PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106376}

Batman - Początek

Batman Begins
2005
7,6 369 tys. ocen
7,6 10 1 369292
7,4 74 krytyków
Batman - Początek
powrót do forum filmu Batman - Początek

Jedna z najlepszych jakie ostatnio sluchalem.Hans Zimmer i James Newton Howard jednak są gwarancją sukcesu.Jeżeli ktoś zna jakies dobre soundtracki z filmów to niech pisze...A co do filmu to się jeszcze nie wypowiem bo mam zamiar dopiero na niego isc w najblizszym czasie pozdro all

ocenił(a) film na 3
malowiem

No znam wiele dobrych soundtrackow, ale jeśli sądzisz, że ścieżka z "Batman Begins" jest rewelacyjna, wątpie, żeby przypadły ci do gustu.

ocenił(a) film na 10
malowiem

Cześć!Właśnie dopadłem w swoje ręce soundtrack z jednego z moch ulubionych filmów"SIN CITY" Ścieżka dźwiękowa zarówno jak film jest zajebista.Podoba mi się jeszcze soundtack z "DANNY THE DOG",BRAVE HEART","GLADIATOR" i wiele innych.Nie wiem co ci jeszcze polecić.Jeśli chcesz to napisz o jaką muzę ci chodzi to się dostosuję.A co do "BATMAN BEGINS"muszę przyznać że ciary mnie przechodziły kiedy go oglądałem...i oczywiście słuchałem :)))POZDRO

Mr_Hell

K meyer to podaj jakie wedlug Ciebie sa dobre......Dzieki 666Hell "Gladiator" i "Braveheart" rzeczywiscie bardzo dobre ściezki a co do "Sin City" to musze sobie zalatwic bo film rzeczywiscie zajebiscie zrobiony i muza tez chyba byla fajna zaraz to sobie zassam z neta pozdro all

ocenił(a) film na 3
malowiem

Jakie wg mnie są dobre? Szykuje się długa lista ;) Jeżeli spodobał Ci się OST do Szeregowca Ryana (świetny Hymn to the Fallen), to proponuję zgłębić twórczość Williamsa. Moim faworytem jest OST z HOOK'a. Dalej możesz zaznajomić się z Jurassic Park i trylogią SW, na początek.

Innni świetni kompozytorzy i proponowane tytuły:
PHILIP GLASS - the Hours, MICHAEL NYMAN - the Claim , JAMES HORNER - Willow, HANS ZIMMER - Prince of Egypt, Lion King, JOHN DEBNEY - Passion, Bruce Almighty, DANNY ELFMAN - Edward Scissorhands, Batman, YEONG WOOK JO - Oldboy (Jeśli nie cały OST to przynajmniej the Last Waltz), Marc Shaiman - City Slickers, ALAN SILVESTRI - Forrest Gump, Back to the future, JERRY GOLDSMITH- First Knight

Z naszych polskich kompozytorów:
WOJCIECH KILAR - the Portrait of a Lady, MICHAŁ LORENC - Zabić Sekala, Bandyta, ABEL KORZENIOWSKI - Pogoda na Jutro...

To tyle na początek :)

K_meyer

Heh dzieki wielkie K meyer widze ze takze lubisz posluchac soundtrackow:] Chce zebys wiedzial ze ja nie jestem poczatkujacy jesli chodzi o sciezki dzwiekowe i nie jednej juz wysluchalem ale pare z tych ktore mi wymieniles musze sobie zalatwic bo jeszcze nie mialem przyjemnosci posluchac chocby The hours czy Oldboya. Ja polecilbym ci mimo iz nie wiem jakie lubisz najbardziej OST z filmow: "Beautiful Mind" i "Apollo 13"-Jamesa Hornera, "Last Samurai" i "The Ring 2"-Hansa Zimmera, "The Patriot"- Johna Williamsa.Wlasnie dostalem pare OST ktorych jeszcze nie przesluchalem takich jak: "Kingdom of heaven", "Master & Commander", "Perfect Storm", "Time Machine"...jak przeslucham to napisze ktore wedlug mnie sa warte przesluchania.Pozdro all