PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10003598}
6,5 11 tys. ocen
6,5 10 1 11124
5,9 33 krytyków
Ballerina. Z uniwersum Johna Wicka
powrót do forum filmu Ballerina. Z uniwersum Johna Wicka

Jakbym oceniala wszystkie JWicki na "powaznie" i porownojac do ambitnego kina, to co. Bylyby to 6tki, 7mki, moze ktoras czesc bym wyroznila ocena 8. Ale nie. Ja kocham te filmy, to jest moja rozrywka. Piekna sieka. Widzialam wszystkie czesci po jakies 5 razy. To moj brainrot. Swietnie sie przy tym bawie, czasem sie zasmieje, relaksuje mnie to. Nie amerykanska komedia, nie rom-com, nawet nie czeski film! (Choc KOCHAM). Dla mnie to jest rozrywka najwyzszych lotow i daje 10/10, zlinczujcie mnie. Mega czekalam na ten film i sie nie zawiodlam, czekam na kontynuacje, niech zrobia 5 czesci Ballerina cappucina, pojde zawsze na to do kina x) Obczaje wszystkie.

Walka koncowa na fire-torch (jak to przetlumaczyc? Pochodnie? Haha) Z A J E B I S T A.

A nowy John Wick w 2028??? Nie wiem co oni wymysla, wskrzesza go czy sklonuja, mam to w d. Dawac mi 20 czesci tego filmu i pop corn do tego.

ocenił(a) film na 10
chaoschaos

Zgadzam się w 100%.

ocenił(a) film na 9
chaoschaos

Doskonale powiedziane, zgadzam się. To taki mój comfort zone, idealnie skrojona rozrywka pode mnie ze świetnymi postaciami, które lubi się po kilku minutach na ekranie.

chaoschaos

Wypowiedź pełna entuzjazmu, aż miło czytać! Zgadzam się, są filmy, które nie mają pobudzać szarych komórek tylko zapewniać nam rozrywkę, a Wick jest do tego idealny. Wincyj!

ocenił(a) film na 9
chaoschaos

Zgadzam się w 100%! Wszystkie części Johna Wicka obejrzałem kilka razy, bo to dla mnie rozrywka w czystej postaci. Ballerina daje radę, dobrze się to ogląda!

chaoschaos

True :)

ocenił(a) film na 7
chaoschaos

:( ("Ballerina. Z uniwersum Johna Wicka") Kolejna profanacja języka Polskiego. Dlaczego Niemcy tłumaczą tytuły filmów na polski rynek!? Powino być "Balerina" i tyle to wszystko. A sam film jest nawet bdb. Nie zdziwił bym się jak by sie okazało że niebezpieczne sceny z udziałem Ana de Armas były robione bez dublera. Prawdo podobnie on chce dorównać Keanu Reeves czy Tom Cruise, tak jak w filmie o Blondynka o Marilyn Monroe.

ocenił(a) film na 10
RODIMUS007

W sumie to powinno byc "Baletnica" jak juz sie czepiamy. Watpie czy ta ballerina to nawiazanie do j.niemieckiego, slowo ballerina jest z j.wloskiego i pisowania jest jak najbardziej poprawna.