Może na siłę się tu doszukuję drugiego dna, ale moim zdanime sprawia to że film jest ciekawszy. Interpretuję go w taki sposób że dochodzi do śmierci głównego bohatera - tu jedynie nie jestem pewien czy następuje ona zaraz na początku gdzie widzimy jak skacze z dachu, czy w restauracji kiedy dostaje zawału. Następnie trafia do wspomnianego dwukrotnie w filmie piekła, tkwiąc w hazardowej pętli i nie mogąc się nasycić. W tym wszystkim pojawia się rownież postać Dao Ming - jej dusza została już ostatecznie skazana na potępienie, ale wciąż może pomóc Lordowi Doyle i jej zadaniem jest przeprowadzenie testu, który ma zaważyć nad tym czy dołączy do niej w buddyjskim piekle Naraka. Ostatecznie widzimy jednak że udaje mu się odkupić winy - najpierw spłaca długi, zrywa z nałogiem i odrzuca ostatnią partyjkę ze starą kobietą, która w rzeczywistości jest kuszącym go do pozostania w tej pętli diabłem, a na koniec spala pieniądze w ramach daru dla duchów i ostatecznie kończy z przeszłością spalając dawne "ja". Zostaje przepuszczony na na te lepszą stronę - w tle na drugim brzegu widzimy Macau ktore zostawił za sobą widzimy i fajerwerki - koniec :) Nie jest to fipm wybitny, ale jest ciekawszy niż wielu ludziom może się wydawać - myślę że trafi szczególnie do ludzi którzy mieli kiedyś podobny problem do głównego bohatera...