Oglądałem na TVN po raz trzeci i co raz bardziej mi się podoba ! .. Świetny film po prostu arcydzieło. Takie jest moje zdanie. To najlepszy film w dziejach o super-bohaterze. Christiane Bale jest niesamowitym aktorem - poświęca się każdej roli i przykłada się do niej niemal perfekcyjnie. Co tu dużo mówić jeden z najlepszych aktorów współczesnego kina. I nie zdziwię się, że za parę lat zostanie uznany aktorem na miarę aktorstwa m.in Roberta De Niro. Sam mój ojciec dziś mówił podczas reklam, że Bale potrafi zagrać każdą rolę i dobrą oraz negatywną - a to się bardzo chwali.
W batmanie mamy naprawdę niesamowitą obsadę. Morgan Freeman zagrał świetnie chociaż mało scen ale to nie przeszkadza. Także wielkie brawa dla Michaela Caine`a, Liam Neeson, Gary Oldman oraz Cillian Murphy.
Także wielkie brawa za efekty specjalne i Muzyka !! - piękna muzyka stworzona przez wybitnego (mojego ulubieńca) Hansa Zimmera. Ahh sama muzyka dodaje pięknego klimatu :).
Czy film ma wady? - na pewno ma i każda produkcja ma ale kompletnie one nie przeszkadzają w oglądaniu tej cudownej produkcji.
Nie można zapomnieć o tym, że to chyba pierwszy film o super-bohaterze zrobiony bardziej mrocznie - i to także muszę pochwalić. Bo to co było w 3,4,5 części batmana to było wręcz żałosne.
Film ani trochę nie nudzi a co dla mnie jest ogromnym zdziwieniem to jest to, że oglądając go po raz trzeci podoba mi się coraz bardziej!
Czekam na drugą część na którą idę do kina na 10000000%.
Moja ocena filmu: 10/10
(zaliczam ten film do moich najlepszych filmów jakie-kiedykolwiek oglądałem a inne produkcje które oceniłem również na 10/10 to m.in. Terminator 2, K-PAX, State of Grace itp.)