razem nie spojrzę w program to musi lecieć jakiś badziew zamiast filmów które wyżej wymieniłem. Co do blejda, to nie uważam żeby ta seria była słaba jednak pojawiała się na pewno częściej niż takie "Zejście" "Amityville" itp. Dla mnie jest to zwykłe zapychanie ramówki puszczaniem całej serii.