Niech ktoś mi wyjaśni gdzie do cholery znajduje się ten spin off na osi czasu.
Wg tworcow miedzy 3 czescia a 4 ale ten scenariusz jest tak dziurawy i absurdalny ze sam jestem skolowany po obejrzeniu tego filmu
Ja za cholerę nie dopatrzyłem się czy Wick nie ma w tym filmie 4 palca lewej ręki ? Stracił go w 3 części, w 4 to podtrzymali więc i w tej powinien go nie mieć.
Też tego się dopatrzyć nie moglem, ale sprawę komplikuje jeszcze bardziej jedna rzecz: pistolet Johna w Ballerinie to Pit Viper 1911 którego dostał na koniec 4 części gdy zmierzał na pojedynek z Markizem. Jak wiemy, stracił ten pistolet na schodach. Jeśli akcja w miasteczku kultu rozgrywa się po wydarzeniach z 4 części i faktycznie jest jak się każdy domyśla i że John sfingował swoją śmierć, a rozmontowane resztki pistoletu pozbierał nie wiem, Winston i mu oddał to po jaką cholerę wracałby zza grobu i zdradzał to, że żyje żeby śmignąć burzycielkę. Walczył o to, żeby to życie high table już go w żaden sposób nie dotyczyło.
A ten Pit Viper to nie jest powszechna broń jak np Glocki więc to nie mogło mieć miejsca między 3 a 4 częścią
Scenariusz i zachowanie ciągłości w tym filmie to jeden wielki ból.
Są jeszcze dwa szczegóły, które jednoznacznie wg mnie daje znać, że Bellerina jest między częścią 3 a 4 . W 3 części jest scena pomiędzy 25 a 26 minutą gdy ballerina Unity Phelan ( aktorka tak się nazywa, ale wychodzi na to, że to wtedy jest Eve ) tańczy przed Katią ( Anjelicą Huston ) i ma niemalże identyczne dziary na plecach i ramionach jak Eve w filmie " Ballerina " . A także w Ballerinie mamy tą scenę skopiowaną niemalże z 3 części gdy Johnowi wypala krzyż na plecach w ten sposób przerywając mu bilet, a Eve patrzy na to z boku bo drzwi do pomieszczenia gdzie jest Katja & John są otwarte/uchylone. I przecież John rozmawia chwilę z Eve potem normalnie w szkole.
To proste. Akcja dzieje się w alternatywnej rzeczywistości.
W timelinie jaki znamy Eve nie mogła spotkać Wicka w tej sekciarskiej wiosce. Gdyż jak go widziała w teatrze/operze to Ruska Roma się go wyrzekła. Więc jak mieli korzystać z jego usług jak do rodziny go przywrocili w 4czesci, w momencie gdy Consierge był już martwy, a Continental Winstona zniszczony. A jak widzimy na sam koniec Balleriny oboje mają się świetnie. Dodatkowo w trójce gdzie nie ma miejsca na misję poboczne John kończy upadkiem z budynku i wraca do formy w momencie gdy Consierge jest już martwy i dalej wszyscy na niego polują. Ile John ma palców i czy Katia ma bliznę na dłoniach (z 3czesci) w kinie ciezko się dopatrzyć. Dodatkowo w tym filmie John zyskał umiejętność teleportacji i um. sensoryczne bo nic innego nie tłumaczy jak tak szybko się w tej miejscowości znalazl i jak błyskawicznie ją wytropil