PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=779258}

Bar

El bar
2017
5,7 6,6 tys. ocen
5,7 10 1 6596
4,6 14 krytyków
Bar
powrót do forum filmu Bar

Ja się dobrze bawiłem bo od początku nie nastawiłem się na dzieło sztuki filmowej jak co poniektórzy komentujący. Ten film to gatunek - komedia i tak trzeba do niego podejść.

Spoiler:

Kobitka wstrzyknęła sobie na końcu antidotum.. Przez połowę filmu miałem wrażenie, że to nie jest działające antidotum tylko jeszcze gorsza trucizna.. Trzeba by wrócić do sceny z czytaniem smsów. Końcowa scena byłaby wtedy tym bardziej ciekawsza - wyszła i szczęśliwie chodzi po ulicach nieświadoma swojej tragedii :)

ocenił(a) film na 6
flowproba

nieświadoma swojej tragedii ?? wat?

ocenił(a) film na 8
flowproba

Nie tylko do sceny smsów ale do samego początku, gdzie cyganka przekleła ją: obyś owrzodziała, oby Ci wypadły zęby...
Facet wojskowy wstrzyknął "antidotum" i zdecydowanie mu si pogorszyło, a SMS pisali że nie ma pewności czy antidotum zadziała. Choroba roznosi się przez dotyk i sądząc po środkach jakie podjął rząd, to wiedza ze to dziadostwo ultra zaraźliwe. A mimo to pani paraduje po całym mieście rozniszac chorobsko wygladajac powiedzmy - nie codziennie i nikt - żaden policjant, żaden strażak itd nie zaczępi jej żeby zapytać co się stało.
Doskonały film na weekend z koronawirusem (przed tv A nie na miescie). ;-D

ocenił(a) film na 6
ss20

Przy wojskowym jestem skłonna trzymać się wersji, że on to rzeczywiście zrobił za późno. Do tego możemy dyskutować o wadze ciała vs dawce leku i wtedy ona ma większe szanse, że to zadziała dobrze. Natomiast na jej miejscu bardziej przerażałaby mnie wizja zakażenia ściekami. Od razu do kąpieli, szpital i antybiotyki profilaktycznie.

ocenił(a) film na 9
ss20

Pani paradowala po miescie ale raptem kilka minut, niewiadomo jak dalej potyczyly sie jej losy. W filmie bardziej moim zdaniem chodzilo o przemianę bohaterow jaka dokonala sie w nich w sytuacji zagrożenia życia. "Bar" przedstawił ja doskonale. Oczywiście ten temat byl juz walkowany w kinie i literaturze wiele, wiele razy, ale jak chodzi o formę tego przesłania to jedna, wielka rewelacja