PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847524}
5,5 12 tys. ocen
5,5 10 1 12120
2,5 13 krytyków
Banksterzy
powrót do forum filmu Banksterzy

Dziwne uczucie jak widzisz napisy końcowe. Film się kończy światła się zapalają, dociera do Ciebie, że film nadal trwa. Sprawa tkwi w sądzie. Już trzeci rok a bank przesłał wczoraj kolejną dopłatę do kredytu. Powód? Przekroczenie zadłużenia w stosunku do wartości mieszkania. Po 14 latach regularnej spłaty. Dziękuję za ten film. Kolejne kilka cegiełek pękło w murze kłamstwa wokół CHF.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
JJ_Bz

bo innych nie było - tzw brak zdolności w PLN , u mnie całe osiedle tak brało, i co 200 osób i żaden czytać nie umiał?? i nie wiedział co to ryzyko walutowe??

ocenił(a) film na 7
Bartek_x_2

No tak, najwidoczniej tak. Ja też w złotówkach miałem mniejszą zdolność, a nie miałem zdolności na to, co chciałem kupić. Miałem za to zdolność we frankach. Zrezygnowałem zatem z tego, co chciałem kupić, wziąłem mniejszy kredyt w złotówkach i kupiłem mniejsze mieszkanie, do tego nie w dużym mieście, tylko pod nim. I też już dawno kredyt spłaciłem, jak kolega wyżej.
Dodam tylko, że na początku prawie wszyscy znajomi frankowicze śmiali się ze mnie, że jestem głupi. I tu Was zaskoczę - może to i prawda, bo ja wszystko spłaciłem i nikt mi nie dopłacał, nie pomagał, a frankowicze polamentowali i pomoc otrzymali.

pejot_21

Kredyty kredytami a film żenada

ocenił(a) film na 5
pejot_21

O, to to. Brałem kredyt na mieszkanie w 2006 i też mi chcieli wcisnąć franki. "będzie pan mógł większe kupić" - przekonywali :D. Lecz nie skusiłem się na większe, wziąłem w złotówkach i już prawie spłaciłem. Ale co się najpierw nasłuchałem od różnych koleżanek i kolegów, że jestem frajer, wszyscy biorą we frankach, frank jest ok i w ogóle.

ocenił(a) film na 7
JJ_Bz

Leczysz się pewnie też sam, bo jesteś mądrzejszy od lekarzy?