Od dwóch miesięcy ten film spadł już ponad 100 miejsc, więc oto moje pytanie: Co się dzieje? Jak dla mnie powinni go dać tak jak na IMDB pod koniec "TOP 100", a tutaj 309 pozycja. Przecież ten film jest niewiele słabszy od rewelacyjnego "Mrocznego Rycerza", który okupuje 79 miejsce, a stara bajka Burtona jest 120 miejsc przed nim, jakim cudem?
Moje oceny i typ na którym miejscu jaka część powinna się znaleźć:
(Podkreślę to, że jestem fanem Batmana i znam się na nim, bo przeczytałem prawie 50 komiksów z nim w roli głównej. A na filmach też trochę się znam)
BATMAN - 7/10 {ok. 300} (Zbyt fantasy, ale dobry i z świetną muzyką i scenografią)
BATMAN RETURNS - 6/10 {ok. 450}(Za dużo dziur w scenariuszu i jeszcze większa bajka)
BATMAN FOREVER - 4/10 {1200} (BAJKA, Kicz i TANDETA)
BATMAN & ROBIN - 2/10 {1500} (PORAŻKA GORSZA OD FOREVERA)
BATMAN BEGINS - 9/10 {ok.90} (GENIALNY, naprawdę niewiele zabrakło do maksymalnej oceny)
THE DARK KNIGHT - 9/10 {w granicach 50} (Jokerem minimalnie przebił "Początek")
Takie życie, są filmy które nie słusznie są zbyt wysoko (np.godfather) i są filmy które nie słusznie są za nisko. Jednak szum wywołany TDk spowodował, że wielu userów specjalnie zaniża oceny, mysląć że jeżeli film spadnie bardzo nisko to wszyscy o nim zapomną i wrócą do jednych słusznych "zasługujących na wysoką ocenę" dzieł Kubricka,Bergmana czy chuj wie jeszcze kogo ;D
hahaha, co za wypowiedz. Myslisz, że ludzie specjalnie zaniząją oceny, żeby film spadał na samo dno ( w sumie mogą się znaleść takie głąby), ale nie przesadzajmy, po prostu coraz więcej ludzi obejrzało film, czyli jego średnia ważona spada. Zresztą zauważyłem, że film obejrzany w kinie robi większe wrażanie ogolne niż w domu, a taki film jak Bataman najlepiej oglądac na wielkim niż małym ekranie.
Niesłusznie wysoko oceniane filmy i rzucasz Ojcem Chrzestnym. Nawet tego nie skomentuję i nie włączę się do dyskusji, ale chciałbym jednak zaznaczyć, że jak mówisz za siebie to zaznacz to. Twoje zdanie to nie jest zdanie ogółu a te jest zgoła odmienne od oceny tegoż arcydzieła.
"hahaha, co za wypowiedz. Myslisz, że ludzie specjalnie zaniząją oceny, żeby film spadał na samo dno ( w sumie mogą się znaleść takie głąby), ale nie przesadzajmy, po prostu coraz więcej ludzi obejrzało film, czyli jego średnia ważona spada."
Nie wiem czy udzielałeś się na forum TDK po premierze, ja tam byłem ( i jestem) regularnie i wierz mi takiej ilości podwójnych, potrójnych kont które wystawiały TDK "1" -dla zasady,"bo ocena za wysoka" była cała plaga(zresztą przypominam, że poprzez wysokie początkowe oceny widzów, stronka IMDB.Com została zhakowana, żeby usunąć TDK z 1 miejsca tamtejszej listy)...Oczywiście nie twierdzę, że wszystkie 1-nki są snute intrygą bo film jak film może się podobać lub nie...ale wówczas histeria prawdziwych obrońców kina sięgnęła zenitu i stąd mam prawo domyślać się, że wiele "zaniżanych ocen" Beginsa było tego wypadkową(przed premierą TDK, już po TV premierze ocena filmu była ponad 8)
"Niesłusznie wysoko oceniane filmy i rzucasz Ojcem Chrzestnym."
"chciałbym jednak zaznaczyć, że jak mówisz za siebie to zaznacz to"
To co piszę, to zawsze jest moje subiektywne zdanie, nawet jeśli piszę w liczbie mnogiej, to jest to wynik obserwacji tego co dzieje się na forach lub/i również mojego gustu kinowego- dlatego znalazł się "godfather". Kino "gangsterskie" nigdy mnie nie interesowało dlatego m ten film dla mnie to były mordęgi okrutne, ledwo co potrafiłem dotrwać do końca, jedyną rzeczą którą mogę tam pochwalić to aktorstwo...jeżeli chodzi o przedtawicieli gatunku do zdecydowanie wyżej cenię "Scareface'a
" czy ostatnio "American Gangster" te filmy nie nudziły
Nie wiem po co to robili Ci ludzie, ale to chore. Jesli chodzi o Ojca Chrzestnego to polecam gorąco przeczytać najpierw ksiązkę, wciąga bardzo. To własnie między innymi dzieki ksiązce jest tak wysoko oceniany ten film (tak mi się zdaje przynajmniej). A sama ksiązka jest o wiele lepsza od filmu.
FvJ, skoro w okolicach premiery siedziałeś na forum TDK to pewnie zwróciłes uwagę że liczba zakłądanych kąt była znacznie wieksza w przypadku dawania kolejnych 10/10 niż 1/10. Głównie temu film zawdzięcza aż tak wysoką (chyba jednak za wysoką) ocenę. Znaleźli się idioci którzy JAWNIE ścigali się tam kto założy więcej kont i w ten sposób da więcej 10/10... :( Ludzkie słowa nie są w stanie opisać stopnia idiotyzmu i kretynizmu w takim postępowaniu więc wstrzymam się od dalszych wywodów na ten temat :/