Jeżeli to co widziałem na zwiastunie to jest batmobil to mam tylko jedną prośbę.
Zabijcie mnie! Szybko i bezboleśnie.
Co to za czołg do ku.wy nędzy?! Może mi ktoś to wyjaśni?!
wedle zyczenia.
wybiera Pan cios siekiera w czaszke, utopienie przy pomocy betonowych butow czy moze rozczlonkowanie za pomoca sekatora? oferta naszej firmy jest szeroka i bolesna ]:-)
a tak w ogole to nie jest tak zle, a sam batmobil pasuje do filmu. i przychylam sie do zdania plejadesa, obejrzyj film, bo warto.
pozdrowiania 4 all.
Niedługo niektórzy wpadną na pomysł pisania recenzji po obejrzeniu zwiastunów:P
albo jechanie filmu w poważnej prasie mimo, że się wyszło w połowie seansu :p.
"- Ty, patrz, to Randall!
- Kto?
- No Randall, w redakcji Clicka jest!
- Ta? Wypas. Ty, czemu on wychodzi? To dopiero połowa fimu..."
tydzień później otwieram ww. czasopismo, a tam recenzja i "Avalon" pojechali jak po błocie.
Już wyjaśniam kwestię batmobila - po pierwsze primo ;-) Batman-Początek nie jest wstępem do kolejnych, starych czterech Batmanów. Batman-Początek to początek nowej serii w której mamy już inną wizję tego bohatera (SPOILER!!! np.: rodziców Bruca nie zabija tutaj Joker) dlatego i Batmobila trzeba zapomnieć z tamtych Batmanów. Scenarzyści uznali, że Batmobil ma być bardzo funkcjonalnym pojazdem, nie tylko szybkim, efektywnie wyglądającym cackiem, dlatego mamy takiego batmobilka ;-)
do huntera.Chcesz śmierci?Okej da sie załatwić.Podaj tylko miejsce i czas a ruska mafia do ciebie zajży
Nieźle to wyjaśniełeś bo ja po obejrzeniu Batman Początek zaraz na drugi dzień wypożyczyłem Batman(część 1) żeby się przekonać czy ten pierwszy Batman w reżyserii Burtona fatycznie jest lepszy od tego co widziałem w kinie i by sprawdzić jak to było z zabójstwem rodziców Bruce'a przez Jokera i po obejrzeniu filmu byłem trochę wnerwiony z powodu tego właśnie przekłamania a teraz skapłem się czemu tak jest. No jak taki jest zamyśł by kręcić nowe Batmany a "Batman Początek" jest początekiem nowej serii to jestem za, ale oby konynuacje były takie jak Batman Poczatek.
Wyjaśniłem kwestie batmobila (ciesze się że "nieźle" ;-) ) A dla świętego spokoju dodam, że będą dalsze kontynuacje nowej serii Batmana (można znaleźć artykuły może nawet tu na Filmwebie). Oczywiście w drugiej części będzie Joker (jednym z kandydatów jest Sean Penn), mało tego, planowane jest kręcenie dwóch części w jednym czasie, gdzie kolejnym przeciwnikiem mają być Dwie twarze.
Sean Penn??? why??!! za co?? za niewinność?? Jack ma być i basta!!! i lepiej nie strasz ludzi takimi nowinkami, bo ja tu zaraz zejdę na zawał!!!!
Heh, batmobil nie jest taki zły, czytałem w CKM'ie o nim to mimo gabarytów jest szybki, nie chce mi się przepisywać danych, ale uwierz jakbyś miał taki samochód z osiągami podobnymi to byś cieszył się jak dzieciak.
Pozdro
Nie no, nie podałeś adresu ani nic...:-)
Film jest super, nie oceniaj go po samym wyglądzie tego "czołgu".
A jak ktoś ma Cię zabić, to musisz swoje dane podać, żeby było szybciej. Tylko obawiam się, że nie da się tego zrobić bezboleśnie:-)
Pozdrawiam
A niby skąd w tamtych jakże dennych częściach Batman miał tego swojego batmobila?? Tutaj jest to chociaż dobrze wyjaśnione. Ten pojazd miał być produkowany dla wojska, ale nie wyszło, więc Bruce postanowił go wykorzystać do swoich celów. W zasadzie mnie on początkowo irytował, ale po obejrzeniu filmu stwierdzam, że idealnie pasował.
Nowy Batmobil jest swietny
Pozatym, ciekawostka, ktora producenci sie nie chwala...
