PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687387}

Bateria

The Battery
2012
6,0 1,7 tys. ocen
6,0 10 1 1702
5,1 7 krytyków
Bateria
powrót do forum filmu Bateria

Po pierwsze nie jest to horror tylko film psychologiczny. Jeżeli ktoś szuka tandetnej rozrywki dla mas gdzie tłumy zombie rozrywają ludzi a krew leje się wiadrami to nie jest to film dla niego. Film cechuje genialnie dobrana muzyka, rewelacyjny klimat, wartości artystyczne. W dużym skrócie: perypetie dwójki mężczyzn zmagających się z codzienną rzeczywistością. Trzeba koniecznie obejrzeć - sugestia skierowana tylko dla odbiorców lubiących ambitne kino.

Tengo_1Q84

po 1 to jest horror bo jest tematyka zombie poza tym jest cos takiego jak horror psychologiczny

ocenił(a) film na 8
hercules38

Taki sam horror jak:
Fido (2006),
Maggie (2015),
Zombiebobry (2014),
Burying the Ex (2014),
Taniec truposzy (2008),
Zombieland (2009),
Wysyp żywych trupów (2004),
Doghouse (2009)
Noc żywych kretynów (2004)
Noc żywej Deb (2015)
Noc żywych Żydów (2008).
Poziom grozy ten sam co Fido. Wszystkie pozostałe wymienione tytuły są dużo bardziej przerażające. Na pewno w którymś z odcinków Scooby-Doo też był poruszony temat zombie.

Tengo_1Q84

ale film z zombie moze byc horrorem lub horrorem komediowym ale nie moze byc dramatem ani samym psychologicznym koles

ocenił(a) film na 8
hercules38

więc Scooby-Doo nie jest bajką dla dzieci to jest horror komediowy? Zresztą Fido (2006) nawet na filmwebie jest sklasyfikowany jako czarna komedia nie horror a trudno o film bardziej o zombie. Jeden z głównych bohaterów to zombie.

Tengo_1Q84

bajka to nie film wiec to nie to samo co filmy z aktorami i i nie pajacuj z tymi odpowiedziami swoimi napisz cos madrego

ocenił(a) film na 8
hercules38

Po pierwsze nie jestem twoim kolegą. Po drugie widzę, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Poziom twoich wypowiedzi też wiele mówi o tobie... albo jesteś dzieckiem albo twoje IQ na to nie pozwala. Oprotestuj też redakcję filmwebu za to, że nie nazwała "Fido" horrorem a bajka to na pewno nie jest. Prowadzenie dalszej rozmowy nie ma z tobą sensu.

Tengo_1Q84

nie ogladalem buraku tg fido po 1 po 2 nie badz bezczelnym dzieckiem mozesz byc jedynie ty wiec grzeczniej

ocenił(a) film na 8
hercules38

A więc niski poziom IQ tak właśnie obstawiałem :)

Tengo_1Q84

popatrz na swoj ja mam minimum 2 razy wyzszy :D

ocenił(a) film na 8
hercules38

Obydwoje zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy. Obrzucanie się błotem i chwalenie IQ jest niesamowicie niedojrzałe.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem