PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=847524}
5,5 12 tys. ocen
5,5 10 1 12213
2,6 10 krytyków
Banksterzy
powrót do forum filmu Banksterzy

Film warto zobaczyć. Mnie trochę przybliżył problem osób, które zaciągnęły kredyty przez banki. Przerażający obraz jak działa ta cała machina. Karolak I Kozuchowska w zupełnie innych rolach, zaskoczenie. Czy tylko mnie tytuł i trailer przypominał filmy Vegi? Dla uprzedzonych - zupełnie inny klimat filmu :)

a_g_85

Dokładnie, mam prawie takie same odczucia. Tyrają tego Królikowskiego po różnych filmach i rolach, no i widać, że niczego nowego w polskim filmie już nie zrobi. Styl Vegi, bardziej uznaję to jako "naśladownictwo", nieudolne ale jednak naśladownictwo pewnych ujęć i scen. Tematyka aktualna, bo kto nie ma kredytu lub problemów finansowych? Mechanizm banków i układów pokazuje tylko czubek góry lodowej. Dla mnie sam ten czubek jest wystarczająco przerażający i dlatego jeśli nie muszę, to wolę, biedniej ale spokojniej żyć...

a_g_85

I co dowiedziałaś się z tego filmu jak działa ta cała machina? :) to nie dokument.

a_g_85

jeśli o tej sprawie czerpiesz informacje z marnego filmu żerującego na temacie, to trochę ci współczuję.

ocenił(a) film na 7
haunter13

Dziekuje Ci bardzo. Przyda sie ;)