To jest prawdziwy samochod, zadna makieta, czy Chrysler pokryty styropianem. W kazdej chwili moze wyjechac na ulice. Pod warunkiem ze jest zarejestrowany i... ubezpieczony (chyba od wybuchu bomby atomowej ;)). Zrobiono go w UK, w Stanach wszyscy producenci powiedzieli ze takiego projektu nie da sie zrealizowac
W ktoryms z ostatnich odcinkow Top Gear go pokazywali
Mi bardzo się podoba, bo zarówno batmobil jak i całe te jego cudeńka wyglądają bardzo realnie i prawdziwie. A w którymś numerze Cinemy własnie było o tym, że to jest prawdziwe autko, i że potrafi takie rzeczy robic =] Super sprawa =D =D
Jest to skrzyżowanie lamborgini z humvee i jest świetny!!! na potrzeby filmu (nikt nie ufał kaskaderom i Bale'owi) zrobiono ich aż 8 (ciekawe gdzie oni je trzymają?) co do sposobu zabicia - polecam ostry nóż kuchenny wepchnięty między żebra, będzie cicho i prawie bezboleśnie; nie lubię kiedy ofiary niepotrzebnie się drą i szamoczą :)
Spokojnie, bez takich drastycznych środków.
Mi też się w zwiastunie nie podobał, ale jak go zobaczyłam w filmie, to stwierdziłam, że jest idealny :)
cytuję :)
"The Batmobile, 9 feet wide and 16 feet long, has a top speed of 106 miles per hour. The engine is a 5.7 liter V8 Chevy. It runs on unleaded gas and can do about 7 miles per gallon. It has no stereo nor a cup-holder. It was designed and built by Chris Corbald and Andy Smith at Shepperton Studios in England. This Batmobile was built from the ground up and is estimated to be worth half a million pounds."
"The Batmobile can accelerate from 0 to 60 miles per hour in 6 seconds."
...słaby nie jest :)
skoro Gordon mógł go tak łatwo odpalić, to chyba brak prawa jazdy nie przeszkadza w prowadzeniu batmobila (rozbiłem kilka samochodów i nikt mi nie da teraz prawka :)
a mi nie pasuje ten batmobil, za bardzo sie przyzwyczailem do tego z pierwszych dwoch czesci.. liczylem bardziej na coś, na styl Maybacha Exelero, niż Hummera ;]
Ech... ludzie się tu na żartach nie znają ;-)
A co do tematu...
"Batman-Początek nie jest wstępem do kolejnych, starych czterech Batmanów. Batman-Początek to początek nowej serii w której mamy już inną wizję tego bohatera"
To że nie jest to prequel to wiem doskonale, czytałem swojego czasu komiksy z Batmanem. A w Begins to nie jest żadna nowa fabuła czy wizja tylko poprostu pokazują tak jak było w komiksach.
A co do Batmobila i ocieniania przed obejżeniem: żeby stwierdzić że Batmobil nie wygląda tak jak trzeba wystarczyłoby jedno zdjęcie. Najpierw mówią że w przeciwieństwie do Burtonowskich Batmanów chcą pokazać w 100% tak jak to było w komiksach a nagle dają coś co nawet nie przypomina Batmobila. Samego filmu się nie czepiam bo był całkiem niezły.
PS. Odpowiadam dopiero teraz bo zapomniałem o tym temacie, ostatnio postanowiłem przejżeć stare dyskusje w których się udzielałem i zobacztłem że sporo osób tutaj odpowiedziało ;-)
"A co do Batmobila i ocieniania przed obejżeniem: żeby stwierdzić że Batmobil nie wygląda tak jak trzeba wystarczyłoby jedno zdjęcie. Najpierw mówią że w przeciwieństwie do Burtonowskich Batmanów chcą pokazać w 100% tak jak to było w komiksach a nagle dają coś co nawet nie przypomina Batmobila."
Nie zgodze sie z toba. Proponuje przeczytac "Powrot Mrocznego Rycerza". Komiks jest uznawany za najlepszy w dziedzinie Batmana. Tam to dopiero jest "duzy" Batmobile. Ja osobiscie bardzo jestem zadowolony z autka. Dla mnie jest lepszy od poprzednich cukierkowych autek ktore nawet na polskich drogach by sobie nie poradzily :D
Powrotu Mrocznego Rycerza nie miałem okazji przeczytać... czyli tam mamy wlaśnie taki człog który nie przypomina zwykłego Batmobila? Ciekawe, muszę to przeczytać :D
"Dla mnie jest lepszy od poprzednich cukierkowych autek ktore nawet na polskich drogach by sobie nie poradzily"
Nie musiałby, wkońcu Batman to jednk fikcja.
Poprostu mnie się nie podoba i już, wolałem kiedy Batmobile wyglądał jak Batmobile.